Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka56gość

Imię dla córki: nazwisko LANGE

Polecane posty

Gość gość
i wiem że Pola i Nela mają te same końcówki, ale jednak przy Poli nacisk jest na pierwszą sylabę i zdecydowanie inaczej to brzmi

Gość gość
Co Ty sobie o naciskach jakichś na sylabe wypisujesz. Pola brzmi lepiej niż jakas tam Nela. O miliard razy wolalabym żeby rodzice dali mi na imię Pola niż Nela!

Gość gość
Emilia super brzmi

Gość gość
Co Ty sobie o naciskach jakichś na sylabe wypisujesz. Pola brzmi lepiej niż jakas tam Nela. O miliard razy wolalabym żeby rodzice dali mi na imię Pola niż Nela! x też napisałam że Pola lepiej brzmi?? czytać ze zrozumieniem nie nauczyli??

Gość gość
gość dziś i wiem że Pola i Nela mają te same końcówki, ale jednak przy Poli nacisk jest na pierwszą sylabę i zdecydowanie inaczej to brzmi Tak paniusiu napisalas! I przeczytaj jeszcze raz co ja na to odpowiedzialam ! Wiec sorry, ale czytać ze zrozumieniem to nauczyć powinnaś się ty;-);-)

Gość gość
gość dziś i wiem że Pola i Nela mają te same końcówki, ale jednak przy Poli nacisk jest na pierwszą sylabę i zdecydowanie inaczej to brzmi Tak paniusiu napisalas! I przeczytaj jeszcze raz co ja na to odpowiedzialam ! Wiec sorry, ale czytać ze zrozumieniem to nauczyć powinnaś się tyoczko.gifoczko.gif x w tym poście nie wynika które imię brzmi lepiej ale wynika to z mojego postu powyżej w którym napisałam ze Pola Lange brzmi świetnie a Nela średnio... paniusiu

Gość gość
Beznadziejny dobór, paskudnie to brzmi, czy ty nie słyszysz? Dobierz takie, by do siebie pasowały, a nie idiotycznie brzmiały.

Gość gość
Autorko po co się pytasz na forum... Wiadomo ile ludzi tyle zdań. Podoba Ci się Angela - to nie zastanawiaj się a tym bardziej nie pytaj opinii OBCYCH ci osób.

Gość gość
gość dziś Jessicausmiech.gif Poważnie, była taka, chyba aktorka. Żarcik. Alexandra? Alicja? x Nie była, jest. Ta aktorka jeszcze żyje, mistrzyni w swoim fachu. I dlaczego Alexandra, jak jest Aleksandra? Autorka nie napisała, ze mieszka poza granicami naszego kraju.

Gość gość
Alicja, zdecydowanie :) Mnóstwo zdrobnień, pasuje i do małej dziewczynki, i do dorosłej kobiety, i świetnie współgra z nazwiskiem. Ewentualnie z jeszcze tych podanych Ewa i Sara. Nela Lange się zlewa, nie brzmi dobrze razem wypowiadane (la,La). Angela? Mieszkacie w Polsce? Jeśli tak to odpuść dziecku, serio. Swoją drogą, pamiętam taką małą Andżelikę (tak pisaną) z rodziny, od słuchania wołania babci "Andżelisia" uszy więdły. I nie dopasowuj imion dziewczynek razem, to dwie różne osoby.

Gość gość
Liwia moze Mia Sylwia Oliwia Luiza

Gość gość
He he mam w rodzinie Ige i Igora Lange :) Znam też zestawienie Adrianna i Adrian-nie wiem co jest ale wśród Lange strasznie dużo bliźniąt ;)

Gość gość
nie ma nic gorszego niż rymowanie imion Iga i Igor, Kaja i Maja, Antoś i Antosia.. to że bliźniaki to nie znaczy że to jest jedna osoba.. i Iga i Igor to ładne imiona ale moim zdaniem nie dla rodzeństwa

Gość gość
Ewa Lange

Gość gość
Autorko to twoje jedyne zmartwienia? :-P

Gość gość
Nela? To okropne imię.. Jesli w ogóle można nazwać to imieniem, brzmi jak zdrobnienie. Za krotkie do tego nazwiska i zgadzam się ze za dużo L

Gość gość
Nela nie brzmi jak imie tylko skrot

Gość gość
Barbara Lange.

Gość Fajnie jest
Mój dziadek był o tym nazwisku.

Gość gość
U nas królują imiona Monika, Marcin, Milena, Marek :) Są to imiona całej naszej rodziny-czyli maz, ja i dzieci. Nie uważam żeby głupie było nadawanie powiązanych imion rodzenstwu-są częścią rodziny. Zestawienie Nela i Angela jednak mi się nie podoba-prędzej ale Nela i Pola moim zdaniem fajnie się komponują :)

Gość gość
Mój pies wabi się Nela

Gość grubasekgosc
A moze Nela i Nike :)

Gość gość
Pola super.

Gość gość
Anna

Gość gość
U nas królują imiona Monika, Marcin, Milena, Marek usmiech.gif Są to imiona całej naszej rodziny-czyli maz, ja i dzieci. Nie uważam żeby głupie było nadawanie powiązanych imion rodzenstwu-są częścią rodziny. Zestawienie Nela i Angela jednak mi się nie podoba-prędzej ale Nela i Pola moim zdaniem fajnie się komponują usmiech.gif x ale takie zestawienie to co innego przecież te imiona się nie rymują ani nie są typu Milena i Milan czy Milena i Helena

Gość gość
autorko zastanowiłaś się nad propozycjami??

Gość gość
moje pierwsze skojarzenie- Wiktoria.nie wiem dlaczego ale brzmi super Wiktoria Lange. mimo to ja lubie Alicje, Milene, Elize, Anite, Donate,Anne.

Gość gość
TO JA OD WIKTORII, NIE DOCZYTałam postu autorko, Nela wyjatkowo nieladne.ale to wasz wybor, ale juz Nela i Angela porazka totalna. za duzo powtarzajacych sie glosek w polaczeniu z nazwiskiem. ja dolozylam do Wiktorii Weronike-moze oklepane zestawienie ale to sa ladne powaznie brzmiace imiona. Wiktoria i Weronika Lange.

Gość Ewka56gość
Imiona wybrane :) Pozostałam przy swoich propozycjach. Będą Nela i Angela Lange :) Brzmi moim zdaniem rewelacyjnie :) Dziękuję za pomoc, ale już wybrałam :) Angela Lange Nela Lange Mi się podoba bardzo <3

Gość gość
To po kiego grzyba zaśmiecasz forum tematem z tyłka ? Wybrałaś?Gratulujemy.okropne imiona