Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość To ja od kota
Ten utwor kojarzy mi sie tylko i jedynie z moja chrzesnica. On jest nowy i od niej pierwszy raz go uslyszalam. I nie moge go sluchac bo za kazdym razem becze ale tak pieknie brzmi, ze musialam Wam go polecić ;) . Najpierw brzmi delikatnie i to jeszcze znioslam ale jak pozniej ona zaczela rozpędzac sie z nim jak lokomotywa to nie wytrzymalam, jest taki moment ze musialam wyjsc ;) slyszalam go nadal bo bardzo głośna ale przynajmniej cala rodzina nie widziala jak sie rozczulam nad soba , tylko ja jestem taka beksa i musze unikac wiele sytuacji chociaz nie zawsze sie da.

Gość To ja od kota
Dziekuje Hg ze go odsluchales :) i to az 3 razy , milo bylo mi to przeczytac :) Ja nie jestem romantycznka, romantyzm mnie wkurza ale niektore rzeczy bardzo chwytają za serce. Mozna powiedziec, ze jestem wrazliwa chyba i zbyt delikatna ale romantyczna napewno nie :)

Gość To ja od kota
Czyli nie sa szczesliwi ? Tylko sciemniaja ? Mam takie znajome, ktore tylko sie chwala. Nigdy nie maja zmartwien-tak mowia. Dzieci wspaniale, maz wspanialy, dom wspanialy , wycieczki zagraniczne ful wypas 6 gwiazdek. Jedna to szczegolnie przechwala sie, ze czasem mam ochote zapytac po co to mowi. Ktos mi powiedzial, ze takie osoby sa zakompleksione i nieszczesliwe. I dzis pomyslalam gdy czytalam post Hg ,ze rzeczywiscie moze tak byc, ze calkiem szczesliwy to nikt nie jest. Nawet ten, ktory ma najpiekniejszy dom na swiecie i jezdzi dwa razy w roku palić sie w sloncu do ciepłych krajów i ma piec samochodów i pelno brylantow na sobie ;) Zawsze gdy dostaje wyplate to pedze do superfarm na zakupy i cieszy mnie nawet drobiazg jak kredka do oczu czy tusz do rzes czy balsam do ciala. Chwile sie tym ciesze, potem jest normalność i znow chwila radosci i to jest fajne. Wieczne szczescie to chyba nie jest prawdziwe szczescie ;) dlatego przeraza mnie mysl o raju po smierci ;) o jakiejs wiecznośc***ełnej szczescia, chyba bym sie porzygala od tego szczescia ;) a zreszta za wysokie progi na moje nogi ten raj po smierci i cale szczescie ;) hehe

Gość ojj stara modelka bez związku
Kicia z wczoraj Przepiękny utwór :) Dopiero dzisiaj miałam chwilę spokojniejszą żeby posłuchać... Świetna jest :) Trafiłam na wersję: https://youtu.be/Ek-ow-SG1Ls

Gość To ja od kota
Dziekuje Modelko za mile slowa :) jestes kochana . A teraz wezme słuchawki i na powera posłucham twojej wersji :):) dziekuje ze Wam sie podoba . Ja tez zawsze slucham wszystkiego co podajecie tutaj . A wiesz Modelko, bo w jednej dobranocce bylo , ze czesto zapominamy o bogu i zebysmy czesciej myśleli bo wtedy odczujemy jego obecnosc. Ja mialam dzis wolne i rano przeczytalam dobranocke i mysle sobie, ze od teraz bede czesciej myslec i wtedy bog bedzie blizej mnie i bedzie mi lepiej. I wyobraz sobie mialam pozniej mily dzien. Wybrałam sie z corka do miasta, zaprosilam do restauracji , kupilam jej sporo nowych potrzebnych rzeczy i byla piekna pogoda- chłodno i chmury i troche milego deszczu. Dawno z nia nigdzie nie bylam bo ona ciagle szkola a ja ciagle praca. Dzien byl wyjątkowo mily i zaczal sie taki po przeczytaniu dobranocki :) i przemyśleniu. I tak myslalam czy dzis mnie cos milego spotka i pomyslalam ze napewno spotka jesli cos sama milego zrobie w tym dniu.

