Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 390

Twardnienie brzucha

Polecane posty

Gość Gość 390

Witam ,ostatnio zauważyłam dziwne zmiany na moim brzuchu m.in., gdy lekko przyciskam brzuch , czuję że jest on twardy .Jestem w 13 tygodniu ciąży .Bardzo proszę o szybką odpowiedź .Dziękuję z góry !

Gość gość
mysle ze to w miare normalne... Tez jestem w 13 tyg i raczej bardzo twardego nie mam ale u kazdego inaczej. Jesli jednak byloby to BARDZO silne i czeste to skontaktuj sie z gin prowadzacym. Moja kolezanka brala na to luteine. Ale oczywiscie po konsultacji z ginekologiem, ktory jej to zlecil.

Gość gość
Ja miałam twardy brzuch w okolicach 15-16 tygodnia. Sama tego nie czułam ale lekarz poczuł w trakcie badania. Lekarz powiedział, że to się często zdarza, ale jest dosyć niebezpieczne gdy macica jest cały czas twarda. Okazało się, że skróciła mi się w tym czasie szyjka i musiałam mieć założony szew. No i do końca ciąży na duphastonie, nospie i magnezie

Gość gość
Wez pod uwagę ze macice masz coraz wyżej i pewnie ja czujesz. To normalne, przecież dziecko rośnie.

Gość gość
Nie wiem co dokładnie rozumiesz przez trwardnienie brzucha, bo prawdziwe twardnienie tzw stawianie to po prostu skurcze, które są normalne ( oczywiście nie za często), ale dopiero po 20 tc, nie na tak wczesnym etapie. Chyba że chodzi ci o to że brzuch masz trwardszy... Brzuch ciążowy jest trwardszy od nieciążowego...

Gość gość
Wg mnie tak wcześnie to nie jest normalne. Ja bym do lekarza poszła. Przecież na tym etapie ciąży właściwie nawet brzucha jeszcze nie ma