Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez PiS załamie się gospodarka będzie mniej pracy

Polecane posty

Gość gość
Brakuje fachowców bo s********ja za granicę

Gość pofszechny
nie muszę wpisywać NIC i mnie żadne indeksy lub wskaźniki NIE interesują , widzę co się dzieje na obrzeżach Warszawy , powstaje hala za halą , tu produkcja , tam produkcja , podobnie jest w woj. śląskim a obszar Gliwic PRZODUJE , produkcja ruszyła , rusza się przemysł , budownictwo ale NIE MA FACHOWCÓW , NIE MA LUDZI MŁODYCH do pracy ! i gdy pseudo-ekonomiści z Zachodu nam obetną ratingi to pozostanie Nam max 350 Euro w portfelu , czyli spisek Makreli polega na tym aby Nas zarżnąć z głodu w czasie pracy , to jest zwyczajna zemsta na Polakach za to, że głosowali na PiS !

Gość gość
Za to sobie wpisz syrenka wznawia produkcje i żuk będzie znowu produkowany i zobacz zdjęcia i zobacz jak te auta będą nowoczesne i to dzięki studentom będą je produkować i zobacz jak dziś ursusy wyglądają zobacz zdjęcia i wpisz sobie URSUS SA

Gość gość
I ps średnia pensja w Polsce wynosi cztery tysiące złotych brutto czyli trzy tysiące dwieście złotych netto dane GUS oraz Eurostat wg gus oraz Eurostat 70 procent Polaków zarabia od dwa tysiące czterysta do dwa tysiące sześćset złotych

Gość pofszechny
już to wszystko widziałem na co zwracasz uwagę , mam zmysł techniczny i czytam co się dzieje w Polsce , wiadomo , chcemy ruszyć przemysł i gospodarkę do przodu ale Nam rzucają grudy i kamienie pod nogi , celowo abyśmy byli niewolnikami we własnym kraju !

Gość gość
I ps polska płaca minimalna systematycznie rośnie bo 1 stycznia każdego roku rząd ustawowo podnosi płace minimalną w 2013 wynosiła tysiąc sześćset złotych brutto w 2014 tysiąc sześćset osiemdziesiąt brutto w 2015 tysiąc siedemset pięćdziesiąt brutto w 2016 tysiąc osiemset pięćdziesiąt brutto i nie jest najniższa w UE bo na 23 kraje UE które wprowadziły płace minimalną polska jest w połowie zestawienia na 12 miejscu spośród wszystkich postkomunistycznych krajów świata jedynie Słowenia ma wyższą płace minimalną niż polska

Gość pofszechny
'wg gus oraz Eurostat 70 procent Polaków zarabia od dwa tysiące czterysta do dwa tysiące sześćset złotych' - i teraz popatrz , z tego wynika, że Polak zarabia ok. 500 - 550 Euro miesięcznie w Polsce , natomiast Niemiec otrzymuje zasiłek 700 Euro miesięcznie i śpi do południa ! zarobki Polaka w Niemczech wynoszą ok. 1500 - 1600 Euro miesięcznie , trzykrotne przebicie zarobków !

Gość gość
Ale zamieść linki z informacjami o ursus SA oraz o tym że syrenka i żuk wznawia produkcje niech inni zobaczą

Gość gość
Pofszechny tyle że w Polsce wg Eurostat jest dwukrotnie taniej niż w NIEMCZECH FRANCJI CZY WIELKIEJ BRYTANII I PS na tle zachodu zarobki wyglądają marnie ale i tak w połowie krajów Europy zarabia sie mniej spójrz na kraje dawnego związku radzieckiego Albanię kraj***ałkańskie Węgry Litwę Łotwę Węgry turcje Kazachstan leżące częściowo w Europie np Ukraińcy wolą zarabiać polską płace minimalną bo nasza płaca minimalna jest cztery razy wyższa niż przeciętna średnia pensja nie płaca minimalna tylko przeciętna pensja na Ukrainie w Mołdawii i Albanii Kosowie zarabia sie jeszcze mniej niż na Ukrainie polska nie jest ani biedna ani bogata w Europie polska jest średniozamożna

Gość pofszechny
i teraz tak, postaraj się zrozumieć ! ' z tego wynika, że Polak zarabia ok. 500 - 550 Euro miesięcznie w Polsce ' , gdy nam celowo UTNĄ , przytną rating to JEDEN EURO będzie kosztował 4,50 PLN zatem, nasze zarobki automatycznie się zmniejszą do kwoty 350 Euro miesięcznie a być może mają taki cel aby Polak zarabiał max. 200 Euro miesięcznie !

Gość gość
Wg światowych rankingów polskie zarobki na tle UE rosną najszybciej w UE

Gość gość
Pofszechny czytałeś mój komentarz z 19:50? Nad twoim z 19:50? Jeśli nie to go poczytaj ps jestem tym gościem z powiatu namysłowskiego który jest w województwie opolskim

Gość gość
gość dziś I ps średnia pensja w Polsce wynosi cztery tysiące złotych brutto czyli trzy tysiące dwieście złotych netto dane GUS oraz Eurostat wg gus oraz Eurostat 70 procent Polaków zarabia od dwa tysiące czterysta do dwa tysiące sześćset złotych MIESZKAM W POZNANIU, mam 300 dość bliskich znajomych 70% zarabia 1500-1800, reszta więcej, 3200 mają tylko moi znajomi inżynierowie i medyk

Gość gość
Wyznawcy PiS to jednak głupi ludzie bezdennie

Gość pofszechny
do tego stopnia brakuje fachowców i specjalistów w Warszawie w dziedzinie automatyki, robotyki, elektroniki, energetyki, mechaniki precyzyjnej a nawet ślusarzy , że znana firma produkcyjna w Warszawie, która bardzo potrzebuje fachowców na produkcję 3 - zmianową proponuje 20 PLN za godzinę pracy , - osoba już pracująca w tej firmie warszawskiej może zgłosić i polecić kogoś znajomego albo z rodziny do pracy , za samo polecenie pracownika otrzyma 'nagrodę' w wysokości 1200 PLN i jest pewna ciekawostka , nie ma kogo polecić , nie ma ludzi chętnych do pracy za 20 PLN za godzinę ! tak się porobiło NIE WIEM , być może chcą CIĄĆ ratingi z tego powodu, że zabrakło fachowców do pracy w Polsce ?

Gość gość
Tak podaje gus ja tylko pisze co wyczytałem

Gość xia xiang
Jeśli ludzie dostaną pieniądze z 500+, to nie będzie im się chciało pracować.

Gość gość
Ooo

Gość gość
jednemu 500 dadzą innemu 750 zabiorą.

Gość gość
Tylko ze moja mama pracuje 20 lat i zarabia jako urzędnik z wysokimi kompetencjami 1500 zł. I to jest sprawiedliwe?

Gość gość
Tylko zabiorą tak, że się nie zorientuje.

Gość gość
spoko, wiekszość płaci luidziom najmniej jakl może, bo zbierają na jachty, wczasy, domki z basenem i różne takie tam. trzeba zakładać własne biznesy, konkurencja podniesie zarobki i zmniejszy bezrobocie, żaden tam pis al szit.