Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Co艣 mi si臋 Kafe zacina, wi臋c zmykam do spania. Kolorowych sn贸w moi Kochani :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
As28 dzi艣 S艂aba p艂e膰 - w sensie ilo艣ci tkanki mi臋艣niowej ;) no bo w reszt臋 to raczej jeste艣my lepiej wyposa偶eni ;) jako ta 贸w cz臋艣膰 przed艂u偶aj膮ca gatunek jeste艣my bardziej skomplikowane ;) Tak sobie my艣le, 偶e jakby m臋偶czy藕ni znosili biologicznie trudy rodzicielstwa i macierzy艅stwa to my艣le nie mieliby w g艂owie biegania z szabelk膮 i tych chorych wojenek... ehh pisa艂am to ja - oj stara modelka bez zwi膮zku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hehgo艣膰
As / 23:23 M臋偶czy藕ni znios膮 ka偶dy b贸l fizyczny, byle nie trwa艂o to dlugo :-) Podobnie jest z innymi obci膮偶eniami. Kobiety s膮 za to cierpliwe i dobre na d艂ugie dystanse

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ogl膮dam teraz Opole i w艂a艣nie 艣piewa Micha艂ek Szpak i strasznie mi przykro kiedy widz臋 u niego wytatuowany odwr贸cony krzy偶 na prawej r臋ce... ehhh Ludzie sami nie s膮 艣wiadomi w co wchodz膮 :( I ile cierpienia takich ludzi b臋dzie kosztowa膰 wyj艣cie z tego :( ehhh oj s.m.b.z

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jesli chodzi o Szpaka - no comment x Ko艅cz臋. Dzisiaj pisz臋 z telefonu, zjada mi literki, ca艂e wyrazy, mo偶na si臋 tylko zirytowa膰 :-/ H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Witam Marchewy ;) fajnie wczoraj sobie rozmawialiscie , tak jakby to bylo na zywo wymiana zda艅, tak odebralam :) . Dzem Modelki napewno wspanialy :) tez zrobie ale ostatnio truskawy nie sa slodkie u mnie, zapomnieli je podlewac woda z cukrem ;) w tamtym roku wyczulam ze byly podlewane woda z cukrem . As fajnie nazwalas ten pomnik : kloda hahahahahahahahaha i super przygoda z pobrudzonym kroczem ;) . Hg jezdzilam od kolobrzegu, pozniej Ple艣na(pusta pla偶a jak gdy bylam dzieckiem ) -pieknie tam jest ;). Pozniej ryba w Ustroniu morskim i powrot dwie godziny do domu :) . Zero kork贸w . Pozdrawiam ludziki i milej niedzieli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale偶 macie si臋 pi臋knie, 偶e macie tak bliziutko do nadmorskich miejscowosci :) H-g to ju偶 w og贸le... ma si臋 pi臋knie ;) W moim przypadku jak jecha艂am na urlopy nad morze w miejsca bardziej zielone i mniej zaludnione ni偶 miasta to przez pierwsze dni odczuwa艂am jak pachnie las, 艂膮ki i powietrze bezpo艣rednio nad morzem, nawet bez sztormu :) . Taka feria zapach贸w jak feria barw - ka偶dy inny :) a potem nos si臋 przyzwyczaja do tej w pierwszym momencie eksplozji zapach贸w i ju偶 przez kolejne dni tak intensywnie nie odczuwa sie tych naturalnych zapach贸w. I z tego wiem, nie tylko ja tak mam :) Taka ma艂a nagroda przy pierwszym spotkaniu z faun膮 i flor膮 nadmorsk膮 - tak wita natura te nieprzyzwyczajone nosy :) oj s.m.b.z.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
As w pierwszej chwili myslalam ze Strzelce Kraje艅skie i pomyslalam ze blisko mnie :)

