Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Peonia ja miałam a 2dpt wymiotowałam i dopiero wtedy zrobiło mi się lepiej. Tez wyczytałam ze to po progesteronie moze być choc nie wiem. Ja tym ostatnim razem czułam sie fatalnie juz od punkcji. Najgorzej z wszystkich 3 razy.

Marysia, a kiedy ty testujesz? ilu dniowe zarodek/ki miałaś podany? Mi mówili, że mam po 12 i 14 dniach betować, miałam podane 2 dwudniowe zarodki. 12 dni akurat wypada w Boże Ciało, więc raczej klinika będzie zamknięta i mam zamiar wybrać się w środę 11 dpt, ale dopiero wieczorem, bo od tego dnia będę już w pracy. Myślicie, że już wyjdzie prawidłowy wynik? Nie chcę robić bety za wcześnie i się później głowić, że może jednak? No chyba, że mnie wcześniej @ zaskoczy, oby nie!

Aguuuula, może dlatego czułaś się fatalnie, bo dla organizmu to już za dużo.. 3 punkcje na pewno nie są obojętne dla organizmu.

Gość gość
Peonia miałam podane 3 dniowe zarodki 8a( wszystkie 6 mialam w 3 dobie mrozone), szczerze to jeszcze nie wiem kiedy pojde ale raczej w srode . Marysia

Też możliwe... Co do bety w 11 dc to myślę ze spokojnie mozesz zrobic. Zyczę by wynik był piękny :)

Catarina. ..nawet nie strasz :-) raz na jakiś czas mogę się poświęcić i wymiotować ale nie prawie codziennie :-P uroki ciąży :-)

Czy są jakieś produkty, których nie można jeść po transferze?

Gość gość
Na rozpisce z Gync pisze o becie o 10 dpt... Dziewczyny a macie do Tychow daleko?,bo tam dr Piekarz w przychodni przyjmuje :-) Kasia

Kasia...ja mam dalej niż do Gyn. A wiesz może czy w jakimś szpitalu dr P przyjmuje?

Gość gość
Nie wiem Smutasku ale dopytam na ktorejs wizycie.Narazie do 12 tc mam bezplatne wizyty w Gync. kasia

Gość gość
Aneta197722, mam prośbę. Czy możesz jeszcze raz powiedzieć, jak załatwiłas sobie intralipid i jak załatwiłas sobie miejsce podania (szpital, przychodnia), i czy bez problemu udało Ci się to? Bo faktycznie intralipid za 30 czy nawet 50zł to nie to samo co 400zł. Z góry Ci bardzo dziękuję. dorciak1805

Kotarba Ty sobie jaja robisz, czy faktycznie to policzyłaś. Na L4 Ci się nudzi ?:)

Gość gość
Sil odczaruj forum :* trzymam mocno kciuki i wierze ze się uda Tobie :) o której idziesz i o której wynik? Lalika

Czy któraś z was chudła po punkcji/transferze? Nie minął tydzień, a ja już ważę 2 kg mniej. Obwód brzucha bez zmian. Dziś póki co mdłości minęły, ale doszły zaparcia. Piję na prawdę dużo wody, rozcieńczam ją z napojem izotonicznym dla biegaczy. Chce się wybrać do dr M na kontrolę, czy jestem jeszcze zagrożona hiperką, chce, żeby sprawdził mi jajniki, czy doszły już do siebie. Myślicie, że mnie zbada? Była któraś z was na takiej kontroli po transferze?

Gość gość
Sil, kciuki zaciśnięte :) dorciak1805

Gość gość
Peonia jak chcesz iść to idź do dr P lub nowej pani dr ponieważ wątpię czy dr M cie zbada. Może chudniesz przez mdłości.Sil trzymam kciuki za ciebie pozdrawiam MaBo

Peonia ja schudłam 3 kg. Przez mdłości i to złe samopoczucie ogólne prawie nic nie jadłam. Dopiero zaczęłam po 3-4 dniach jesc normalnie. Dlatego tez schudłam. Sil powodzenia!!!

Gość karolcia885
Sil czekamy na pozytywne wieści :)

Gość Sunshine_111
Sil, trzymam kciuki! Peonia, ja przy drugim podejściu też schudłam ze 2-3 kg!

Anies30, czy ja cos przeoczyłam czy nie podałaś nam wyników bety?? Sil, trzymam kciuuuuki!!! Aguula, współczuje ze jeszcze przy tym wszystkim straciłaś pracę :( Obyś ją szybko znalazła, może zmiana pracy oderwie Twoje myśli od tego tematu. A jakie wspomagacze bierzesz/bierzecie? Ja też się trochę postaram naturalnie, a transfer zrobimy najwcześniej po wakacjach. Ja już nawet myślę, żeby równolegle spróbować z naprotechnologią, tylko czekam na dofinansowanie, bo nie chcę płacić za regularne konsultacje. Małamii, biedactwo, dobrze wiem jak Ci trudno :( Co planujecie? Adopcję zarodka, czy normalną adopcję? Czy też naturalne starania? W sumie to Ty chyba młoda jeszcze jesteś, więc oddech czasu aż tak Cię nie smyra ;)

Dorciak. Poszłam do apteki i spytałam czy intralipid na zwykłą recepte jest dostępny? Farmaceuta powiedział mi, że tak i obojętnie od jakiego lekarza będe mieć recepte. Więc poszłam do mojej gin w mojej przychodni i powiedziałam o co chodzi tzn że podchodze do in vitro ile to kosztuje w klinice itd.. moja pani gin jest z***b... młodziutka robi specjalizacje u dr M -znają się więc mamy coś wspólnego. Przed transferem poszłam na izbe przyjęć i tam mi go podano ale trafiłam że na dyżurze był super lekarz i nie miał nic przeciw temu. A w niedziele znów poszłam ze skierowananiem na izbe bo to 3 tyg po transferze i robili mi problem a tego młodziutkiego lskarza nie było jakieś stare krowy buczące. Więc wczoraj poszłam spowrotem do mojej gin i ona mi podała w trakcie przyjmowania pacjentek.

Gość Luśka090
Marysia badanie można już zrobić w większości laboratoriów genetycznych. Tutaj jedno z nich http://www.testdna.pl/mutacja-mthfr-c677t-a1298c/ . Brane tabletki nie mają wpływu na wynik badania, bo jak wpsomniałaś to badanie genetyczne :)

Sil śniłaś mi sie dzisiaj- robiłam Ci specjalnie sok ze świeżych pomarańczy :) Haha, może to jakiś znak :) ? Nigdy mi sie nie śnią ludzie, których nie znam ;) powodzenia i trzymam kciuki. Za znowu dzisiaj mam wycieczkę do Łodzi... Ciekawe czego się dowiemy :/