Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość ojj stara modelka bez związku
gość wczoraj Hehgość Tekst, który wkleiłam pt.: "17 kwietnia UCZĘ CIĘ STAŁOŚCI. (...)" dotyczy każdego z nas :) Stałość w kwestii wiary J/ezusowi zawsze i we wszystkim to jest wyzwanie - przynajmniej póki co dla mnie jest ;) bom nadal w drodze ku doskonałości ... :) x Odnośnie Twojej stałości to ehm... ;) Zamilczę ;) ponieważ ostatnio uczę się mądrości: "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" ;) Więc nie mogę nikomu zarzucać kiedy sama sobie mam do zarzucenia... życie ;) x Buziaki dwa przyjmuję ;) Luubię buziaki ;) Mimo, że rzecz jasna nie od każdego ;) Chociaż hasło "stały buziak" toż to nie wiem co to jest :P

To ja od kota x Pyszności masz :) Smacznego :) x U mnie obyłoby się bez wina póki co bo jeszcze nie próbowałam pić winka. Ale wszystko przede mną :) x Dziś miałam fasolkę szparagową posypaną masłem + sól - pychotka :) I tak się dziś zastanawiałam jeść czy nie jeść wieprzową kiełbaskę bez konserwantów ale jako żem kobieta uległa to się dałam skusić na ten jej smak i zapach ;) Pyszna była :) I nadal rozwiązuję zagadkę jeść czy nie jeść wieprzowiny bo dziś w Biblii przy okazji wpadłam na kolejny werset, że świnka to nie jest dla wierzącego... hmm No i mam dylemat moralny...

Kicia Takie fragmenty odnośnie wieprzowiny: x Przeciw pogańskim praktykom x 17 Ci, którzy się poświęcają i oczyszczają, by wejść do ogrodów za innym, który już jest w środku, którzy jedzą wieprzowe mięso i płazy, i myszy, zginą razem - wyrocznia Pana.

oraz Rozprawa B/oga z bałwochwalcami 65 1 «Przystępny byłem dla tych, co o Mnie nie dbali, tym, którzy Mnie nie szukali, dałem się znaleźć. Mówiłem: "Oto jestem, jestem!" do narodu, który nie wzywał mego imienia. 2 Codziennie wyciągałem ręce do ludu buntowniczego i niesfornego2, który postępował drogą zła, ze swoimi zachciankami. 3 To lud, co Mnie pobudzał do gniewu bez ustanku a bezczelnie, składając ofiary w gajach i paląc kadzidło na cegłach, 4 przebywając w grobowcach i spędzając noce w zakamarkach, jedząc wieprzowe mięso i nieczyste potrawy z sosem w swych misach. 5 To lud, który mówił: "Odejdź, nie przystępuj do mnie, bo uczyniłbym cię poświęconym". To dym w moich nozdrzach, ogień płonący przez cały dzień. 6 Oto mam przed sobą zapisane . Nie spocznę, dopóki im nie odpłacę, 7 za ich winy i za winy ich ojców, za wszystkie razem, mówi Pan, za to, że palili kadzidło na górach i znieważali Mnie na pagórkach. Wymierzę im należność za uczynki przedtem wyliczone - pełną miarą.

gość wczoraj H-g Nie mów, że czytasz Izajasza...?

Gość To ja od kota
Witaj Modelko :) fajnie ze jestes na temacie. Lubisz buziaki to ode mnie tez buziak :) taki przyjacielski oczywiscie :) hehe

To ja od kota dziś Dziękuję :) Wzajemnie przesyłam Ci przyjacielskiego buziaka :)

Gość To ja od kota
Modelko masz wplyw na innych. Tego nie wiesz, bo kiedys zaprzeczylas gdy napisalam ze dzieki tobie cos zrozumialam :) a jednak.... A teraz i Hg czyta np Izajasza :) Głoś Modelko nadal bo masz dobry wplyw na ludzi :):)

