Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Lodowa gora ;) haha . Dobranoc Asu艣 , spij spokojnie :) kot

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Hehgo艣膰
Kicia Wr贸ci艂em z 艂azienki wy艂膮czy膰 kompa ... a tu si臋 dzieje :-D Ph < 7 jest kwa艣ne Ph > 7 jest zasadowe ph ok 7 jest OBOJ臉TNE tak jak ph wody 藕r贸dlanej ;-) D*O*B*R*A*N*O*C

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
Wietrzymy, wietrzymy porannn膮 por膮

Udost臋pnij ten post

Na noc zostawi艂am otwarte okna opr贸cz sypialni, co 艂adnie wych艂odzi艂o mieszkanie. Porann膮 por膮 dodatkowo otworzy艂am wsz臋dzie ju偶 wszystkie okna na raz aby zrobi膰 przeci膮g. Przeci膮gu nie by艂o. By艂 minimalny delikatniutki przep艂yw powietrza. Po wyr贸wnaniu temp. w domu do tej co na zewn膮trz pozamyka艂am okna i zasun臋艂am rolety aby operuj膮ce s艂o艅ce nie nagrzewa艂o wn臋trza mieszkania. ( Marz臋 o okiennicach jak we W艂oszech :) ) Pozamyka艂am drzwi, szczeg贸lnie z kuchni by ciep艂o z gotowania nie rozchodzi艂o si臋 na mieszkanie i gotuj膮c otwieram okno. Potem z niej wchodz膮c na pokoje delektuje si臋 ich ch艂odem :) Obecnie jest 26 stopni wew. mieszkania i na zewn膮trz domu. A to dopiero poranek.

Udost臋pnij ten post

Dzisiejsza degustacja og贸reczk贸w, og贸runi贸w: ;) x W kamionce: - delikatnie s艂one - pyszne s膮 - b. mocno chrzanowe tak, 偶e lekko szczypie w j臋zyk - smak jakby og贸rka z chrzanem ;) x W s艂oju: - praktycznie nie s艂one wysz艂y :) - ostro mocno chrzanowe, b. mocno szczpie w j臋zyk :D - smak chrzanu z dodatkiem og贸rka kiszonego - smak soli lekko w og贸le wyczuwalny - wydaje mi si臋, 偶e przez to, 偶e zosta艂y podziurkowane widelcem s膮 dlatego jeszcze bardziej chrzanowe ni偶 z kamionki x W obu przypadkach s膮 super j臋drne i pachn膮ce pysznie koprem. x Wnioski na nast臋pny raz: - doda膰 mniej chrzanu - a jednak :) - soli tyle co w kamionce - super lekko s艂one wysz艂y idealbe ale nie tak s艂abo s艂one jak w s艂oju - na te w sumie 2,5 kg og贸rk贸w da艂am 2 g艂贸wki czosnku - mo偶na doda膰 trzeci膮 :) - i koniecznie wrz膮tkiem zala膰 by wysz艂y tak pi臋kne j臋drne jak teraz :) - kusi mnie by nast臋pnym razem doda膰 cebul臋 i marchewk臋 do kiszenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Witajcie czlowieczki :) okna zamkniete , wszystko zas艂oni臋te. Cala noc wszystko bylo otwarte. Dziekuje Hg za odpowiedz :) Milej kawy i smacznych ogoreczkow :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
As rexona twoja podobnie pachnie jak moj rozowy adidas :) tylko twoja troche slodsza ale bardzo podobny zapach i tez mily :) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Modelko ja zawsze obserwowa艂am jak mama robi i do kiszonych do sloikow na zime dodawala marchewke ale cebulke nie a ja musze sprobowac z cebulka tak jak napisalas :)

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry :) U mnie na termometrze jest ponad 32 stopnie w cieniu. O 7.00 zamkn臋艂am i zas艂oni艂am okno u rodzic贸w w pokoju (po艂udnie), a godzin臋 p贸藕niej zamkn臋艂am okna w moim pokoju i kuchni (p贸艂noc). Ustawi艂am na szafie wentylator, 偶eby w du偶ym pokoju ca艂y czas by艂a rotacja powietrza, co je ostudza. Na czas zasypiania synka wiatrak sta艂 u mnie, a potem znowu go odnios艂am na miejsce. Wentylator na szafie to najlepsze rozwi膮zanie aby wych艂odzi膰 mieszkanie i ochroni膰 mieszka艅c贸w przed "przewianiem", co mo偶e skutkowa膰 parali偶em mi臋艣ni, czy zapaleniem gard艂a. Temperatura odczuwalna to 24-26 stopni w zale偶no艣ci od pomieszczenia.

