Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus patologia

Polecane posty

Gość gość

Niestety, jak patrzę na patologią co będzie dostawać po 3- 4 tys + zasiłki i inne zapomogi, to ch... mnie strzela. Z etatem męża i działalnością gospodarczą za którą odpowiada się całym swoim majątkiem , zamiast zbliżyć się do klasy średniej, okazuje się że zbliżamy się do patologii, która za nic nie robienie niedługo będzie miała tak samo jak my za 10 godzin pracy codziennie. No i kwestia dzieci - ponieważ posiadam jedno - czuje się jakby ktoś mi w pysk strzelił. Widać jest gorsze. Na ale cóż. Tak se pisze żeby się wyżalić.

Gość gość
moze sie i zblizasz teraz, ale nic nie trwa wiecznie ;) ty zarabiasz i mozesz miec lepiej, program 500+ moze rownie dobrze skonczyc sie za rok, albo za 4 lata i patole zostana w tym samym miejscu, w ktorym byli przed tym programem.

Gość gość
To jest patologia. Jeżeli rodzic odbiera 500+ i zamiast przeznaczyć je na dziecko/i wrzuca je do puszki KOD.

Gość gość
Według polskiego prawa twoje dziecko może dostać +, ale musi udawać upośledzenie. Jest to kolejny problem ponieważ starzy na siłę będą robić z podopiecznych czubków.

Gość gość
no aż się odechciewa po prostu właśnie. Niby lepiej ale trzeba się użerać towarem, reklamacjami, oszczędności itd. Piwa nie piłam już chyba rok, bo cały czas w aucie, do tego zero nałogów, żeby dłużej żyć. Jak patrzę na to wszystko - zastanawiam się po co? Żeby patole chodziły w lepszych ubraniach niż mój syn?

Gość gość
jedynacy będą zaciągani za ryj do psychologów.

Gość gość
Nie znam ani jednej rodziny wielodzietnej, gdzie ojciec i matka albo by nie pili (nawet okazjonalnie) alkoholu lub nie palili papierosów. A to oznacza że ponieważ te pieniądze pójdą w części na finansowanie używek. Co za patologia. Kupowanie głosów za wódkę i fajki - po prostu.

Gość gość
kochana już tak sie dzieje, ja codziennie przyjmuję ze 2-3 osoby/matki, któr prosza o wypisanie zaświadczenia, ze dziecko ma problemy rozwojowe bo starają się o grupę inwalidzką!!!! dziecko przychodzi zdrowe, radosne z niewielkim deficytem do szybkiego naprawienia a mam mu wydac zaświadczenie o uposledzeniu! nigdy w zyciu!!!!

Gość gość
Te pieniądze w kilkudziesięciu procentach zostaną w państwie, bo akcyzy, podatki, mandaty.

Gość gość
s*******ny niszczą im opinie w ich środowisku ''dziecko przychodzi zdrowe, radosne z niewielkim deficytem do szybkiego naprawienia''

Gość gość
pieniądze zostaną w państwie - zgadza się. Ale patusy mam nadzieję skończą w rynsztoku, tam gdzie ich miejsce i te pieniądze im szyyyyybko pomogą w dotarciu do tego celu.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
od tych dzieci inne będą uciekać.

Gość gość
"robienie upośledzonych debili" - ale jaja, no szkoda tych dzieci w sumie, ale za to dzieci normalnych rodziców nie będą miały później kompleksów. W sumie dobrze, patolnia rodzi patolnie.

Gość speyjson
mój sąsiad ma 4 dzieci, trochę obibok, za wypłaconą kasę kupił nowy telewizor żeby mecze na euro ogląać

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Drażni mnie kwestia dzieci z domów dziecka, ale nie tych, które nie miały w domu warunków, tylko tych które zostały z nich wyrzucone. Dzisiaj ci ludzie po nie wracają, bo hodowla może się zwrócić. Ktoś o tym pisał na kafe, że rodzice nagle zaczęli adoptować swoje porzucone dzieci.