Gość To ja od kota
ojj stara modelka bez związku dziś To ja od kota dziś Dziękuję Wzajemnie przesyłam Ci przyjacielskiego buziaka Dzuekuje Modelko :) jestes bardzo pomocna i wartosciowa :)

Gość To ja od kota
"Staly buziak od Hehgoscia" tzn ze Hg bardzo cie lubi i ma sympatie do ciebie i ze to nie ulegnie zmianie bo jest ... staly w tym uczuciu :) hehe ale wymyslilam hehe . Tak mysle :) Prawda Hg ? Dobrze pisze ? :) mysle ze tak :)

Gość gość
Modelka Z tą wieprzowiną chodziło raczej o zdrowe żywienie :-) W gorących strefach to mięso się łatwo psuje i może grozić bardzo przykrymi konsekwencjami. To takie ostrzeżenie, które zostało niepotrzebnie rozdmuchane. Są prawdy absolutne ale i takie drobniejszego płazu. Jak dla mnie ta cała wieprzowina mieści się jednak w tej drugiej kategorii ;-) x Buziaki są na "dobranocki", regularne - więc "stałe" :-) ;-) H-g

Gość gość
Kicia Znam to wino :-) Kiedyś biedrona tym handlowała, ale nie wiem czy robi to nadal, bo tym półkom akurat się nie przyglądam. Z tej serii piłem jakieś dziwne różane, ale co się dziwić, kobieta je przyniosła ;-) Z win lubię te wytrawne, czerwone, z dębowych beczek. Mój typ to cabernet sauvignon - i w kolejności - francuskie, australijskie, chilijskie i kanadyjskie. Ale tylko od święta. W odróżnieniu od Ciebie Kicia, mnie wino usypia i pozbawia energii. x Kicia Znam to wino :-) Kiedyś biedrona tym handlowała, ale nie wiem czy robi to nadal, bo tym półkom akurat się nie przyglądam. Z tej serii piłem jakieś dziwne różane, ale co się dziwić, kobieta je przyniosła ;-) Z win lubię te wytrawne, czerwone, z dębowych beczek. Mój typ to cabernet sauvignon - i w kolejności - francuskie, australijskie, chilijskie i kanadyjskie. Ale tylko od święta. W odróżnieniu od Ciebie Kicia, mnie wino usypia i pozbawia energii. x dziś Prawda Kicia :-) x Zamilknę do soboty/niedzieli. Mam praco-wyjazdowo-sportową resztę tygodnia i jestem ciekaw jak ta miesięczna dieta na kaszach przełoży się na wydolność organizmu :-D

Gość gość
To kafe już zaczyna pisać za nas :-D Jeszcze chwila a będziemy tylko czytali swoje posty zamiast je pisać :-D H-g

Gość To ja od kota
Hg ;) tak , przyznam ze ktos napisal post za ciebie ;) ktos tzn ja ;) no ale grzecznie sie popisalam ;) nastepnym razem kupie wino twojego polecenia :)

Gość To ja od kota
Tak Hg , po alkoholu dostaje takiego kopa ze moglabym nawet w kamieniolomach pracowac, poniewaz mam uderzenie tak silnej energii. Przed duzym sprzątaniem z oknami włącznie to najlepiej bym miala dwie lampki wina w zapasie i w ciagu godziny bedzie błysk . Nie wiem czemu tak mam. Jestem wtedy wesola, moge gory przenosić. Niektorzy po alkoholu sa nerwowi agresywni i albo chca sie bic czy klocic a ja mam ogromna chec do pracy fizycznej. Moze dlatego ze na codzien nie pracuje fizycznie i bardzo brakuje mi np kopania w ogrodzie i takich roznych wysilkowych prac ;)

Gość To ja od kota
As zamilkła i teraz ty zamilkniesz , zostaniemy dwie z Modelka , poczekamy cierpliwie ;) Modelko nie zapomnij o mnie :)

