Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus patologia

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość gość
pis kupuje głosy patoli i nierobów dając 500+ i inne zapomogi ,w tym kraju nieroby mają lepiej niż ludzie ciężko pracujący.Tyle w temacie.

Gość gość
a tam , 500 + to dobry pomysł , my z kolezankami przed programem mialysmy po 2 dzieci (5 kolezanek, inne po jednym) nie chialysmy do pracy isc , chociaz babcie by ie zajmowaly dziecmi i w ogole a tu jak z nieba spadlo 500 + i co kazda z nas w ciaze zaszla jedna w blizniacza i juz nie musimy pracowac mamy od tego pajaców czyli was hahahahahahahaha

Gość gośćtym
a komu sie opłaca iść do pracy za 1500? jak maja te kase za freee pomyslcie troche. Człowiek wstaje rano o 4czy 5 idzie do pracy za minimalna krajaowa bo musi z czegoś zyc. Traci czas zdrowie i dostaje 1500 zł a patola w tym momencie obraca sie na drugi bok i tez tyle dostaje. Co za p******y rząd. Druga sprawa czemu tyle kasy idzie na kler? po co nam tylu urzednikow, posłów? Czm ksiadz za godzine psolugi bierze 1000zł za to trzeba sie zabrac. Dlaczego ludzie zarabiajacy 1500 zł musza oddawac patolom za siedzenie w domu. Mam sie zwolnic dzieci robic? co potem z tymi dziecmi jak sie kasa skonczy? Myslicie ze te dzieci zarabiac beda na nasze emerytury? hahahaha patol zawsze bedzie plodzil patole a co madrzejsi wyjada za granice bo nie beda zyc z jalmuzny jakie daje rzad za prace.

Gość gość
hahah ostatnio widzialem jak matka z 4 dzieci (w niedziele) pukała do pizzerni, bylo zamkniete. Nawet patolce sie ugotować nie chce woli przej***c kase na szybkie niezdrowe zarcie plus piwko dla niej.

Gość gość
ja dostaje 2 tysionczki co miesioc, plus dodatki. Trzeba doic ile sie da skoro dają to brać :)

Gość gość52
Ta pomoc powinna być w formie bonów do danych sklepów. A nie nagle telewizory nowe auta. Co to ma być. A ci co nie mogą mieć dzieci to co? To ich wina? Dlaczego maja być gorsi i jeździć gorszymi autami. I jeszcze płacić na czyjeś dzieci. Prosze bardzo niech maja ale na zasadzie bon-produkt. To nie zazdrość lecz ból ze jest w naszym kraju taka niesprawiedliwosc. Przecież patola w większości nawet nie wiedziala ze danego dnia były wybory. Matki normalnie baluja za ta kasę. Kupują kosmetyki ubrania dla siebie! Ciekawe czy wiedza kto jest naszym prezydentem? He he niezdziwilbym sie wcale jak by nie wiedzieli. Jeszcze raz sie powtórzę PROGRAM BON-PRODUKT DLA KAZDEGO DZIECKA. A nie darmowa kasa na fiu jeździmy.

Gość gość52
Jak juz jezdzicie tymi furami za + to jeszcze sie przynajmniej ubiezcie bo naprawdę wyglada to żałośnie i komicznie. Po czym poznać patola: nowe auto + podarte buty +tluste wlosy. Same plusy he he

Gość gość
miejcie żal tylko do świn rządzacych naszym Krajem. Nieudolne ofermy, potrafią jedynie sami sie nażrec i kupować glosy tępych ludzi...zaby nadal żreć cudze

Gość gość
Orientujecie się czy pieniądze takie są traktowane jako dochód w oczach instytucji finansowych?

Gość gość
Tak. Przez większość banków jest to traktowane jako dodatkowy dochód. Wprawdzie niektóre banki nie traktują pieniedzy z 500 plus jako jednego z punktów przyznawania kredytu ale dla wielu się to liczy. W przypadku prywatnych firm pożyczkowych nie będzie to miało natomiast większego znaczenia. Większość z nich i tak nie sprawdza tego jaka jest zdolnośc kredytowa danej osoby. Mozesz sobie zobaczyć w tego typu porównaniach http://www.egospodarka.pl/148813,Agregator-porownywarce-nierowny,1,117,1.html Poza tym biorąc taką pożyczkę trzeba bardzo dokładnie sprawdzic firmę, na którą sie decydujemy. Tak aby wybrać firmę z dobrym oprocentowaniem.