Udost臋pnij ten post

Nadle艣nictwo Strzelce niedaleko granicy polsko-ukrai艅skiej. Dworek podlega pod konserwatora zabytk贸w, wi臋c delikatnie popad艂 w ruin臋, bo nadle艣nictwo nie ma takiego zasobu got贸wki na renowacj臋. Jeszcze lepszy problem to strach inwestycji, bo nie wiadomo czy si臋 kto艣 o dworek nie upomni w s膮dzie. Basen w kt贸rym tato p艂ywa艂 na koloniach kompletnie zar贸s艂 i nie by艂 widoczny mi臋dzy drzewami. Las by艂 pi臋kny i tylko li艣ciasty :) Kleszczy po powrocie brak :D

Udost臋pnij ten post

A dzisiaj siedz臋 w swetrze z wysmarowanym kr臋gos艂upem i barkiem Ketonalem. 呕y膰, nie umiera膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od kregoslupa moga byc migreny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Od kregoslupa moga byc migreny x - mog膮 by膰 z tym trzeba si臋 odpowiednio poobserwowa膰 czy od kr臋gos艂upa czy od w膮troby - w moim przypadku mia艂am migreny w szkole podstawowej w 8 klasie r贸wno, regularnie co pi膮tek, na 7 lekcji - akurat by艂a historia z nielubian膮 przeze mnie krzykliw膮 nauczycielk膮 przez co niestety znielubi艂am r贸wnie偶 histori臋 - cho膰 jednego jej nie odm贸wi臋 - wsp贸艂czucia, poniewa偶 bez mrugni臋cia okiem zwalnia艂a mnie z lekcji poniewa偶 jak m贸wi艂a, 偶e rozumie mnie bo sama r贸wnie偶 mia艂a migreny - ale w 艣redniej zacz臋艂am si臋 interesowa膰 m.innymi medycyn膮 naturaln膮 i na jednych z targ贸w medycyny naturalnej zakupi艂am w贸wczas g艂o艣ny mocno skondensowany ekstrakt - wyci膮g z pestek grapefruita - polecany jako naturalny antybiotyk do wewn膮trz i zewn膮trz - i po zakupie dw贸ch ksi膮偶ek o jego dzia艂aniu na tych targach i kiedy dosta艂am grypy czy anginy to zamiast antybiotyku leczy艂am si臋 nim dok艂adnie przez tydzie艅 i pami臋tam, 偶e strasznie la艂o mi si臋 z nosa i wszystko mnie bola艂o bardziej ni偶 przy standardowym antybiotyku - ale wyleczy艂am nim nie tylko gryp臋 ale i r贸wnie偶 po tej kuracji zaprzesta艂y mnie n臋ka膰 migreny - okaza艂o si臋, 偶e przy okazji odtru艂am w膮trob臋 i od tej pory nie mam migren - wi臋c to odci膮偶enie w膮troby okaza艂o si臋 zbawienne r贸wnie偶 dla wyleczenia z migren - to mi r贸wnie偶 pokazuje, 偶e odci膮偶aj膮ce posty np. co tydzie艅 w pi膮tek ma swoje konsekwencje zdrowotne w postaci czyszczenia organizmu z toksyn i m.in. wp艂ywa na migreny PS.: co艣 mnie wyrzuci艂o i ju偶 nie chce mi si臋 kolejny raz logowa膰 - oj s.m.b.z