To ja od kota dziś A ja dziś wzruszyłam się na: https://m.youtube.com/watch?v=QgaTQ5-XfMM Kiedy pierwszy raz to odsłuchałam... kiedy sobie przypomniałam, że moja ukochana pupilka kilkunastoletnia siostrzenica grająca właśnie tak pięknie na pianinie i wolonczeli teraz wybierając gimnazjum zrezygowała ze szkoły muzycznej. Ehh... Tak to jest kiedy dzieci nie słuchają się starszych... Kiedy sobie pomyślę, że już jej nie zobaczę grającą na wiolonczeli czy na puaninie i nie posłucham jej jak pięknie gra to serducho się kraje. I cóż z tą małą robić... Kocha się dalej :) Co prawda z bólem serca ale kocha się dalej te dziecięce przemądrzałe człowieczki ;) Tylko przykro, że tyle wysiłku jej poszło na marne. Wszyscy przekonywali ją żeby została w muzycznej i nauczyciele muzyki bo sobie świetnie radziła i rodzice i ciocia też ;) no ale teraz takie czasy, że rodzice słuchają dzieci a nie dzieci rodziców.

Gość To ja od kota
Modelko piekna czysta wersja :) suuuupeerr . Ja wlasnie szukalam czystego wykonania ale nie moglam znalezc :) Tak jak mowilam, zalozylam słuchawki i na pełna pare i jest ciemno i nikt nie widzi moich .... lez . Nie mam powodu by przy tym utworze plakac, po prostu to cos w tym utworze mnie rozwala , ten rytm no i ta .... rozpedzajaca sie lokomotywa , jest tam taki moment. Piekne Modelko, dziekuje, milo bylo sluchac Twojej wersji bo wiedzialam ze to od Ciebie i ze postaralas sie znalezc ta wersje dla mnie :) Teraz posłucham to co Hg nam podał :)

Gość gość
Spokojnie dziewczyno Gdyby mała kochała to co tak akcentujesz, dokonałaby innego wyboru Ważne żeby robiła w życiu to co lubi a nie to co inni uważają, że powinna lubić ;-) H-g

Gość To ja od kota
Ooooooo jaka niespodzianka :) Hg to ci sie udalo ;) to bylo super . Odrazu jak ruszylo to usmiechnelam sie od ucha do ucha hahahaha . Oczy mokre a buzia w wielkim usmiechu . Bardzo sympatyczny utworek. Hg lubi gitarę, wlasnie kiedys wspominał , ze lubi gitarę. Zrobilyscie mi super zakończenie dnia. Super sie zaczelo i super skonczylo :) Dziekuje ludziki Szkoda ze nie ma As

gość dziś Owszem. Z tym, że raczej każde 13 letnie dziecko zawsze wybierze to co jest łatwiejsze i nie wymaga wysiłku. Przez ostatnie lata po lekcjach musiała w domu grać na dwóch instrumentach i nie miała czasu na głupoty tak jak jej rówieśniczki. A niestety koleżanka jej zaimponowała głupotkami nastolatkowymi i dała się ponieść temu co jest łatwe i przychodzi bez wysiłku. Owszem ma warunki fizyczne i jest uzdolniona bo weszła do szkoły muzycznej w trzeciej klasie i nadrobiła na instrumentach 2 lata w rok :) I miała osiągnięcia. Dlatego tak żałuję, że zrezygnowała. Owszem gdyby jej bardzo źle szło to nikt by nie chciał dziecka dręczyć. Tyle, że aby czegoś się nauczyć trzeba poświęcić czas by grać. No ale cóż... zabawa na telefonie czy kompie jest przyjemniejsza niż kolejna godzina na instrumencie. Dorosły to jest w stanie to zrozumieć ale 13 letnie dziecko nie bardzo.

Gość To ja od kota
Christina Perri :) porównywalnie piekne Modelko :) zapisalam w zakładki ulubione i tez bede tego sluchac. Gdy jade do pracy i wracam tramwajem to cala droge slucham muzyki. Nie moge sluchac jak połowa pasażerów napiernicza na caly glos przez telefony to wylaczam sie ze słuchania idiotycznych rozmów ;) Piosenka Hg tez bedzie mi towarzyszyć :) As kiedys napisala, ze lubila kiedys ostre dzwieki to posłalam jej nazareth ( nie az taki ostry ale cos mocniejszego) akurat jego utwor bardzo lubie i myslalam ze przypomne go As ale As nie odpisala :)

Gość To ja od kota
Modelko siostrzenica napewno jeszcze pamieta utwory ktore grała , tego sie nie zapomina :) popros by zagrała dla ciebie :) Ja zrobilam to samo co ona :) przestalam grać . Poki grałam w domu bylo ok ale jak próbowali mnie zaciągnąć na koncert ucieklam schowalam sie za dom i na tym sie skonczylo. Nie nadawalam sie na zadne koncerty i tym podobne bzdury, nigdy mnue nie ciaglo do jakis występów. Tym mnie zniechęcili. Zreszta nie czulam sie tak pewnie by zagrać na koncercie. Pamietam jak dzis jak ucieklam i sie schowalam , teraz chce mi sie z tego smiac, ze bylam na tyle odważna by uciec, ale nic mi nie zrobili, nikt nie krzyczał, pozniej czekalam na reakcje rodzicow ale bylo spoko ;) chyba wiedzieli ze bycie gwiazda nie jest dla mnie ;) Lubie takie rzeczy ale tylko dla siebie a nie zeby przed publicznością wariowac ;)

