Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus patologia

Polecane posty

Gość gość
dno

Gość gość
A pierwszy krok to obowiązkowe płacenie abonamentu za gównianą TV.

Gość gość
PiS kupuje sobie głosy kosztem 30 miliardów rocznie wydartych też tym, którzy nigdy nie zagłosowaliby na pisiorów. Dlatego gardzę państwem jako organizacją przestępczą z agresywnym aparatem wymierzonym w człowieka. Anachokapitalizm jest jedyną słuszną drogą do wolności.

Gość gość
a najlepsze było w tvn, jak ta bidna kobita, chce sobie za 500+ kupić TRAMPOLINĘ :) Pasztetową je ale kupi TRAMPOLINĘ !!!

Gość gość
Dla Was wszystko jest patologią! A jak dyrektorka mojej mamy z mężem mają przychód miesięczny równy 25 000 zł. i na drugie dziecko pobiera 500+, to jak to nazwiecie? Jeszcze twierdziła z uśmiechem na gębie, że należy się jej jak "psu buda" i to dodatek do ich ekskluzywnych wakacji. Moi rodzice wychowali naszą szóstkę, gdzie nigdy nikogo o pomoc nie prosili - nigdy żadną patologią nie byliśmy, chociaż w szkole nas tak traktowano. Jak mama rodziła dzieci to była wśród jej rówieśniczek wszechobecna moda na skrobanki. Cała szóstka ukończyła studia wyższe, każdy z nas funkcjonuje normalnie i zarabia na swoje rodziny. Po takim tekście "głupiej siksy" w wieku mojej siostry mama poczuła się jakby dostała brudną szmatą w twarz. Jeszcze ją podsumowała, że przy takich dochodach wstyd by jej było pobierać takie świadczenia.

Gość gość
Skoro jej się należy na drugie dziecko choćby i miała 10000000 dochodu , to zasługuje na to tak samo jak patologia. Co, boli no nie?

Gość gość
To mnie rozpie//rdala, tu rodzina z dochodem 25tys m-c dostanie 500 zł na dziecko, a za rogiem przeciętna rodzina z najniższa krajowa spłacajaca kredyt mieszkaniowy kasy nie dostanie bo mają jedno dziecko. Porażka. Juz nie wspomnę o samotnej mamie co jej o parę złotych próg przekroczy.

Gość gość
Jedna matka kasę przeznaczy na wakacje inna na trampoline a jeszcze inna na wino z kartonu no i jest git. A matki z jednym dzieckiem nie będą mieć problemu

Gość gość
Ale w czym problem z 25.000 dochodami rodziców? To jest pińcet na dziecko, a nie na rodziców, więc skąd oburzenie?

Gość gość
a te dalej bredzą że coś im się należy :) nic wam się nie należy, zaróbcie sobie zamiast żebrać

Gość gość
Na dodatek All inclusive do wakacji 6 tysi to nie pińćset na dziecko. Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
Taka dyrektorka ze swojej pensji odda te 500 zl z nawiazka do budzetu z powrotem. A te z patologii wezma i nic sie nie doloza. A czesto jest tez tak ze mezowie tez nie robia albo robia na czarno i taka rodzina cale zycie tylko ciagne z innych. I te z patologii zawsze beda psioczyc na tych ktorzy sie czegos dorobili. Niestety ale ktos kto zarabia 10 tys placi tez ze swojej pensji wysokie podatki i skoro juz wchodzi te 500 zl to czego ma mu sie nie nalezec skoro ze swjej pensji utrzymuje kwoki domowe. Wy ************ ac z nierobstwem i zebractwem chyccie sie roboty.

Gość gość
jak dzieci pojadą to jest :)

Gość gość
Doróbcie sobie dzieci i nie zazdrośćcie innym. I tak nie będzie tego projektu za kilka lat, a Wam dalej będzie źle bo nawet jednego dziecka nie potraficie wychować, bo niby na drugie nie stać. Zastanówcie się czasem co piszecie. 500 + kłuje w oczy, bo pierwsze dzieci zostały potraktowane jako te gorsze. A pieniądze na Rydzyka, podwyżki w Sejmie i Senacie i na rządowe wynagrodzenia was nie bolą? Tak Was to rusza, to nie siedźcie na d****h tylko walczcie o równe traktowanie wszystkich dzieci, albo o wyższe pobory i brak składek na SRUSY, które nas okradają z poborów!!!

