Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączki po 30tce

Polecane posty

Gość gość

Mam pewien problem czy to normalne u kobiety w wieku 34 lat która jeszcze nie rodziła? Miesiączka z miesiąca na miesiąc przychodzi wcześniej o tydzień półtora tak mniej więcej każdego miesiąca 20go potem 14 go a w tym miesiącu 7go czy iść do lekarza? Byłam już raz i mi przepisala tabl anty ale ja nie chce tego brać i chce mieć w przyszłości dziecko nie wiem co robic

Gość gość
Pewnie przekwitasz to dlatego

Gość AdamDagmaraPaulaFilip
Zmień lekarza, który zbada przyczynę takiego stanu, a nie będzie próbował równać cykle tabletkami antykoncepcyjnymi. Swoją drogą to 34 lata to jakby najwyższy czas na rodzenie dzieci :)

Gość gość
Zmień lekarza i to szybko. Zrób monitoring cyklu, możesz zbadać rezerwę jajnikową bo po 30-tce płodność spada.

Gość gość
Jakbym miała z kim to bym już zaczęła się starać ale sama ze sobą chyba nic nie wyjdzie :-P poza tym tu gdzie mieszkam to nie ma lekarza ginekolog tylko ogólny więc nie jest za ciekawie

Gość gość
Niestety nie jest to normalne. Jeśli planujesz dzieci to może być ciężko z ciążą. Twój organizm przygotowuje się już do menopauzy.

Gość gość
Autorka pisze że nie ma z kim to co nie zapyli się. Ale to prawda z tym że po 30 już nie to samo zdrowie co po 20. Wiem po sobie

Gość gość
Menopauza to po 50tce chyba a nie 34 więc jeszcze mi daleko do tego