Gość gość
Dziwne jest to,że nagle mnóstwo osób tutaj pisze,że nikomu się nie opłaca w takim przypadku iść za najniższą krajowa pracować skoro tyle uzyskują z 500 plus, a w innych wątkach dot.zarobków wszyscy się chwalą, że zarabiają po kilka tysięcy i nie znają nikogo kto pracuje za najniższą - co więcej, próbują poniżać jednostki,które za te 1500zł pracują,że muszą być głąbami i nieukami,że za taką kase mają prace... ludzi to się zdecydujcie!!! w jednym wątku wszyscy bogacze,a w drugim,że 1500zł nagle większość by zarabiała gdyby miała do pracy wrócić mając dzieci... jesteście zakłamanymi hipokrytami!

Gość gość
Samotnych rodzicow nazywacie patolami? Kłuje w oczy ze samotny rodzic dostaje 500plus i siedzi w domu z dzieciakami,wychodzi w niedziele na pizze i piwko z dziecmi i jest caly czas z nimi,zamiast male oddac do zlobka,przedszkola i zapirtalac do roboty jak wy,a czemu ktos ma miec lepiej niz ja a wuj z dziecmi do roboty jak ja,oj polaczki polaczki zagryziecie sie kiedys jak psy, w sumie nie wasza wina bo ta pensja minimalna to jałmużna zwykla tyle ze moglibyscie cos z tym zrobic zamiast pluć na sasiada.

Gość gość
A zawsze lepiej pomazyc ze sie zarabia 3,4 tysie na reke

Gość gość
Do 12:02 mnie nie kłuje w oczy że ktoś ma lepiej ale ja nie chce zapieprzać na cudzie lepiej

Gość Anonim

Pazerność nie ma granic. Odkąd kiedy wszedł program 500 plus rodzicom weszła do głowy sodowa woda. Planują dzieci bo myślą że pis rozdaje pieniądze.  Ludzie pomyslcie ile miliardów pochłonie ten program.. Program kosztuje! !! Minister finansów grzmi ile trzeba miliardów kosztuje 5 . pis nie patrzy na koszty. Młodym rodzicom wydaje się 500 plus to pikuś. 58 mld zł już to wielki wydatek z budżetu. Nie licząc programu 500 plus 13 świadczenie z zusu reszta zmniejszenie podatki pit. Ludzie ograniczcie rodzenie dzieci bo nie każde może objęte 500 + . Dla mnie to pazerność na 500 +. Nie dziwi mnie komentarz że patologia liczy na świadczenie rodzinne . mam nadzieję że otworzycie oczy przestaniecie być ślepi. Co z tego PiS rozdaje 500 + nie znaczy że oni będą nadal rządzić.  Myślcie ludzie. Zabrać zasiłki lebiwym bezrobotnym siedzą nic nie robią.  

Gość mojeblonie

Terminy wypłat dla programu 500 plus oraz innych świadczeń dostępne jest na poniższej stronie:

https://mojeblonie.pl/wyplaty-500-plus-bydgoszcz-20190418/

Gdyby któraś z mam albo tata nie wiedzieli kiedy odpowiednie świadzcenie wpłynie na konto to jest tam fajnie skumulowane w przystępnej i czytelnej formie.

Osobiście nie uważam iż 500 plus rodzi patologię i patologiczne zachowania niemniej jednak zawsze ocenia się ogół poprzez wyczyny kilku osób, które tak medialnie są napiętnowane. Szkoda, że media przedstawiają tylko negatywy takiego rozwiązania, nie nagłaśniają pozytywów - dzieci mają co jeść, mają możliwość edukacji, niejednokrotnie 500 plus pozwala na skromne, ale jednak wyjazdy na wakacje. Takich rzeczy niestety nie przedstawia się - za to w czasach powszechnej krytyki, hejtu nagłaśnianie negatywnych zachowań i skutków, które nie zawsze są negatywne - jest na topie.

Gość rena

Jestem matką samotnie wychowującą dziecko,bezrobotna bez prawa do zasiłku,chora. Nie przyznano mi prawa pobierania 500+

Gość Gość
35 minut temu, Gość rena napisał:

Jestem matką samotnie wychowującą dziecko,bezrobotna bez prawa do zasiłku,chora. Nie przyznano mi prawa pobierania 500+

Dlaczego?

Gość rena

Bo nie odprowadzam składek (podatek, zus itd.)

Gość Gość
15 minut temu, Gość rena napisał:

Bo nie odprowadzam składek (podatek, zus itd.)

Ale masz obywatelstwo polskie i  powinnaś dostać 500 zł przecież kobiety które nie pracują i nigdy nie pracowały dostają pieniądze