Gość gość
teraz już na drugie stać każdego. Wiadomo że 500 złociszy to zupełnie wystarczające kwota na wydatki przy dziecku. Chyba w jakiejś bieda dzielnicy z zupą na wodzie i pasztetową. Jeszcze na fajki starczy.

Gość gość
najgorsze zlodziejstwo w tym kraju jest zwane - podatkiem dochodowym. ale skoro juz taki podatek jest, to 500+ powinno byc tylko i wylacznie placone rodzinom pracujacym (bez znaczenia ilosc dzieci w rodzinie) a liczone od dochodu jezeli w rodzinie pracuje tylko jeden rodzic. w koncu nie po to tyrasz, dziecko trzymasz w zlobku czy przedszkolu niejednokrotnie takze platnym bo w panstwowym nie bylo miejsc, by jeszcze nic z tego zupelnie nie miec a dodatkowo utrzymywac innych :O juz do ich zdrowia i opieki dokladasz, teraz jeszcze cudzych dzieci. zatem: skoro placisz podatki, to powinna ci sie kasa tez nalezec czy masz jedno dziecko czy wiecej, a dziecioroby i tak te dzieci mialy i miec beda, niech licza im dodatek od dochodu jezeli jeden rodzic tylko pracuje, o ile w ogole :O

Gość gość
Przestańcie obwiniać bogatych za to, że są bogaci. Sam jestem biedny, ale poza zazdrością nie robię nic. Niedługo to wejdziecie im do domu i wyniesiecie co będziecie chcieli, ''bo to niesprawiedliwe'' To wina wasza, waszych starych i starych waszych starych. Bogatym powinni dawać więcej, bo bogaci płacą 32% podatku zamiast 18.

Gość gość
" Niedługo to wejdziecie im do domu i wyniesiecie co będziecie chcieli, ''bo to niesprawiedliwe'' kiedyś już tak było. Bolszewia wraca. Żołądki mamy takie same :)

Gość gość
Było iść n wybory!!!!!!! Namawiać innych!!!!! I głosować na Kukiza!!!! Za 3 lata głosujemy na Kukiza!!! Stop patologii!!!!

Gość gość
Po chuj sponsorujecie głupków? Głupek z głupiej rodziny odkryje nowy pierwiastek, nowy lek? Po co rozpieszczacie?

Gość gość
może odkryją lek na alkoholizm, kto wie?

Gość gość
U mnie pracuj***abka jest samotna matka z jednym dzieckiem zarabia minimalna krajową + alimenty. 500+ nie należy się jej. Ja mam dwoje dzieci z tym że córka ma 21 lat studiuje dziennie syn ma 7 lat. Mi tez nie należy się 500+, bo ktos mi wmawia że mam jedno dziecko. Patologia skorzysta i juz całkiem będą leżeć do góry brzuchami. Państwo daje im zasiłki, obiady - nie musza gotować bo dostaja gotowe z MOPSu i jeszcze 500+ -chory kraj

Gość gość
500 zł powinni dawać na każde dziecko, niezależnie od dochodów, a nie na pierwsze się nie należy, a co to pierwsze nie musi jeść, czy ubrać się? Debile to wymyślili i tyle. Albo dać wszystkim po równo, albo wcale.

Gość gość
Jasne, zagłosujcie na Kukiza, albo na Korwina, to w ogóle zdechniecie z głodu i braku lekarza, bo wszystko prywatne będzie i wszelkie zasiłki zniosą, a nawet alimenty.

Gość gość
patologia po prostu

Gość gość
Up

Gość gość
jestem gorąco z 500+ ale to program o 20 lat spóźniony, teraz Polskę najechała horda kolorowych, którzy niestety często mają już obywatelstwo i tak liczba żółtków z 70 000 zwiększy się do co najmniem 250 000, liczba leniwych czarnuchów z 5000 do 70 000, śniadych dzikusów arabskich i innych z 20 000 do 180 000 i będziemy mieli za 20 lat sfrustrowanych kolorowych podpalających radiowozy i policjantów jak w Szwecji uciekających przed bandytami. Zresztą zalążek gangów etnicznych i gett etnicznych już w Warszawie jest. Tylko wprowadzenie państwa narodowego i wygnanie kolorowych oraz dzietność białych Słowian nas uratuje!

Gość marcysia13
Zazdrość was zżera. Jak słucham takich złośliwości to aż szlag mnie trafia. Najlepsze jest to ze najwięcej do powiedzenia maja bezdzietni albo Ci którzy mają już dorosłe dzueci

Gość gość
To co peowcy przez lata nakradli starczyloby na pomoc przez długie lata

Gość gość
Patologia hehe