Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Kicia Ja mam to szcz臋艣cie, 偶e mieszkam na pograniczu Kaszub. A Kaszubi te truskawki uwielbiaj膮 chyba hodowa膰 , bo jak jest wysyp to mamy ich zatrz臋sienie. S艂odkie, nasze i Chin na oczy nie widzia艂y :-) H-g

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
H-g Dzi臋ki za przepis na zimowe kiszonki :) x Napisz w konkretach co Ci nie pasuje. To si臋 do tego odnios臋. Je艣li chcesz.

Udost臋pnij ten post

U mnie te偶 truskawki s膮 pyszne i pachn膮ce... A偶 sama si臋 dziwi臋, 偶e s膮 takie dobre. Tylko, 偶e nie kupuj臋 w 偶adnych marketach ale w lokalnych ma艂ych sklepikach warzywnych. I ich towar znika tak, 偶e w sobot臋 ok. 13 s膮 prawie puste p贸艂ki a ludzie cierpliwie stoj膮 nawet w d艂ugiej kolejce bo rzeczywi艣cie warzywka maj膮 dobre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Modelko To co mi nie pasuje u pana ksi臋dza doktora napisa艂em kilka stron wcze艣niej. Go艣膰 ma nieprzyjemny styl bycia. Ods艂ucha艂em oba polecane nagrania i by艂y momenty gdzie si臋 ods艂oni艂. Mo偶e na mgnienie tylko, ale to wystarczy. "Protekcjonalizm" zabrzmia艂oby zbyt delikatnie ;-) x " Napisz w konkretach co Ci nie pasuje. To si臋 do tego odnios臋. Je艣li chcesz." x Nie chc臋 :-) Nie ma takiej potrzeby :-) H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kaszuby? A mowiles ze nad morzem blisko kolobrzegu,kot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Uuuuuuuu lekka dezapobrata Hg ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Uuuuuuuu lekka dezapobrata Hg ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Odnioslam sie do postu 23:33 Hehgoscia do Modelki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia Blisko Ko艂obrzegu to Ty by艂a艣 na wycieczce :-) Ja tu mieszkam pomi臋dzy 艣ledziami a Kaszubami :-) Ale to lokalne nazewnictwo pewnych od艂am贸w autochtonicznych, wi臋c pewnie nie za艂apiesz :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na wyluzowanie
Stary, umieraj膮cy 呕yd le偶y na 艂o偶u 艣mierci, przy nim czuwa 偶ona. S艂abn膮cym g艂osem m贸wi do niej: Kiedy wiele lat temu p艂yn臋li艣my w podr贸偶 po艣lubn膮 i le偶a艂em w kajucie z艂o偶ony chorob膮 morsk膮 - by艂a艣 przy mnie. Kiedy par臋 lat p贸藕niej z艂ama艂em nog臋 i le偶a艂em w szpitalu - te偶 by艂a艣 przy mnie. Gdy zbankrutowa艂a moja firma - by艂a艣 przy mnie. A teraz kiedy umieram - zn贸w jeste艣 przy mnie. I ja si臋 tak zastanawiam: czy ty mi nie przynosisz pecha?! Kot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia SUPER! :-D :-D :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Pomiedzy sledziami a kaszubami. Padlam

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 Piszesz: "Go艣膰 ma nieprzyjemny styl bycia. (...) "Protekcjonalizm" zabrzmia艂oby zbyt delikatnie" 馃尰 Jest taki dowcip w Biblii... pt. "przecedzacie komara, a po艂ykacie wielb艂膮da" x Tak jako艣 on od razu mi si臋 skojarzy艂 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Haha dziekuje Hg ze ci sie podobalo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia Id膮 upa艂y. jak dla Ciebie do soboty, jak dla reszty do niedzieli. Wiem, 偶e tego nie lubisz Je偶eli mieszkasz w budynku ocieplonym styropianem to mieszkasz w termosie. I post臋pujesz jak z termosem. Wych艂adzasz mieszkanie dok艂adnie wietrz膮c. I do niedzieli ju偶 nie otwierasz 偶adnych okien, je偶eli masz 偶aluzje, opuszczasz je. Inaczej nawet jak temperatura na zewn膮trz w niedziel臋 ju偶 opadnie, to w mieszkaniu b臋dziesz mia艂a nadal gor膮c Sprawdzona metoda ;-) H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
B贸g patrz膮c na grzeszn膮 Ziemi臋 zauwa偶y艂 z艂y stosunek spo艂ecze艅stwa do lekarzy. Chc膮c podnie艣膰 reputacj臋 ca艂ego personelu medycznego, zszed艂 by艂 na Ziemi臋 i zatrudni艂 si臋 jako lekarz w przychodni rejonowej. Pierwszy dzie艅 pracy, siedzi w izbie przyj臋膰, przywo偶膮 mu sparali偶owanego chorego (20 lat na w贸zku inwalidzkim). B贸g wstaje, k艂adzie choremu na g艂ow臋 swoje d艂onie i m贸wi: - Wsta艅 i id藕! Chory wstaje, wychodzi na korytarz. Na korytarzu t艂um oczekuj膮cych, wszyscy pytaj膮: - No i jak nowy doktor? - Doktor jak doktor, ku*wa nawet ci艣nienia mi nie zmierzy艂!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hmmm x A wielb艂膮d to wo艂owina czy wiel艂b艂膮dzina? :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Hg racja , ciagle wietrzenie mieszkania w upale grozi niechecia przebywania w tym mieszkaniu. Wtedy gorzej niz na dworze. Rodzice maja taki dom ze latem jest chlod w domu , tak bardzo przyjemnie. Odejscie od rodzicow to jakby zycie moje sie skonczylo, jakby zeszlo na psy ;) jakos tak dziwnie

