Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 7 zagrożeń na koniec roku, a wystawienie ocen jest 10 czerwca. Pomocy!!!!

Polecane posty

Gość gość

Hej. Witajcie. Jestem w drugiej gimnazjum. Od razu się przyznam, że w tym roku trochę olałam naukę. Choć w zeszłym roku miałam świadectwo z czerwonym paskiem i średnia 4,8 na koniec!!! A teraz muszę uczyć i jestem załamana, bo coraz bardziej zdaje sobie sprawę, że nie zdam :( Wiecie, końcówka roku, to trzeba robić ostatnie sprawdziany, a ja muszę zaliczać jeszcze zeszły semestr i ten. Szczerze mówiąc nie daję sobie rady i dostaję kolejne jedynki. Błagam, doradźcie mi co robić. Tylko nie piszcie, że mam wyłączy neta i zacząć się uczyć, bo ja i tak z niego od ostatnich dni nie korzystam, tylko się uczę. Ale to nie pomaga. Dlatego proszę o pomoc :(

Gość gość
up

Gość gość
było się uczyć jak był na to czas, a nie k****ić się i chlać. Bardzo dobrze, jak powtórzysz klasę to może ci rodzice wp*****l spuszczą i zmądrzejesz I tak obecnie szkoły zdecydowanie zbyt rzadko praktykują zostawianie na kolejny rok w tej samej klasie

Gość gość
1. wyznacz sobie minimum, którego musisz się nauczyć (nie czytaj wszystkiego co tylko jest możliwe ale próbuj jakby streszczać to co przeczytasz/ zaznaczać najważniejsze fragmenty) 2. podziel sobie naukę na poszczególne dni (ale nie za dużo na jeden dzień i koniecznie trzymaj się planu, bo to nie o to chodzi żeby się uczyć jak najwięcej ale jak najefektywniej) 3. jak już sobie podzielisz to nie tak, że w jeden dzień cały przedmiot, ale poniedziałek zaczynasz jeden przedmiot, wtorek powtarzasz to co przeczytałeś w poniedziałek i zaczynasz kolejny czytać pierwszy raz, w środę ostatnia powtórka poniedziałkowego, wtorkowy raz przeczytać i nowy materiał i tak w każdy dzień dochodzi jeden materiał ale nie za dużo tylko takie partie jak wydzielisz sobie na początku

Gość gość
Jak gówniarka sie nie uczyla to ma ;) Kazdy ma to na co zasluzyl A teraz wynocha gimbusiaro ;)

Gość gość
Laska nie pitol tylko bierz się jak najszybciej do roboty, jeżeli miałaś pasek to jesteś bystra, idź do nauczycieli i za zapisz czego wymagaja i naucz się miesiąc to dużo wbrew pozorom. Ja mam tytuł mgr, a w 6 klasie (dawniej nie było gimnazjum tylko 8 klas) byłem zagrożony ze wszystkich przedmiotów łącznie z muzyką i wf i dałem rade wiec ty tez dasz trzymam kciuki

Gość gość
Dziękuję za miłe słowa. Tak więc idę się uczyć. Dam radę ;) Pozdrawiam, to ja autorka :)

Gość gość
Dasz rade ze wszystkim :) nauka to dodatek do zycia :) wazne ze jestes zdrowy i sympatyczny . Nauka nie zajac, nie ucieknie. Zycie toczy sie dalej :) nie martw sie. Wiele osob nie ma jakichś super szkół a daja niezle rade ;) wspomnisz moje slowa

Gość gość
szybko korki jedyne wyjście. Koniecznie powiedzieć rodzicom, żeby dali kase inaczej będzie kibelek i wyjdzie ich to 10x więcej

Gość gość
Matmy się nie da nauczyć

Gość gość
Ja też miałam w LO (4 letnie) same lufy, a studia zmęczyłam, na państwowym i to dzienne, z bardzo dobrym z pracy magisterskiej. Ale szczerze Ci powiem, że lepiej się uczyć, nie ze względu na oceny tylko żeby sobie nie zamykać dróg wyboru na studia - bo słaby uczeń ze strachu, zaległości, kiepsko zdanej matury wybiera często co jest wolne, a nie to co go pociąga. Osobiście żałuję straconego czasu i nie wybranych kierunków, bardzo mi to bruździ po dziś dzień. Humanistyczne studia, te łatwiej dostępne najczęściej pozwalają tylko na nudne i gorzej płatne prace, po prostu biurową harówkę, a szkoda na to dzisiaj czasu.

Gość gość
Plan i realna ocena twoich mozliwosci to podstawa. Wypisz sobie kazdy przedmiot i obok co musisz jeszcze zaliczyc by zdac dany przedmiot (sprawdziany, wypracowania itp.). Nastepnie zrob sobie plan co i w jakim zakresie musisz opanowac do czerwca. Moze sie okazac, ze juz jest za pozno na poprawe. Wtedy powinnas pogadac z nauczycielem czy moze jednak moglabys zrobic cos dodatkowo....I na tej podstawie zrob sobie realny plan. Powtarzanie klasy nie jest takie straszne, chociaz w twoim wieku jest jak koniec swiata.