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hehgo艣膰
Kicia Dla mnie pewn膮 granic膮 przy w臋dr贸wkach na zach贸d jest Koszalin. Kto艣 to miasto chyba z艂o艣liwie tam zlokalizowa艂. Dop贸ki wieki temu Koszalin by艂 miastem portowym i nawet nale偶a艂 do Hanzy (poprzez to jeziorko na jego p贸艂nocy) mia艂a ta lokalizacja jaki艣 sens, teraz pozosta艂o tylko zawalidrog膮. Cztery kilometry na krzy偶 a co najmniej godzina straty. x Modelka Te zapachy, o kt贸rych piszesz to nie jest jaki艣 bonus dla 艣wie偶o przyje偶d偶aj膮cych ;-) W my艣l tej teorii nie powinienem ju偶 ich wcale odczuwa膰 :-) No nie jest tak, i na szcz臋艣cie. Wiele zale偶y od pory dnia. Kiedy艣 wzd艂u偶 pla偶 robiono nasadzenia dzik膮 r贸偶膮. I pami臋tam z dzieci艅stwa, 偶e wszystkie pla偶e pachnia艂y r贸偶ami. Im wy偶sze temperatury tym wi臋ksze nasycenie tym zapachem. P贸藕niej powycinano te krzewy. Pewnie jaka艣 przyczyna tego by艂a. Wi臋c przy upa艂ach i w 艣rodku dnia wiele ju偶 nie waniajet poza kremami do opalania i ich u偶ytkownikami. Jednak pod koniec dnia, kiedy s艂o艅ce chowa si臋 za horyzont, pojawia si臋 w powietrzu wieczorna wilgo膰 a w tej wilgoci mieszaj膮 si臋 wszystkie zapachy przyrody :-) I wiem o czym pisz臋, bo czasem wychodz臋 pogapi膰 si臋 sobie a czasem wychodz臋 i pogapi膰 si臋 i pow膮cha膰 ;-) x As Ja tam si臋 zastosuj臋 do zalece艅 link贸w Modelki (dieta). Czy pomaga stwierdz臋 po kilku miesi膮cach. Na pewno nie zaszkodzi, Czyli pierwszy i najwa偶niejszy warunek spe艂niony ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Modelko jestes wielka.ten lek z grapefruita to zdaje sie Ciprosept. Jutro kupie bo w rodzinie mam migreniczke i zawsze na szczescie trafia艂a na wspania艂ych nauczycieli w zyciu bo rozumieli ta przypad艂o艣膰. Bierze zlocien miruna ale ostatnio byla jednak duza migrena. Rozpuernicza to dziadostwo plany i cale zycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Hg bylam w Koszalinie dwa razy , po pierwszym razie juz go znienawidzilam, nie cierpie tez Bialogardu i wogole tamtych stron. Moje ulubione tereny to gora, bok od Niemiec po karpacz. Najgorsze tereny moje to Mazury 艁贸d藕 Warszawa, zielona gora , Katowice i reszta 艣l膮skiego dziadostwa az po inne dziury ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Jakie sa wasze ulubione miejsca w Polsce i najbardziej nielubiane ? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje ulubione to te ktore razem poznamy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Witam marchewkozebry ;)

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry :) Po wczorajszym leniuchowaniu lepiej si臋 czuj臋. Tylko dziecko straci艂o spacer, bo nie by艂am w stanie wyj艣膰 gdzie艣 dalej ni偶 obszar mieszkania :D Zaraz nadrobimy wczorajsze straty na hu艣tawkach. x Diety to tylko po艂owa drogi do zdrowia, ale nie zawsze s膮 skuteczne. Takie cuda dzia艂aj膮 tylko w dobrze dobranych produktach do zapotrzebowania organizmu przy pomocy dietetyka i lekarza. x W moim przypadku diety nie pomog膮 na choroby uwarunkowane genetycznie, bo nie opieraj膮 si臋 na zmianach chemicznych jak u modelki migreny zwi膮zane z w膮trob膮. x Wyniki krwi mam idealne i takie mia艂am zawsze. Ci膮偶a te偶 przebiega艂a idealnie, a sko艅czy艂o si臋 na nadci艣nieniu t臋tniczym i drgawkach jak przy padaczce podczas porodu, co w konsekwencji zako艅czy艂o si臋 cesarskim ci臋ciem po awanturze z po艂o偶nymi. x Migreny najcz臋艣ciej nasilaj膮 si臋 podczas dojrzewania i z czasem si臋 zmniejszaj膮. Moje migreny zwi膮zane s膮 ze zmian膮 ci艣nienia - taki ma艂y meteoropata ze mnie ;) x 呕adna dieta nie wzmocni kr臋gos艂upa, mo偶e tylko wp艂yn膮膰 na stan mi臋艣ni. To jest tylko cz臋艣ciowe rozwi膮zanie problemu, kt贸ry si臋 z czasem nasili.