Udost臋pnij ten post

Kiciu jest kilka r贸偶nych Rekson o kolorze r贸偶owym i r贸偶ni膮 si臋 nawet kolorami opakowania. Jeszcze w liceum mia艂am wypr贸bowane wszystkie i tylko r贸偶owa mi odpowiada艂a, nawet je艣li by艂a dost臋pna tylko ta kwiatowa. x Teraz zastanawiam si臋 nad zmian膮 dezodorantu na inny, bo moja sk贸ra przez lata przyzwyczai艂a si臋 i ju偶 nie jest tak skuteczny. Antyperspiranty/dezodoranty, kosmetyki do k膮pieli i szampony raz na jaki艣 czas trzeba zmienia膰, aby si臋 sk贸ra nie przyzwyczaja艂a, a tak偶e odpocz臋艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
As dobrze wiedziec o tym zeby wentylator stawia膰 na szafie. Mam jeden maly i postawie na szafie, tylko musi byc dodatkowy przedluzacz a drugi mam wspanialy na d艂ugiej nodze , daj***ardzo zimne powietrze i wczoraj dwie gpdziny non stop na mnie wia艂o az zrobilo mi sie zimno. Ja dobrze reaguje na wiatraki . Dzuewczyny w pracy sie dziwi膮 ze na moim biurku non stop wali mi w buzie wiatrak a mi nic nie jest. Mowia bedziesz chora a ja nic, moze caly czas na mnie wia膰 i nie zaszkodzi mi. A ten w domu na wysokiej nodze to moje wybawienie, dzieki niemu nie boje sie juz w domu siedziec w upa艂y. As w rosmanie byla tylko jedna rozowa reksona a w super pharmie to zadnej nie bylo :)

Udost臋pnij ten post

Dopiero o 20.00 wysz艂am pierwszy raz z dzieckiem z domu. Po godzinie ju偶 w domu jeste艣my, bo zacz臋艂am ca艂a p艂yn膮膰. Ma艂y te偶 zacz膮艂 dokazywa膰 pod koniec i nie mia艂am si艂y na szarpanin臋. x Og贸lnie ca艂y dzie艅 mia艂am okropny pod ka偶dym wzgl臋dem :/ Mam ochot臋 tylko si臋 umy膰, po艣cieli膰, umy膰 synka i k艂a艣膰 si臋 spa膰. Mo偶e przed snem jeszcze zajrz臋 do Was :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
As ja tez mialam paskudny dzien przez ten upal. To juz bylo przegiecie ale pozniej byla burza i teraz jest juz super . Siedze oddycham na balkonie, powietrze super orzezwiajace , wreszcie to co lubie , grafitowe niebo ;)

Udost臋pnij ten post

Je艣li to do nas jutro dojdzie to b臋dzie cud ;) Ja mieszkam w takim miejscu, 偶e mamy sw贸j specyficzny mikroklimat, a ukszta艂towanie terenu te偶 robi swoje. Nie raz wok贸艂 kr膮偶y艂y burze a u mnie ani kropli deszczu. Czasem ta sama burza przechodzi tak jakby dwa razy. Dziwne to moje Roztocze 艢rodkowe :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hehgo艣膰
Rozumiem Was :-D Sze艣膰 godzin sp臋dzi艂em w pe艂nym s艂o艅cu przy temp. 34 st. na 250 ml wody gazowanej. Widzia艂em jak natychmiast przes膮czy艂a si臋 przez sk贸r臋, wi臋c da艂em sobie spok贸j z p艂ynami, bo nie cierpi臋 si臋 poci膰 :-) Blisko szesnastej przysz艂y chmurki od Kici (dzi臋ki Kicia!!!) i porobi艂a si臋 burza, kt贸ra trwa do teraz x "Czy wiesz, 偶e... R贸偶nice w zapachu sk贸ry u ludzi r贸偶nych ras s膮 podyktowane r贸偶nicami w funkcjonowaniu gruczo艂贸w apokrynowych. Ich unerwienie u ludzi rasy bia艂ej i czarnej jest inne, co warunkuje nieco inny sk艂ad potu. Potocznie uwa偶a si臋, 偶e ludzie r贸偶nych ras, przy zachowaniu wysokiej higieny mimo wszystko "pachn膮 nieco inaczej". Stwierdzenie takie nie wydaje si臋 znajdowa膰 potwierdzenia. R贸偶nice w zapachu u ludzi r贸偶nych ras s膮 bardzo subiektywne i w zapachu cia艂a od koloru sk贸ry wi臋ksze znaczenie ma z pewno艣ci膮 higiena." x Nie zgadzam si臋 Pani膮 Agnieszk膮. Od zawsze rozpoznawa艂em blondynk臋 po zapachu, podobnie brunetk臋. No chyba, 偶e by艂y akurat przymaskowane mocnym perfumem :-) Z zawi膮zanymi oczami! :-) A ras臋 "czarn膮" nawet z du偶ej odleg艂o艣ci x Pozdrawiam Wszystkich pomi臋dzy b艂yskawicami ... Zeus stan膮艂 na wysoko艣ci zadania! ;-)

