Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Kicia Ja mam to szczęście, że mieszkam na pograniczu Kaszub. A Kaszubi te truskawki uwielbiają chyba hodować , bo jak jest wysyp to mamy ich zatrzęsienie. Słodkie, nasze i Chin na oczy nie widziały :-) H-g

Gość ojj stara modelka bez związku
H-g Dzięki za przepis na zimowe kiszonki :) x Napisz w konkretach co Ci nie pasuje. To się do tego odniosę. Jeśli chcesz.

U mnie też truskawki są pyszne i pachnące... Aż sama się dziwię, że są takie dobre. Tylko, że nie kupuję w żadnych marketach ale w lokalnych małych sklepikach warzywnych. I ich towar znika tak, że w sobotę ok. 13 są prawie puste półki a ludzie cierpliwie stoją nawet w długiej kolejce bo rzeczywiście warzywka mają dobre.

Gość gość
Modelko To co mi nie pasuje u pana księdza doktora napisałem kilka stron wcześniej. Gość ma nieprzyjemny styl bycia. Odsłuchałem oba polecane nagrania i były momenty gdzie się odsłonił. Może na mgnienie tylko, ale to wystarczy. "Protekcjonalizm" zabrzmiałoby zbyt delikatnie ;-) x " Napisz w konkretach co Ci nie pasuje. To się do tego odniosę. Jeśli chcesz." x Nie chcę :-) Nie ma takiej potrzeby :-) H-g

Gość gość
Kaszuby? A mowiles ze nad morzem blisko kolobrzegu,kot

Gość to ja od kota
Uuuuuuuu lekka dezapobrata Hg ;)

Gość to ja od kota
Uuuuuuuu lekka dezapobrata Hg ;)

Gość to ja od kota
Odnioslam sie do postu 23:33 Hehgoscia do Modelki

Gość gość
Kicia Blisko Kołobrzegu to Ty byłaś na wycieczce :-) Ja tu mieszkam pomiędzy śledziami a Kaszubami :-) Ale to lokalne nazewnictwo pewnych odłamów autochtonicznych, więc pewnie nie załapiesz :-D H-g

Gość na wyluzowanie
Stary, umierający Żyd leży na łożu śmierci, przy nim czuwa żona. Słabnącym głosem mówi do niej: Kiedy wiele lat temu płynęliśmy w podróż poślubną i leżałem w kajucie złożony chorobą morską - byłaś przy mnie. Kiedy parę lat później złamałem nogę i leżałem w szpitalu - też byłaś przy mnie. Gdy zbankrutowała moja firma - byłaś przy mnie. A teraz kiedy umieram - znów jesteś przy mnie. I ja się tak zastanawiam: czy ty mi nie przynosisz pecha?! Kot

Gość gość
Kicia SUPER! :-D :-D :-D H-g

Gość to ja od kota
Pomiedzy sledziami a kaszubami. Padlam

gość dziś Piszesz: "Gość ma nieprzyjemny styl bycia. (...) "Protekcjonalizm" zabrzmiałoby zbyt delikatnie" 🌻 Jest taki dowcip w Biblii... pt. "przecedzacie komara, a połykacie wielbłąda" x Tak jakoś on od razu mi się skojarzył ;)

Gość to ja od kota
Haha dziekuje Hg ze ci sie podobalo ;)

Gość gość
Kicia Idą upały. jak dla Ciebie do soboty, jak dla reszty do niedzieli. Wiem, że tego nie lubisz Jeżeli mieszkasz w budynku ocieplonym styropianem to mieszkasz w termosie. I postępujesz jak z termosem. Wychładzasz mieszkanie dokładnie wietrząc. I do niedzieli już nie otwierasz żadnych okien, jeżeli masz żaluzje, opuszczasz je. Inaczej nawet jak temperatura na zewnątrz w niedzielę już opadnie, to w mieszkaniu będziesz miała nadal gorąc Sprawdzona metoda ;-) H-g

Gość to ja od kota
Bóg patrząc na grzeszną Ziemię zauważył zły stosunek społeczeństwa do lekarzy. Chcąc podnieść reputację całego personelu medycznego, zszedł był na Ziemię i zatrudnił się jako lekarz w przychodni rejonowej. Pierwszy dzień pracy, siedzi w izbie przyjęć, przywożą mu sparaliżowanego chorego (20 lat na wózku inwalidzkim). Bóg wstaje, kładzie choremu na głowę swoje dłonie i mówi: - Wstań i idź! Chory wstaje, wychodzi na korytarz. Na korytarzu tłum oczekujących, wszyscy pytają: - No i jak nowy doktor? - Doktor jak doktor, ku*wa nawet ciśnienia mi nie zmierzył!