Udost臋pnij ten post

Chcia艂am Wam co艣 opisa膰, ale mi nie przesz艂o. Wieczorem spr贸buj臋 jeszcze raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
To ja od kota wczoraj Piszesz: "ostatnio truskawy nie sa slodkie u mnie, zapomnieli je podlewac woda z cukrem oczko.gif w tamtym roku wyczulam ze byly podlewane woda z cukrem" x - 偶e co prosz臋? :D truskawki podlewane wod膮 z cukrem :D - nie 偶artuj prosz臋 - sk膮d w og贸le taki pomys艂 ? :D - s艂odycz truskawek zale偶y od ich intensywno艣ci nas艂onecznienia w wyniku czego sam owoc wytwarza owocowy cukier - fruktoz臋 - no naprawd臋, poprawi艂a艣 mi humor t膮 wod膮 z cukrem ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
Hehgo艣膰 wczoraj Piszesz: "Te zapachy, o kt贸rych piszesz to nie jest jaki艣 bonus dla 艣wie偶o przyje偶d偶aj膮cych" x - dla mnie jest :) - przez pierwsze dni, dop贸ki nos si臋 nie przyzwyczai do tak r贸偶nych zapach贸w z natury z 艂膮ki, las贸w i powietrza z morza :) - nie mam tego na co dzie艅 wi臋c dlatego nos tak reaguje 馃尰 Cyt.: "W my艣l tej teorii nie powinienem ju偶 ich wcale odczuwa膰" x - raczej powiniene艣 - przy zwi臋kszonym ich st臋偶eniu :) - tak jak opisa艂e艣 to z kwitn膮c膮 dzik膮 r贸偶膮 - wi臋ksze st臋偶enie jej zapachu i nos to wyczuwa, tak jak sam piszesz: "Im wy偶sze temperatury tym wi臋ksze nasycenie tym zapachem"