Gość gość
proszę wpisywać więcej przykładów patologii w tym wątku, to zaczyna się nawet śmieszne robić.

Gość gość
Zawsze myślałem, że pieniądze są wyznacznikiem wartości danej osoby, a tu proszę jednak środki pieniężne da się włożyć w kieszeń, szkoda, że rozumu już nie.

Gość gość
Dorosłe dzieci będą robić dzieci, bo to taka tradycja już będzie, że jak nie będziesz miał w domu na łańcuchu dziecka, to twoje zachowanie będzie odbiegać od normy. Powiedzą ci, że p******y jesteś, że hipster, nerd i wgl, że odp*****la ci bo nie hodujesz plusów.

Gość gość
HODUJMY PLUSY Niech piją wódkę i machają łopatą. W sumie to nie zazdroszczę bananom. 500 + się skończy, to zachorują na potencjalną depresję i się pozabijają w drzwiach poradni zdrowia psychicznego.

Gość gość
Próg podatkowy Ludzie zarabiający x płacą 18% podatku (plus vat i inne) i dostają 500 plus wynoszące 500 zł. Ludzie zarabiający więcej niż x, którzy studiowali ileś lat, pochodzą z bogatych rodów etc. płacą 32% podatku (plus vat i inne) i dostają 500 plus wynoszące również 500 zł. Jest to kara za myślenie i edukację. Oni zagrażają cebulandii. Tępić mądrych dziadów.

Gość gość
pisiory zafundowali Polsce rozmnażanie patologii zamiast ludzi mądrych i przedsiębiorczych poza tym redystrybucja pieniędzy przez opresyjny aparat państwa jest niemoralną agresją wymierzoną w ciężko pracujących podatników

Gość gość
Wiecie co ja nie mam dzieci ale też uważam że program 500 +jest niesprawiedliwy. Każde dziecko to każde dziecko. Uważam że mamy jadynaków powinny się zebrać do kupy i zdobić zadymę tak jak mamy pierwszego kwartału - pamiętacie tą akcję? Też się na początku nie dało a jednak!!

Gość gość
bo faktycznie lepiej jak by dali mniej np 300 czy nawet 200 ale na kazde dziecko

Gość gość
gość dziś bo faktycznie lepiej jak by dali mniej np 300 czy nawet 200 ale na kazde dziecko x lepiej żeby nic nie dawali i mniej zabierali każda redystrybucja pieniędzy podatnika powoduje ogólne zubożenie dawców i biorców te dodatkowe 30 miliardów w państwowym budżecie zainicjuje podwyżki cen i rachunków na czym stracą wszyscy

Gość gość
Dokładnie tak gościu wyżej . A tak to patola się będzie bawić i śmiać się w oczy tym co mają jedynka i musza wrócić do pracy żeby wszystko ogarnąć. Ot taka polska sprawiedliwość

Gość gość
Następnym razem proszę głosować na Korwina.

Gość gość
Też się z tym zgadzam, że lepiej połowę tego na każde dziecko niż 500 na drugie a na pierwsze od dochodu. Już ponad trzy lata siedzę w domu, bo umowa skończyła mi się jeszcze przed porodem. Dziecko dopiero od września idzie do przedszkola a ja do pierwszej-lepszej pracy. Czyli 500 plus zostanie najprawdopodobniej nam odebrane jak tylko wrócę do pracy. Nikt mi nigdy nic na dziecko nie dał i nawet leczenie AZS u malucha nie obejmowało ulg NFZ. Teraz skorzystać możemy z kilku miesięcy programu, a drugiego dziecka nie będzie, bo mam uszkodzoną macicę. Sprawiedliwe Państwo Polskie

Gość gość
rozmnoży się roszczeniowe bydło na wiecznym socjalu uzależnione od państwowego cyca