Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura w pochwie w czasie okresu ??

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) mam takie pytanko jaka powinna byc temperatura w pochwie podczas @ ?? Okres spoznil mi sie trzy dni i jest dosc skapy jak nigdy... temperature rano mierzylam i jest 37.1 a z tego co wiem to temp podczas okresu spada. Przed okresem tez mialam temp 37.1-37.5

Gość gość
Podpowie ktos cos ??

Gość gość
różnie. Ja mierzyłam w ustach ale mniej więcej chodzi o to samo. U mnie zazwyczaj spadała w dzień kiedy miała sie pojawić miesiączka ale czasami było tak że utrzymywała sie podwyższona a spadała dopiero 2, 3 dnia okresu. Pytanie jeszcze jaką temperaturę miałaś na początku cyklu albo tuz przed okresem, bo nie ma czegos takiego jak wartośc temperatury przypisana poszczególnej fazie cyklu. Temperatura na początku cyklu jest na pewnym poziomie, po owulacji rożnie a przy początkach nowego cyklu spada. To czy w danej fazie masz 36 st czy 37 to jest indywidualna sprawa każdej kobiety.

Gość gość
Żeby wnioskować coś z temperatury trzeba ją mierzyć przez conajmniej kilka miesięcy, w tym samym miejscu, tej samej porze, tym samym termometrem.

Gość gość
Zawsze na 2-3 dni przed okresem temp mi spadala do 36 nigdy powyzej 37 tylko teraz mi sie tak zdazylo i zastanawiam sie co moze byc tego przyczyna... teraz jestem podczas @ i mam powyzej 37 a nigdy tak nie mialam :( martwie sie bo gdzies w necie wyczytalam ze to moze byc torbiel :(

Gość gość
Jest tu ktos jeszcze ??

Gość gość
Termiczna jest to dobra metoda lecz musi być stabilność i gdy nie masz stanów zapalnych jak przeziębienie itp... Bo tabletki antykoncepcyjne to szkodzą. Jedynie kalendarzyk i prezerwatywa jest jedyny nieszkodliwa antykoncepcja. Tak nam doradził ginekolog podczas badania cipki. Nam bo zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i porodzie mam męża. Nie wstydzę się bo to zacofanie wstydzić się męża a obcego całkiem faceta ginekologa nie ciemno gród!!! A mamy Prawo do obecności osoby bliskiej podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta! !!

Gość gość
może masz po prostu jakiś stan zapalny i nie koniecznie w pochwie czy przy jajnikach.