Udost臋pnij ten post

Rozmawia艂am dzisiaj perwszy raz od tamtego roku z pewnym bardzo dojrza艂ym starszym panem, kt贸ry lubi rozmawia膰 o zdrowym 偶ywieniu. Takim czerstwym dziadkiem, kt贸ry codziennie jest w lesie i w og贸le ma lepsz膮 cer臋 ode mnie ;) On w og贸le w kuchni nie u偶ywa soli ani cukru. I m贸wi mi dzi艣 rozbawiony, 偶e ostatnio ze wzgl臋du na wiek zmusili go do zrobienia bada艅 krwi, kt贸re mu wysz艂y idealne. I lekarz mu zaleci艂 odrzucenie soli :D I m贸wi, 偶e w takim razie p贸jdzie to tego medyka z zakupionym kilogramem soli i postawi mu na biurko m贸wi膮c, 偶e w艂a艣nie odrzuca s贸l bo w swoim domu to w og贸le soli nie ma :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Haha wielblad to ? Czyli jego nie mozna jesc ;) bo sie nie da tego slowa przerobic haha jak wolowina czy inne zjadliwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Modelko Ja mam/mia艂em kilka "setek" w rodzinie :-) I powiem Ci, 偶e oni sobie niczego w 偶yciu nie odmawiali :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Modelko niuektora sol jest ok w sprzedazy ;) calkiem nie moglabym nie uzywac bo potrawy mdle. Sol sante himalajska czerwona jest dobra i inne z tej firmy, rowniez kamienna jest ok :)

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 A wielb艂膮d to wo艂owina czy wiel艂b艂膮dzina? x Wo艂owinka to mi臋sko ze zwierz膮t z grona tych czystych tj. pyszne i zdrowe :) Wielb艂膮d vel wielb艂膮dzina to jest z tych zwierz膮t nieczystych. Czyli wg Pisma 艣w. nie do jedzenia - jedzenia, kt贸re wg Stw贸rcy przynosi dobro - czyli zdrowie dla cz艂owieka :) x Co za analogia ... ;) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przy diecie bezsolnej ludno艣膰 zamieszkuj膮ca tereny pomi臋dzy zwrotnikami ju偶 by dawno wymar艂a. Potrzebny jest umiar, ale rozs膮dny, 偶eby sobie krzywdy nie zrobi膰 H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No skoro tak Modelko, to jednak po艂kn臋 komara a wypluj臋 wielb艂膮da :-D ;-) H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Kota tez sie nie je bo nie da sie powiedziec, kocina nie pasuje, psina tez nie, szczurzyna ;) mysina ;) ale wieprzowina swinina sie da a wieprza nie oowinno sie jesc ;) ja nie jem :) czasem pisze jak dziecko ;) z pewnoscia zauwazyliscie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Uwielbiam sposob w jaki sie droczycie ;) Modelka i Hg :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja od kota
Chyba nam dziady strone zablokowali ;)

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 Zgodz臋 si臋, zapewne niczego sobie nie odmawiali :) Z tym, 偶e 偶yli napewno bli偶ej naturalnego 偶are艂ka ni偶 wsp贸艂czesna setka. I dla nich norm膮 przez lata by艂o normalne zdrowe jedzenie - obecnie idiotycznie uwa偶ane za "ekologiczne" Ten 贸w starszy pan codziennie praktycznie jest w lesie i je tak jak jego przodkowie bardziej naturalnie ni偶 przetworzone (np. w tamtym roku kiedy robi艂 zapasy na zim臋 przywi贸z艂 mi - bo ja nie mog艂am je藕dzi膰 - naturaln膮 kasz臋, gryczan膮 nie palon膮 ale jeszcze wtedy nie mog艂am jej je艣膰) zdrowie i wygl膮d ma super. Te starsze pokolenia wg mnie s膮 zdecydowanie zdrowsze ni偶 wsp贸艂czesne.

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 Twoja wielko艣膰 H-g mnie przerasta ;) x Dobranoc wszystkim

Udost臋pnij ten post