Gość gość
Kicia Zauważyłaś w moim poście powtórzenie? (dziś ) :-) Albo to echo albo te próby o których wspomniałem :-) D*O*B*R*A*N*O*C I do soboty lub niedzieli I proszę wyszukać As H-g

gość dziś Hehgość Z tą wieprzowiną to mam dylemat :) Po 3 latach niejedzenia smakuje mi jeszcze lepiej niż przedtem ;) Z tym, że przez ten czas więcej trafiam na info przeciw niej niż za i zarówno w Biblii jak i z naukowego punktu widzenia... no to teraz mam dylemat bo smak mówi mi co innego :) x stałe buziaki - oj dobry tekst :) ;)

gość dziś x mnie też " mnie wino usypia i pozbawia energii" i wiem dlaczego tak jest... z tym, że po tych 3 latach zdrowotnej abstynencji to nie wiem jak teraz organizm zareaguje... dziś np. zjadłam w sumie 3 cukierki eukaliptusowe i w takiej ilości mój organizm był jakby zdziwiony ;) mimo, że w upały popijałam herbatki miętowe ze świeżej mięty, która była dość intensywna

Dzisiaj miałam zaproszenie na sobotnie towarzysko dyskusyjne spotkanie na winko :D musiałam prostować, że jednak jeszcze nie pijam wina. Stanęło na piwie ;) Regionalnym piwie do degustacji :) To nim nie pogardziłam... mam nadzieję, że jednak przeżyję ;)

Dobranocka: x 2 maja Uczysz się doceniać trudne chwile, ponieważ dzięki nim coraz lepiej uświadamiasz sobie Moją Obecność. Zadania, które kiedyś budziły twój strach, stają się doskonałą okazją do cieszenia się Moją bliskością. Gdy czujesz się zmęczony, pamietaj, że jestem twoją Siłą; czerp przyjemność z opierania sie na Mnie. Cieszy Mnie to, że zwracasz sie do Mnie coraz częściej - zwłaszcza wtedy, gdy jesteś sam. Gdy przebywasz w towarzystwie innych, często zapominasz o Mojej Obecności. Strach przed tym, że mógłbyś nie zadowolić ludzi wokół, czyni cię ich niewolnikiem. Wówczas to oni zajmują pierwsze miejsce w twoich myślach. Gdy tak się dzieje, wypowiedz szeptem Moje Imię; ten drobny akt zaufania sprawi, że znajdę się w centrum twojej świadomości, gdzie jest Moje miejsce... x 14 czerwca Ukochałem cię odwieczną Miłością...... Długie lata pływałeś w morzu bezsensu, szukając Miłości i nadziei. Przez cały ten czas podążałem za tobą i marzyłem o tym, aby ze współczuciem wziąć cię w ramiona. Gdy nadszedł właściwy moment, objawiłem ci swoje Oblicze. Wydobyłem cię z morza rozpaczy i złożyłem na stabilnym gruncie. Czasem czujesz się nagi- wystawiony na działanie Światła Mojej Obecności w którym nic się nie ukryje. Jednak przyodziałem cię w szatę z gronostajów- Mój płaszcz sprawiedliwości. ...... Tchnąłem sens w twój umysł i harmonię w twoje serce. Śpiewaj Moją pieśń wraz ze Mną. Razem będziemy wydobywać innych z ciemności i powoływać do Mojego cudownego Światła. Jr31,3; Iz61,10; 1P2,9 /frag. Sarah Young J/ezus mówi do ciebie. W miłości J/ezusa odnaleźć pokój i szczęście/

Gość To ja od kota
Witajcie kochane ludziki Hg zauwazylam powtórzenie w twoim poscie ;) ale nie komentowalam bo pomyslalam ze to przez pomylke ;) Modelko dziekuje za poranne wsparcie przed calym dniem ;) zawsze podziwiam Cie za zaangażowanie :) Bog napewno jest szczesliwy majac taka oddana osobe :) Tak Hg, poszukamy As ;)