Udost臋pnij ten post

To ja od kota wczoraj Cyt.:"ten lek z grapefruita to zdaje sie Ciprosept" x - dok艂adnie tak, nawet to samo opakowanie teraz sprawdzi艂am jest nawet na stronce citrosept - z tym, 偶e w贸wczas to by艂y, 偶e tak powiem pierwsze lata produkcji tego Citroseptu i w贸wczas on by艂 obrzydliwie, makabrycznie gorzki i tak skondensowany, 偶e wystarcza艂o kilka kropel na szklank臋 rozcie艅czalnika - i nadal by艂 wyczuwalny ten gorzki smak - wg zalece艅 rozcie艅cza si臋 go w szklance soku pomara艅czowego albo herbatki z mi臋ty - a potem za kilka lat kiedy chcia艂am go kupi膰 - to raz, 偶e go nie by艂o w aptekach a dwa - to by艂y jego zamienniki z innych firm pod innymi nazwami, kt贸re nie zawiera艂y w艂a艣nie smaku gorzkiego - z tego pami臋tam to by艂 Citrogrept i nie by艂 on ju偶 tak gorzki - z tego co sobie przypominam to w艂a艣nie ta przerwa w produkcji Citroseptu by艂a spowodowana prac膮 nad jego oczyszczaniem - i nie wiem czy ona nadal zawiera t膮 mocn膮 gorycz - trzeba by to sprawdzi膰 - bo w艂a艣nie dla oczyszczania w膮troby to ta gorycz jest istotna i w og贸le dla prawid艂owej pracy w膮troby - tak m贸wi Kor偶awska - i te偶 moja ukochana Kor偶awska zaleca do odbudowania kom贸rek w膮troby aby bezpo艣rednio po dw贸ch posi艂kach w ci膮gu dnia - zje艣膰 a dok艂adniej bardzo dok艂adnie gry藕膰 tj. rozgryza膰 i 偶u膰 i zjada膰 ziarenka zio艂a ostropestu plamistego, kt贸ry w艂a艣nie w trakcie jego 偶ucia jest lekko gorzki (na szcz臋艣cie to nie jest tak gorzki jak ten z Citroseptu ;) ) i jak dla mnie jest tam te偶 smak lekko orzechowy i jest to zupe艂nie zjadliwe -i moje do艣wiadczenia s膮 takie, 偶e ponad 3lata temu przy perturbacjach zdrowotnych po oczyszczaniu - chelatacji ALA kwasem alfa liponowym (dost臋pnym bez recepty i dost臋pny w ka偶dej aptece) kt贸ry zaleci艂a mi pewna specjalistka od naturalnego leczenia w贸wczas po tej kuracji mia艂am tzw. pr贸by w膮trobowe Aspat/Alat = 180/160 a po mo偶e kilku tygodniach w porywach do max 2 miesi臋cy kiedy w艂a艣nie u偶ywa艂am po 2 dziennie posi艂kach ma艂膮 艂y偶eczk臋 ostropestu plamistego do pogryzania to ASPAT / ALAT na badaniach wyszed艂 mi 18/16 przy normie laboratoryjnej od 0-30 :) - i to dzia艂o si臋 kilka lat temu czyli ju偶 kiedy mia艂am lat 30 + - wi臋c wniosek dla mnie jest taki, 偶e wiek w przypadku naturalnych Bo偶ych produkt贸w - nie ma znaczenia :) - s膮 dla ka偶dego, o ile cz艂owiek pochyli si臋 z pokor膮 i cierpliwo艣ci膮 nad swoim organizmem - jako ciekawostk臋 podam, 偶e totalnie zaskoczy艂o mnie to, kiedy przeczyta艂am - ale teraz ju偶 nie pami臋tam gdzie konkretnie czy w Pi艣mie 艣w. czy w objawieniach Katarzyny Emmerich albo w opisywanych objawieniach Marii Valtorty - fragment gdzie by艂o napisane, 偶e Pan J/ezus z uczniami po sko艅czonej uczcie jedz膮 gorzkie zio艂a :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hehgo艣膰
go艣膰 Oo kto艣 tu nasz膮 kici臋 chce porwa膰 na trekking szlakiem chmielu i j臋czmienia? :-D x Kicia (na urlopie? :-) ) Pomyszkowa艂em troch臋 w terenach po艂o偶onych nad Odr膮 od Szczecina po Kostrzy艅 w pasie do 10 km od granicy zahaczaj膮c o wszystkie miejcowo膰i na tej trasie. Trwa艂o to przesz艂o miesi膮c, nie by艂o to wi臋c tylko przejazdem. Moje wra偶enia by艂y delikatnie pisz膮c przygn臋biaj膮ce. Mo偶na wiesza膰 psy na terenah tzw. poPGRowskich. Tam si臋 spotka艂em z czym艣 co bardzo je przypomina艂y i nazwa艂bym je terenami powojskowymi. Mieszka艅cy na og贸艂 byli wojskowi, pewnie ze stra偶y granicznej. W poziomie zaniedbania miejsca w kt贸rym si臋 偶yje mogliby sobie poda膰 r臋ce z tymi popegerowcami. x Mazury opanowa艂a warszawka i zrobi艂a tam chlew, w kt贸rym najwyra藕niej dobrze si臋 czuje ;-) Niedaleko Tr贸jmiasta jest urocze miejsce gdzie rzeka Pia艣nica wp艂ywa do morza. D臋bki. Niestety urocze by艂o kiedy艣, dop贸ki nie odkry艂a je warszawka i si臋 sko艅czy艂o. 