To ja od kota dziś Kochana, cieszę się bardzo, że miałaś udany dzień z myślą o Bogu :) Cudownie :) Tak właśnie Bóg działa :) Wszystko co dobre pochodzi tylko od Niego :) x Hehgość W najbliższym czasie odpiszę Ci na wczorajsze posty.

Dobranocka x9 czerwca Staraj się żyć w Mojej Miłości, która zakrywa wiele grzec/hów- zarówno twoich, jak i cudzych. Noś Moją Miłość niczym świetlisty płaszcz okrywający całe ciało. Nie lękaj się, gdyż doskonała Miłość usuwa lek. Spoglądaj na innych przez soczewki Miłości; patrz na nich z Mojej perspektywy. Dzięki temu będziesz kroczył w Świetle i sprawisz Mi przyjemność. Chcę, aby Ciało wierzących jaśniało Blaskiem Mojej Obecności. Smucę się, gdy strefa mroku pochłania Mojej Miłosne Światło... 1P4,8; 1J4,18; Ap2,4 😍 z książki: Sarah Young J/ezus mówi do ciebie. W miłości J/ezusa odnaleźć pokój i szczęście Wiara moim azylem

Gość To ja od kota
Hg ja napewno jestem ta ktora nie lubi slonca ;) z tej piosenki ;) dobrze kombinuje ?

Gość To ja od kota
Modelko dziekuje za kolejna dobranocke :) kazda milo oddzialuje na psychike :) Dobranoc kochane ludziki , milo jest z Wami pisac. Jestescie daleko i nie znam Was a tak jakbyscie byli blisko i jakbym Was znała :) to fajne jest wlasnie, znajomość na odleglosc . Wyobrazam sobie jak Ktos gdzies szuka dla mnie utworu i wysyla go dla mnie a ja pozniej to slucham. A nawet nigdy mnie nie widzial i nie zna i to jest takie mile i takie tajemnicze troche, nie napisze magiczne bo nie kazdy lubi to słowo ale wlasnie takie jest :) :)

Gość gość
Kicia Dobrze kombinujesz, ale dla zmylenia, co zwrotka to pewne przesunięcie w fazie, żeby nie było wszystko aż tak oczywiste :-) ;-) x Modelka Kicia ładnie podsumowała Mała, nawet jeśli ma jakieś niezwykłe predyspozycje, to one mają służyć jej i tylko jej, a nie na poklask dla gawiedzi :-) Szanuję rzecz jasna "gawiedź", ale nie jest ona żadną tu wyrocznią :-P x Pozdrawiam moje "Fale" i DOBRANOC :-) H-g

Gość To ja od kota
Witajcie czlowieczki :) Tak wlasnie pomyslalam Hg :) ze kazda zwrotka to przesunięcie w fazie i dlatego tylko o tym sloncu napisalam :) Milego dnia Wam zycze :)

Gość As28
Dzień dobry :) Znowu nie miałam czasu ani siły na pisanie w nocy przez ogóle przemęczenie i upały po 32-35 stopni. W całej Polsce przechodziły ulewy a u mnie nic. Jak zwykle inny mikroklimat ;) Dopiero dzisiaj w nocy pierwsza burza od kilku tygodni, a dzisiaj jest już deszczowo, chłodno i przyjemnie :D Tylko szkoda jest mi tych wszystkich ludzi, którzy ucierpieli przez tą pogodę. Jeszcze do końca wakacji może dojść do powodzi jak w '97 roku przez nadmiar opadów :/

Jeszcze od piątku do wtorku miałam głowę zajętą tylko jedną sprawą - przedszkole. Na szczęście udało mi się zapisać synka do prywatnego i już 22 sierpnia będę wyła jak durna po pierwszym zaprowadzeniu go do przedszkola. Nie zdawałam sobie sprawy, że "odcinanie pierwszej części pępowiny" tak bardzo może boleć matkę. Niby jestem pedagogiem i wiem, że im wcześniej pójdzie do przedszkola tym lepiej dla niego, ale te trzy lata w domu mają bardzo duży wpływ na psychikę matki. Gdy rozmawiałam z Panią Dyrektor to pod koniec miałam "świeczki w oczach". Teraz na przedszkole będzie mi uciekać do 400 zł. miesięcznie, a ja będę mogła w końcu poszukać pracy.