To ja od kota dziś x Ostatnio wypróbowałam super maseczkę z jogurtu naturalnego. Poleciła mi ją Kempisty i żeby w ogóle stosować jako ochronną barierę z jogurtu L + na całe ciało. Na twarzy kilka razy ostatnio robiłam i jest super bo cudownie chłodzi kiedy od razu jest z lodówki i świetnie nawilża i napina skórę :) Można również jako maseczkę używać na oczy - Kempisty polecała żeby okrągłe waciki do demakijażu nasączyć jogurtem L + i się położyć i nałożyć je na zamknięte oczy. Nie próbowałam tej metody ale normalnie smaruję pod oczami na powieki i jest ok. Z tym, że właśnie nie mam już jej jogurtu L + i czekam na siostrę jak wróci z wakacji to zrobimy razem zamówienie. Robię z jogurtu greckiego bo zwykły to ma niestety u mnie mleko w proszku. Na maseczki zalecała też szczególnie morele ze względu na jej super nawilżające właściwości - dojrzałe rozgnieść i wymieszać z jogurtem i nałożyć na twarz. Można też robić z truskawek bo zwiera wit. C która wzmaga produkcję kolagenu w skórze :) Normalnie przez te ostatnie trzy lata to zamiast kremu używałam oleju kokosowego ale teraz jak stosuję jogurt na skórę to jest super nawilżenie :) Stosowałam też na dłonie też pięknie działa nawet uważam jeszcze lepiej niż niejeden krem chemiczny.

Hmm czyżby As28 pojechała na wakacje? :) Albo obowiązki dnia codziennego ma takie absorbujące co przy dzieciaczku jest normalne...

Dobranocka: x 16 maja Możesz robić plany na nadchodzący dzień, ale nie przywiązuj się do nich, licząc się z tym, że Ja mogę mieć inne pomysły. Najważniejsze jest to, abyś ustalił, co powinieneś robić teraz. Zamast badać horyzont swojego życia i wyglądać kolejnych rzeczy do zrobienia, skoncentruj się na bieżącym zadaniu i na Tym, który nigdy cię nie opuszcza. Niech wszystko inne, zejdzie na dalszy plan. To oczyści twój umysł, dzięki czemu będę mógł zajmować coraz większe przestrzenie twojej świadomości. Ufaj, że gdy skonczysz robić to, co robisz, pokażę ci twoje następne zadania. Będę cię prowadził krok po kroku, w miarę jak będziesz naginał swoją wolę do Mojej...

Gość To ja od kota
Modelko mam jogurt naturalny w lodowce, to jutro przed praca zrobie sobie maseczke. Lubie tez jesc jogurt naturalny z pomidorem do środka albo z bułka i wtedy kobiece sprawy tez sa zdrowe :) pozdrawiam ludziki Dobranoc Modelko. Jutro przeczytam wszystkie posty i odpisze rano :) gdy czytalam poprzednie twoje posty to mi lzy poleciały :) jak Bog odnosi sie do czlowieka i ze mu jest zle jak czlowiek o nim zapomina na dlugo, tak jak o rodzicach sie zapomina czasem w pewnych okresach swojego zycia :)

Gość gość
Znow pchamy >>>>>> szlag

Wietrzymy, wietrzymy... Za oknem 18 st.C a wew. tylko 25. Dziś ma być kolejny piękny dzień z Włoskim latem 31 st.C w cieniu ;)

Gość To ja od kota
Witaj Modelko. U mnie chmurki , narazie zero slonca , okna wszystkie na ful . Milego dnia Ci zycze :) innym ludzikom tez zycze chociaz ich nie ma :) ale wroca :)

Witaj Kicia :) Miłego dnia o porze nocnej ;) Napisz proszę w wolnej chwili przepis na Twoje spaghetti bolonese wegetarianskie z soczewicy :)