Udost臋pnij ten post

No we藕cie si臋 podzielcie cho膰by deszczem!!! Ja tu mam jeszcze zbyt ciep艂o :|

Udost臋pnij ten post

Uciekam do spania, bo ju偶 si臋 organizm dopomina odpoczynku. Dobranoc Kochani i mi艂ych sn贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobranoc As :-) Podmuchamy w Twoj膮 stron臋. Mo偶e jutro b臋dziesz mia艂a to co u nas :-) H-g

Udost臋pnij ten post

Hehgo艣膰 dzi艣 Cyt.:"Od zawsze rozpoznawa艂em blondynk臋 po zapachu, podobnie brunetk臋." x ciekawe :D bardzo przydatna umiej臋tno艣膰 przy farbowanych lisach :D no, jednak niekt贸rzy m臋偶czy藕ni maj膮 co艣 ... z psa :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Modelka Przy pisaniu tamtego posta zastanowi艂em si臋 dlaczego tak si臋 dzieje Moja dora藕na teoria jest taka, 偶e blondynki/blondyni s膮 bardziej zasadowi, a bruneci/brunetki bardziej z kwa艣nym Ph I to nie s膮 wcale subtelno-subiektywne moje i tylko moje odczucia ;-) H-g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Moja piekna pogode wysylam tez do was :) na dworze jest jak w pa藕dzierniku - super chlodek ;) Tylko nie piszcie ze w pa藕dzierniku byl upal 50 stopni ;) ;) hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Hg ja jestem z natury szatynka taka prawdziwa. Nie ciemny blond ani brazowe tylko orzechowe z takimi z艂otymi refleksami w sloncu. To nie pachne jak blondynka ;) jakas pomiedzy jestem ale jestem zimny typ urody ciut pomieszany z cieplym ( refleksy i cetki na oczach ) mama ma czarne oczy i wlosy brazowe ( miala) i ciemna cer臋 a tata niebiesko szare oczy i wlosy chyba jasny szatyn byl i blada cera ( juz nie pamietam bo teraz siwe) to jakie ja mam ph ? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia Nie mam zielonego poj臋cia! :-) Rozpoznaj臋 TYLKO skrajno艣ci :-) Do 贸smego roku 偶ycia by艂em blondynem takim na 100%, pewnie po matce, kt贸ra by艂a od zawsze naturaln膮 blondynk膮. P贸藕niej szybko pociemnia艂em. Dobra, nie rozp臋dzam si臋 z tym tematem! :-D H-g

Udost臋pnij ten post

Kochani, jutro napisze wi臋cej. Dobrej nocy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Hahahahahahahahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja od kota
Witam kochane czlowieczki. Piekna pogoda, zycze wam takiej. Poczatek listopada juz u mnie :) deszcz wiatr zimno .... Milego schlodzenia wam zycze , smacznych og贸rk贸w .. ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To haha moje nie bylo do Modelki tylko do Hg o tym jak napisal ze nie bedzie dalej omawial transformacji koloru swoich wlosow :) Strona nie przeszlo i umie艣ci艂 sie post pod Modelka :):) kot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kicia Tu nie chodzi o transformacj臋 w艂os贸w tylko o to, 偶e niewiele by brakowa艂o a bym wdepn膮艂 w zakl臋te rewiry, ale na szcz臋艣cie w por臋 ugryz艂em si臋 w j臋zyk :-D ;-) x Trzeba b臋dzie naszej As chyba kostki lodu pos艂a膰 kurierem, bo jakie艣 ma艂e szanse na och艂odzenie u Niej widz臋 x Dzie艅Dobry! :-) Zmykam na spacer p贸ki si臋 jeszcze da - jakie艣 kasandryczne meteo_przepowiednie trafi艂y na m贸j region H-g

Udost臋pnij ten post