Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ukryci wyborcy

Wygrało PIS kto głosował

Polecane posty

Gość gość
Proszę. http://natemat.pl/62189,kosciol-domaga-sie-religii-na-maturze-ministerstwo-edukacji-sie-wzbrania-biskupi-nie-zamierzaja-odpuscic

Gość gość
"zrobimy to bo jesteśmy jednym z najmądrzejszych narodów świata." x tego nie wiem i nie wiem czy to się uda bo ja czy ty rozumiemy że nie wolno nam się dać "wykulturowić" i "wynarodowić" ale bardzo wielu tego nie rozumie. koleś z którym rozmawiamy nie jest ani głupi ani zły ani interesowny - on się naprawdę dał urobić tym kanaliom i naprawdę wierzy w bzdury które powtarza a które z prawdą nie mają nic wspólnego.

Gość gość
"kosciol-domaga-sie-religii-na-maturze-ministerstwo-eduk acji-sie-wzbrania-biskupi-nie-zamierzaja-odpuscic " x a teraz przedstaw mi logikę która z teog że "kościół domaga się religii na maturze" wynika ze "pis zmusza ciebie do religii katolickiej". bo sam tego ciągu myślowego nie jestem w stanie wymyślić.

Gość gość
fuj, nie głosowałam na PIS, przynajmniej nie muszę sie wstydzić

Gość gość
a ja głosowałem i też się nie muszę wstydzić. ty się musisz wstydzić natomiast czegoś innego - że przyłączając się do dyskusji (która o dziwo idzie w miarę w kulturalnej atmosferze) zamiast merytorycznej krytyki zaczynasz walić argumenty o "wstydzie". napisz jeszcze o "wstrętnym kurduplu" którego nienawidzisz to już będzie typowy poziom "bojownika o demokrację".

Gość gość
gość dziś "kosciol-domaga-sie-religii-na-maturze-ministerstwo-eduk acji-sie-wzbrania-biskupi-nie-zamierzaja-odpuscic " x a teraz przedstaw mi logikę która z teog że "kościół domaga się religii na maturze" wynika ze "pis zmusza ciebie do religii katolickiej". bo sam tego ciągu myślowego nie jestem w stanie wymyślić. xxxxxxxxxxxx Chodzi o to, że to są małe kroki w tym kierunku aby wszyscy polacy byli zmuszeni w uczestniczeniu w zyciu koscioła. Małymi krokami nas zmuszą. taki będzie finał.

Gość gość
"Chodzi o to, że to są małe kroki w tym kierunku aby wszyscy polacy byli zmuszeni w uczestniczeniu w zyciu koscioła." x wydaje mi się że nie wiesz że to komuniści wyrzucili religię ze szkoły, przed wojną religia i modlitwa były w szkole czymś zupełnie normalnym i nie ma powodu żeby do niej nie wróciły. jeżeli ty patrzysz na to w ten sposób to znaczy że reprezentujesz punkt widzenia komunistów którzy zwalczali religię i chcieli tworzyć "nowego człowieka" bez boga. tymczasem ludzie mają prawo wierzyć w boga i zwłaszcza w katolickim kraju szkoła nie może tego dzieciom z rodzin katolików zabraniać. dlatego religia na maturze wcale nie oznacza zmuszanie nikogo do wiary tylko umożliwienie rozwijania i kultywowania swojej wiary dzieciom z rodzin wierzących. i nie ma to absolutnie nic wspólnego ze zmuszaniem kogokolwiek do religii.

Gość gość
Dobra też sobie zaraz napiszę artykuł na swojej stronie i w żródle napisze Wyborcza i wkręcę was w coś;) Takie czasy coż poradzić

Gość gość
tylko daj linka żebyśmy nie przegapili.

Gość gość
a ja jestem zdania, że religia powinna z powrotem wrócić do sal katechetycznych. Tam faktycznie katolicy uczestniczyli w tych naukach. Taka szkolna zbieranina jest wymuszaniem i nic dobrego nie robi. A matura z religii to już w ogóle paranoja jakaś

Gość gość
a ja jestem innego zdania. komunistyczna propaganda wmówiła ludziom że represjonowanie religii i tworzenie z niej jakichś skansenów poza normalnym życiem jest OK. nie jest. religia powinna być tam gdzie są wierzący ludzie, nie ma powodu żeby religii nie było w szkołach i żeby nie brała udziału w wychowywaniu dzieci.

Gość gość
Myślicie że nie mamy się czego uczyć na maturę? Jestem maturzysta i mam 3 przedmioty rozszerzone i dodatkowo 3 przedmioty które muszę zdać na podstawie. To jest ogrom nauki! Chyba jesteście niepoważni żeby licealiści zdawali jeszcze religie, śmiechu warte... od przedszkola ta religia wychodzi uszami, tyle wiem ile powinienem i nie uważam ze to jest potrzebne. Zwykle zmuszanie.

Gość gość
o to to już miej pretensje do swoich rodziców, na maturze cz nie na maturze religia obowiązkowa nie jest.

Gość gość
Ale mówię o przedmówcach którzy pisali żeby religia była obowiązkowa i to jest chore. Uczniowie mają wiele innych przedmiotów do nauki, które dadzą im przyszłość i dobra prace! Mi nauka religii i zdawanie jej na maturze w niczym nie pomoże a wręcz przeszkodzi

Gość gość
Szkoła ma służyć nauce. Wiary nauczają w kościele i tak powinno zostać. Czy do kościoła przychodzi nauczyciel fizyki i objaśnia na mszy teorię wielkiego wybuchu i teorię Darwina? Jeśli ktoś potrzebuje nauki wiary, niech idzie do kościoła. W końcu wszędzie ich pełno i miejsca w nim dość na wiedzę katechetyczną Szkoła służy innym celom

Gość gość
13:43 dobrze powiedziane, zgadzam się