Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiaa3600

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Misiaa3600

Witam. Mam 13 lat. Niedawno zaczęłam miesiączkować. Chciałabym dowiedzieć się kiedy pierwszty raz muszę iść do ginekologa?

Gość gość
Kiedy zechcesz. Nie ma w tej materii żadnych wytycznych. Do lekarza zwykle chodzi się wtedy, gdy ma się jakiś problem.

Gość gość
Jak nie masz zadnych dolegliwosci to poczekaj jeszcze pare lat.

Gość gość
Jesli nie masz zadnych dolegliwosci, bolow czy czegos niepokokacego nie widzisz to poczekaj jeszcze pare lat.

Pierwsza wizyta to duży stres i dyskomfort psychiczny. Jeśli nie masz problemów zdrowotnych to się nie śpiesz z tym. Dopiero po kilku miesiącach będziesz wiedzieć czy masz prawidłowe i regularne cykle. Dopiero potem będziesz umiała określić czy wszystko jest w porządku.

Gość gość
Mam 17 lat, okolo miesiąca temu bylam u ginekologa.. KOSZMAR! Kobieta byla tak niemila, jakby swój zawód wykonywala za kare

Mężczyźni są bardziej delikatni ale jest większy stres i zakłopotanie przy pierwszej wizycie. Z wiekiem i doświadczeniami takimi jak ciąża i poród czy częste wizyty odnośnie chorób lub zaburzeń hormonalnych ta granica wstydu i zażenowania się zmniejsza. Takie badania z czasem stają się tak naturalne jak wizyty u internisty, ale do tego trzeba psychicznie dojrzeć.