Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Witam polećcie dziewczyny jakas książkę z przepisami dla dzieci, córka ciagle je to samo chciałabym jej urozmaicić trochę dietę no i żeby zdrowo było . Mi sie juz wyczerpały pomysły :(

Gość gość
Upupyo

Gość gość
Nikt nic nie poleci?

Gość gość
Alaantkowe blw, jest ksiazka na podstawie bloga

Gość gość
Gotujesz oddzielnie dla 4-latki? To chyba żart... To co wy sami jecie? Planuj posiłki, które są odpowiednie i smaczne dla całej rodziny. Co je twoja córka, że się niepokoisz? Chodzi do przedszkola? Mój syn w tym wieku jadł po prostu wszystko to co my...

Gość gość
Nie gotuje oddzielnie dla córki , je to co my a właściwie to jadła. Od kiedy byłam w szpitalu (2 miesiące) córka powoli przestawała jeść to co my tzn teraz nie ruszy warzyw pod żadna postacią, kiedyś jadła więcej owoców a teraz tylko jabłko , od święta banan i winogrona reszty nie tonie. Poprostu woli jeść swinstwa. Większość rzeczy jej zabraniam jeść, słodyczy u nas nie ma ( oj bardzoooo lubi), daje zdrowsze zamienniki ale on nie i koniec. Martwi mnie to, od mamy wiem ze bardzo przeżyła mój pobyt w szpitalu. Kurcze pomyslałam ze poszukam jakichś nowych, zdrowszych przepisów , wciągnę ja w gotowanie /przygotowanie posiłkow to coś pomoże .

Gość gość
*nie tknie miało być

Gość gość
Rozumiem. No to poradzę tobie z perspektywy mamy niejadka i starszego już dziecka. Po pierwsze wyluzuj. Dzieci w tym wieku często kapryszą, chcą jeść jeden produkt na okrągło i bardzo ciężko jest zapewnić im zrównoważoną dietę. Ja jednak uważam, że trzeba im trochę zaufać, że się nie zagłodzą i instynktownie sięgają po to, co im potrzebne. Wiadomo- odciąć słodycze, jakieś fast- foody, słodkie napoje. Mój syn potrafił tygodniami jeść na okrągło jogurty albo chleb z masłem i choćbym stanęła na głowie nic innego nie w byłam w stanie mu wmusić. Jeżeli córka lubi jabłka, niech je jabłka - na tej zasadzie. Uważam że sytuacja, kiedy wszystko kręci się wokół jedzenia i kiedy cudujemy specjalnie dla dziecka też nie jest dobra, bo potem będziesz musiała robić oddzielne potrawy dla córki albo dziecko skończy z jakąś nerwicą na tym tle. A jak córka wygląda wagowo, nie ma anemii? Jeżeli jest okej, to spróbuj przeczekać ten okres. Mój syn zaczął zupełnie normalnie jeść gdzieś w wieku 6 lat. I teraz nie ma zmiłuj - albo je to co daję albo nic.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Córka wage ma w normie, wyniki badania tez w porzadku. Moze to jest jakas metoda niech córka je co lubi ( oczywiscie w miare zdrowe i do przyjecia).Spróbuje nie naciskac i nie gadac o tym wkółko.