艁贸d藕, podobnie jak Koszalin. Ca艂a Polska czeka na jak膮艣 obwodnic臋 tego miasta, 偶eby wymaza膰 je z pami臋ci. Te przedwojenne kamienice ze 艣r贸dmie艣cia pewnie nied艂ugo same si臋 zawal膮. Jak m贸wi膮 ich mieszka艅cy, budowane by艂y przez 偶yd贸w jako budynki tymczasowe pod wynajem, bez podpiwniczenia, bez po偶膮dnych fundament贸w, tego nie ma nawet jak remontowa膰. Zielona G贸ra. Dawno mnie tam nie by艂o, ale we wspomnieniach zapami臋ta艂em j膮 jako urocze miasto z mn贸stwem zieleni i zadbanym 艣r贸dmie艣ciem. No nie s膮dz臋, 偶eby a偶 tak na niekorzy艣膰 mog艂o si臋 zmieni膰 :-) Katowice i reszta 艣l膮skiego. Tam trzeba si臋 urodzi膰, 偶eby polubi膰 te miejsca ;-) Za to spor膮 rekompensat膮 s膮 ludzie. Bardzo serdeczni, no i ma艂o jest miejsc w Polsce, gdzie s膮 tak silne wi臋zi rodzinne. x Moje typy to wschodnia 艣ciana a zw艂aszcza tereny przygraniczne, pocz膮wszy od bia艂ostockiego po Bieszczady. Zw艂aszcza bia艂ostockie. Podoba mi si臋 ta symbioza w jakiej 偶yj膮 prawos艂awni z katolikami. Tam nikt i nigdy nie robi艂 z tego problem贸w. Pojawili si臋 Tatarzy to te偶 ich przyjeli a nawet znale藕li spos贸b na szybk膮 asymilacj臋. Tym sposobem by艂o po偶enienie dzikus贸w z pannami z dobrych dom贸w czytaj szlachciankami. Czyli dostali w wianie tytu艂y szlacheckie a panny do艣膰 szybko ch艂op贸w ucywilizowa艂y, pozwalaj膮c owszem na Islam, ale w postaci strawnej dla wszystkich i tak im pozosta艂o :-) As Warto jeszcze raz obejrze膰 to co nam Modelka przes艂a艂a: https://www.youtube.com/watch?v=TTGDTD3XH9E Nie zaszkodzi a mo偶e pom贸c Z opowiada艅 mojej Babci S膮siad z osiedla, kt贸re zamieszkiwali ludzie znad ObuStronBuga zapad艂 na ci臋偶k膮 bia艂aczk臋. Zabrali go do szpitala i lekarze przez dwa miesi膮ce pr贸bowali r贸偶nych sposob贸w, 偶eby go z niej wyprowadzi膰. By艂o coraz gorzej i gorzej. W ko艅cu odes艂ali go do domu, 偶eby m贸g艂 spokojnie umrze膰. Zebra艂o si臋 konsylium s膮siedzkie i rada w rad臋 postanowi艂o wspom贸c go艣cia tradycyjnymi sposobami. Zakupiono worek orzech贸w w艂oskich i zacz臋li go futrowa膰 tymi orzechami dzie艅 w dzie艅. Po miesi膮cu po bia艂aczce nawet 艣ladu nie zosta艂o a go艣膰 tyle jeszcze po偶y艂 co i inni w jego wieku. x Modelka Z tego co zaobserwowa艂em u znajomych zamiast katowa膰 si臋 偶uciem ostropestu plamistego, mo偶na go po prostu zmieli膰 i dorzuca膰 艂yczeczk臋 do ma艂ego jogurtu i takie c贸艣 wsuwa膰 raz dziennie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia Pio艂un z tego co wiem stosowany jest przy ostrych biegunkach. W 偶yciu nie pi艂em nic bardziej gorzkiego! :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Witam marchewki ;) Hg fajnie piszesz :) ja bym te budynki PGR czolgiem zdeptala, tyle czasu to gowno stoi niepotrzebne nikomu. Zawsze jak gdzies jade to widze. Piekna przyroda a tu nagle gowno przed oczami staje d臋ba. Nikt nic z tym nie robi. Pio艂un przeczytalam ze moze byc bardzo trujacy dla ludzi i zwierzat. Pomaga w k艂opotach pokarmowych ale tez nie wszystkich. Kiedys mialam to wypic i tylko poczulam smak i stwierdzi艂am ze jak takie dziadostwo moze mi pomoc ;) Teren贸w wschodnich nie znam zupe艂nie :) Na Mazurach bylam raz na kolonii dawno ale nie podobalo mi sie tam. Dalekie wybrze偶e po prawej tez nie bardzo ;) Jestem jakas dziwna, wiekszosc Polski nie lubie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co do orzech贸w w艂oskich na bia艂aczk臋 :) wszelkie wlasnie pestki maja cos co moze pomoc, moze nie kazdemu ale duzo jest przypadk贸w ze amigdalina pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 As28
Obejrza艂am ten filmik i nic nowego to do mojego 偶ycia nie wnios艂o. Kasze u mnie w domu si臋 bardzo cz臋sto jada艂o i do tej pory tak zosta艂o. Podstawowy obiadek na upa艂y to by艂a kasza gryczana ze skraweczkami z boczku i ma艣lanka lub zsiad艂e mleko. Moim ulubionym rodzajem alkoholu jest ajerkoniak i adwokat czyli alkohole na bazie jajecznej ;) Od pocz膮tku ci膮偶y nie pi艂am tego, ale od dawna ju偶 na mn膮 chodzi taki kieliszeczek "jajeczka" :P Ja mam problem ze sztywnieniem mi臋艣ni kr臋gos艂upa przy jakby nie patrze膰 zdrowym kr臋gos艂upie. Codziennie mam ruch zapewniany przez mojego 偶ywio艂ka, za kt贸rym latam jak ma艂y samolocik. Najcz臋艣ciej odpoczywam jak ma艂y 艣pi, ale do sztywnienia mi臋艣ni cz臋sto u mnie dochodzi i st膮d ten b贸l. x Nie bawi臋 si臋 dietami, bo wiem co takie eksperymentowanie bez konsultacji z dietetykiem czy lekarzem mo偶e powodowa膰. W najbli偶szym otoczeniu mia艂am osoby, kt贸re chwyta艂y si臋 r贸偶nych diet ze zgubnymi efektami dla ca艂ego organizmu. Do tego trzeba podchodzi膰 z g艂ow膮.

