Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaką szkole średnią skończyliście? Liceum, Technikum i zawodówke?

Polecane posty

I czy wybralibyście inaczej, w razie cofnięcia sie w czasie? Ja skończyłam liceum , mimo iż zastanawiałam się czy nie iśc do technikum, ale szczerze dzisiaj uważam że i tak nic by mi nie dało więcej, tylko siedziałabym tam do 20rż, bez sensu :P

Gość gość
Technikum o nazwie liceum :)

Gość gość
Technikum o nazwie technikum :-) Późniejsza inżynierka, to tylko powtórka materiału z lekkim jego rozszerzeniem

Gość gość
przyzakładową muzyczną przy fabryce grzebieni

Gość yezdem
między innymi zaliczyłem technikum PIĘCIO - letnie o profilu ELEKTRYK, ENERGETYK PRZEMYSŁOWY , ELEKTRONIK, AUTOMATYK, ELEKTROMECHANIK , na dyplomie mam wpis TECHNIK ELEKTRYK ale ELEKTRYK to jest wiedza tylko ogólna z elektryki , ponieważ nie tylko ELEKTRYK musi mieć pojęcie na temat przezwajania silników , prądnic, transformatorów , budowa maszyn elektrycznych i mechanicznych , znajomość rysunku budowlanego, elektrycznego, elektronicznego oraz jest potrzebna wiedza na temat robotyki i automatyki oraz sterowania , sygnalizacji , znajomość języka drabinkowego to podstawa oraz wiedza o pracy falowników lub inwertorów , programowanie SIMATIC , FANUC i znajomość maszyn w tych językach to podstawa , niemiecki techniczny , angielski techniczny to podstawa , u Niemieckiego pracodawcy z taką wiedzą i uprawnieniami SEP na początek pracy i na zachętę do pracy będzie 12 EURO brutto za godzinę pracy , u Polskiego pracodawcy będzie marudzenie , w stylu, pokaż co potrafisz i musisz posiadać własne narzędzia do pracy pod napięciem , oraz certyfikat , że możesz pracować przy PPN , pracodawca w Polsce mówi wprost - przez TRZY dni pracujesz za darmo aby pokazać , że cokolwiek potrafisz zrobić a po TRZECH dniach wynocha z pracy, czekają kolejni za bramą na taką super robotę !

Gość gość
Wit ci jeszcze dzis nie wpierdolił?

Gość gość
Teraz jest renesans zawodówek. Pracodawcy wymagają fachu w ręku.

Gość gość
yezdem Chrzanisz kolego, pewnie niewiele cię nauczyli w tej szkole, dlatego taki problem z podjęciem pracy na godziwych warunkach. Ps 1. SEP-em w Niemczech możesz się podetrzeć 2. 15 Euro brutto to już żenada, a co dopiero 12 3. Kolega automatyk, jeszcze w trakcie studiów. szukał pracy 1 dzień (słownie: jeden) i ma 4 tys na początek na rękę. Ja jestem tylko prosty inżynier energetyk pracujący na co dzień na 110 KV, więc nie będę się rozpisywał

W polsce nie ma zadnego sensu konczyc szkol, bo gufno one daja, lepiej po gimnazjum wyk*****ac za granice spelniac swoje marzenia, bo w polsce to wegetacja.

Gość gość
Liceum niestety, w klasie biol.chem. z poszerzonym angielskim. Potem jeszcze studia, bo tak bez zawodu trochę słabo z pracą. Niestety,pracuję z ludźmi i tak mnie irytują, że gdyby dało się cofnąć czas byłby to inny wybór, jakiś uniwersytet przyrodniczy i praca ze zwierzętami

Gość gość
szkoła da ci tylko bezwartościowy papier zwany świadectwem którym można się podetrzeć

Gość Turkuć
Liceum ogólnokształcące o profilu lingwistycznym -miałem dużo niemieckiego i angielskiego (5 razy w tygodniu oba).

Ja kończyłam Liceum kadetów w Lipinach i nie żałuję. Jest to prawdziwa szkoła życia - trzeba się uczyć nie tylko na lekcje, ale jeszcze jak żyć z innymi. Ktoś powie, że internat to bzdura, ale wielokrotnie słyszałam, że jedynie szkoły z internatem, licea, uniwersytety(!), uczą tego, co najważniejsze - jak dogadać się z innymi, zadbać samemu o siebie. Szkoła w Lipinach to miejsce dla tych, którzy wiedzą czego chcą http://zspimslipiny.pl.

Gość Olga 18
Chodzę do liceum

Gość gość
Ja nie mam średniej skończonej.

Gość gość
Gość z 22:53 Jesteś lekarzem?

Gość gość
Mam do zaoferowania program sprawdzający www.antyplagiat.net Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego http://www.youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U Sam skorzystałem i polecam w 100%

Gość gość
Ja mam tylko podstawówkę a i tak z trudem mi to przyszło. I wyobraźcie sobie, że zarabiam 10.000 zł/mięs/netto. Sprzedaję ziemniaki.

Gość gość
Liceum, ale jesli ktoś nie mysli o pozniejszych studiach to technikum jest niezlym pomyslem

Gość gość
Oni mysla, ze jestes Noxelka ona ma teraz ksywe Mizantropia

Gość gość
do gościa z 22:21 Nie jestem lekarzem, ale moja praca wymaga współpracy z nimi, zgadnij jaki jeszcze personel medyczny z wyższym zajmuje się pacjentami

Gość gość
Liceum, bo innej możliwości u nas w mieście nie było, zlikwidowali technikum i szkoły zawodowe. Po maturze studia, nie ma się czym chwalić. Pracuję w bibliotece za marne grosze, teraz bym wybrała chyba inaczej, sama nie wiem

Gość gość
ja skonczylam liceum, wyboru nie zaluje potem poszlam na studia, zaluje wyboru kierunku studiow, dzis wybralabym inny

Gość gość
Technikum architektury krajobrazu i wcale bym tego nie zmieniał jakby była taka opcja

Gość gość
ja technikum hotelarskie i bezużyteczne studia. Mam przynajmniej zawód, który dał mi możliwość zatrudnienia. W życiu bym do LO nie poszła, teraz też nie

Gość gość
Warto iść do jak najlepszego liceum, w którym naprawdę będziemy się uczyć.

Gość gość
Ja chodziłem do niepublicznego liceum https://jezuici.edu.pl/ w Gdyni. Wiele się tam nauczyłam i nie żałuję swojej decyzji o wyborze tej szkoły. Liceum to potrafi przygotować swoich uczniów do matury oraz do dorosłego życia.

Gość gość
ja zadnej pracuje na magazynie