Kiciu nic nie pisałam o utworze dla mnie, bo nie wiem jak się miałam do niego odnieść. Rozumiem, że nie znasz angielskiego i stąd taki wybór. Love hurts - to utworów pisany przez 22-latka, który śpiewał jak miłość boli i rani. Właśnie dlatego nic nie pisałam, bo to że miłość jest bagażem bólu i cierpienia wiem od dawna, a doświadczenia i emocje co do miłości nabieramy od najmłodszych lat :P

Kiciu jeśli chodzi o"szczęście" jest to pojęcie względne. Takie osoby, które się przechwalają i epatują swoim " szczęściem" często ukrywają pod tą "pierzyną" pozorów prawdziwe problemy. Wiele małżeństw, gdzie doszło do rozpadu pożycia, zdrad czy zwykłego braku miłości stwarza tak pozory dla dzieci kochającej się rodziny, a czasem tylko dla rodziny i sąsiadów. Często ukrywane są problemy z alkoholem, przemoc psychiczna i fizyczna oraz wiele innych tego typu zaburzeń. Patologia występuje nie tylko u biednych ale i u bogatych. Nie sugeruję, że takie problemy dotyczą akurat Twojej koleżanki, ale wiele jest takich "idealnych rodzin".

Gość To ja od kota
Oooooo As wrocila :) Zaraz przeczytam wszystkie posty . Jak tylko znajde wolna chwile w pracy to przeczytam i odpisze. Milo widziec Twoje wpisy As :)

Gość To ja od kota
Znalazlam chwileby przeczytac i moc odpisac teraz. As ja nigdy przenigdy nie chciałbym Cie skrzywdzic słowami z piosenki . Ja slow nigdy nie biore pod uwage , tylko rytm, ja zwracam uwage na sama muzyke. Nie wiedzialam, ze moge Cie skrzywdzic tym utworem. Ja nie tłumaczę piosenek i nigdy slow z moich piosenek nie odnoszę do Was. Jesli Cie skrzywdzilam to przepraszam. Znałam ta piosenke i bardzo ja lubilam ze wzgledu na glos tego pana i muzyke a slow ja nie tłumaczę i nie wczuwam sie w tekst. Nie wiedzialam , ze wezmiesz do siebie slowa w tej piosence. Ja nie jestem zlosliwa osoba i nikogo nie chcialam skrzywdzic. Nigdy nie lubilam ostrej muzyki ale panietalam ten utwor bo pieknie brzmi i pomyslalam ze i Ty moze go lubilas ;) Juz nie bede wysylac utworkow bo nie chce niechcaco kogos skrzywdzic. Milego dnia As i przepraszam, ze Cie zrobilam ale tego nie planowalam :)

Gość To ja od kota
Mialo byc : chwilę by ;) nie zrobilam spacji i wyszedl brzydki blad ;)

Kiciu ja się nie gniewam :) Nie wiedziałam dlaczego akurat ten utwór dla mnie wybrałaś. To nie są moje klimaty. Bardziej Led Zeppelin - Stairway to Heaven to moje klimaty :) x Kiciu a to mój ulubiony utwór pod względem muzycznym :) https://m.youtube.com/watch?v=11GYvfYjyV0

Gość To ja od kota
I ja wlasnie takich ludzi nie rozumiem, ktorzy tak sie chwala a wiedza, ze jest inaczej. Po co im to? Ja nic nie mowie znajomym o sobie, sprawy osobiste sa tylko dla mnie i jak u kazdego raz dobrze raz gorzej i nigdy nie jest, ze zawsze dobrze. Kiedys znajoma probowala mnie podpytywac wscibsko i jakies swoje rady dawac a ja mowie do niej : a u ciebie jest wszystko w porzadku ? Bo tak wszystkich probujesz podgadywac a sama z pewnoscia masz swoje sprawy, którymi powinnas sie zajac a nie pouczac innych. To taki typ najbardziej wscibski i plotkarski ze wszystkich a sama mieszka w innym kraju i maz w innym kraju na stale a do innych sie czepia, ze ktos ma rozwalone zycie. Nie rozumiem takich osob. Zamiast zajac sie praca to siedzi i pieprzy od rzeczy godzinami. Po moim tekście troche przystopowala, najpierw troche zamknela sie w sobie a po pol godzinie zaczela sie lasic, chyba jej glupio bylo i przemyslala. Czasem dobre teksty przydają sie w zyciu ;) polecam ;)