Udost臋pnij ten post

Modelko najbardziej mnie interesuje z zi贸艂 zastosowanie Krwawnika przy nad偶erkach. Je艣li masz jakie艣 wiadomo艣ci na ten temat, to by艂abym Ci niezmiernie wdzi臋czna za pomoc. Kuzynka mi kiedy艣 wspomina艂a, 偶e krwawnik leczy nad偶erk臋, 偶e 艣ladu po niej niema. Ja ju偶 d艂u偶szy czas sp艂awiam ginekologa przed po艂o偶eniem mnie w szpitalu na 2-3 dni na wypalank臋, bo nie mam z kim dziecka na taki d艂ugi czas zostawi膰. Poza tym wola艂abym mniej inwazyjny spos贸b, ale informacji o tym nie mog艂am znale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Organizm jest przyzwyczajony do dotychczasowego pozywienia i wtedy gdy zaczynamy cos radykalnie zmieniac to reaguje np wypryskami, wypadaniem wlosow. Jesli lekko tylko cos i powoli znienimy sposob 偶ywienia na korzy艣膰 to cera robi sie gladsza i zdrowsza. Niektorzy mowia , ze wypryski to stan oczyszczania a mysle ze niekoniecznie. Nie chcialabym przechodzi膰 takiego oczyszczania po ktorym bede miala policzki cale w strupach i ropniakach ktore bede leczyc latami potem ;) . Mialam juz w swoim zyciu sytuacje gdy zaczelam 艣wirowac i organizm szybko sie buntowal i robil niemile niespodzianki.

Udost臋pnij ten post