Gość gość
Hmmm x A wielbłąd to wołowina czy wielłbłądzina? :-D H-g

Gość to ja od kota
Hg racja , ciagle wietrzenie mieszkania w upale grozi niechecia przebywania w tym mieszkaniu. Wtedy gorzej niz na dworze. Rodzice maja taki dom ze latem jest chlod w domu , tak bardzo przyjemnie. Odejscie od rodzicow to jakby zycie moje sie skonczylo, jakby zeszlo na psy ;) jakos tak dziwnie

Rozmawiałam dzisiaj perwszy raz od tamtego roku z pewnym bardzo dojrzałym starszym panem, który lubi rozmawiać o zdrowym żywieniu. Takim czerstwym dziadkiem, który codziennie jest w lesie i w ogóle ma lepszą cerę ode mnie ;) On w ogóle w kuchni nie używa soli ani cukru. I mówi mi dziś rozbawiony, że ostatnio ze względu na wiek zmusili go do zrobienia badań krwi, które mu wyszły idealne. I lekarz mu zalecił odrzucenie soli :D I mówi, że w takim razie pójdzie to tego medyka z zakupionym kilogramem soli i postawi mu na biurko mówiąc, że właśnie odrzuca sól bo w swoim domu to w ogóle soli nie ma :D

Gość to ja od kota
Haha wielblad to ? Czyli jego nie mozna jesc ;) bo sie nie da tego slowa przerobic haha jak wolowina czy inne zjadliwe

Gość gość
Modelko Ja mam/miałem kilka "setek" w rodzinie :-) I powiem Ci, że oni sobie niczego w życiu nie odmawiali :-D H-g

Gość to ja od kota
Modelko niuektora sol jest ok w sprzedazy ;) calkiem nie moglabym nie uzywac bo potrawy mdle. Sol sante himalajska czerwona jest dobra i inne z tej firmy, rowniez kamienna jest ok :)

gość dziś A wielbłąd to wołowina czy wielłbłądzina? x Wołowinka to mięsko ze zwierząt z grona tych czystych tj. pyszne i zdrowe :) Wielbłąd vel wielbłądzina to jest z tych zwierząt nieczystych. Czyli wg Pisma św. nie do jedzenia - jedzenia, które wg Stwórcy przynosi dobro - czyli zdrowie dla człowieka :) x Co za analogia ... ;) :)

Gość gość
Przy diecie bezsolnej ludność zamieszkująca tereny pomiędzy zwrotnikami już by dawno wymarła. Potrzebny jest umiar, ale rozsądny, żeby sobie krzywdy nie zrobić H-g

Gość gość
No skoro tak Modelko, to jednak połknę komara a wypluję wielbłąda :-D ;-) H-g

Gość to ja od kota
Kota tez sie nie je bo nie da sie powiedziec, kocina nie pasuje, psina tez nie, szczurzyna ;) mysina ;) ale wieprzowina swinina sie da a wieprza nie oowinno sie jesc ;) ja nie jem :) czasem pisze jak dziecko ;) z pewnoscia zauwazyliscie ;)

Gość to ja od kota
Uwielbiam sposob w jaki sie droczycie ;) Modelka i Hg :)

Gość to ja od kota
Chyba nam dziady strone zablokowali ;)

gość dziś Zgodzę się, zapewne niczego sobie nie odmawiali :) Z tym, że żyli napewno bliżej naturalnego żarełka niż współczesna setka. I dla nich normą przez lata było normalne zdrowe jedzenie - obecnie idiotycznie uważane za "ekologiczne" Ten ów starszy pan codziennie praktycznie jest w lesie i je tak jak jego przodkowie bardziej naturalnie niż przetworzone (np. w tamtym roku kiedy robił zapasy na zimę przywiózł mi - bo ja nie mogłam jeździć - naturalną kaszę, gryczaną nie paloną ale jeszcze wtedy nie mogłam jej jeść) zdrowie i wygląd ma super. Te starsze pokolenia wg mnie są zdecydowanie zdrowsze niż współczesne.

gość dziś Twoja wielkość H-g mnie przerasta ;) x Dobranoc wszystkim