Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Dobry wieczor ;)

Gość ojj stara modelka bez związku
Dzień dobry, bardzo dobry :) x gość wczoraj x Zatoksycznienie oragnizmu - różne jego posiomy są przyczyną wielu poważnych chorób - wg dr Ewy Dąbrowskiej i Korżawskiej. Dlatego jeśli chcesz pozbyć się przyczyny a nie głaskać lekami skutki, które z czasem muszą logicznie się zwiększyć skoro przyczyna nie jest usunięta to polecam Ci ich filmiki na youtube i ich książki. Np. Korżawska mówi, że na usg nie wychodzi nigdy wychłodzenie narządów ani poziom zatoksycznienia komórek. Swoją drogą ludzie bez wiedzy medycznej takiej jak obecnie mamy stosowali posty - na naturalbe oczyszczenie z tosksyn i do tego ćwicząc silną wolę ;) A współcześnie modne są różne diety oczyszczające organizm. Nazwa inna - sens i skutek ten sam :)

Dobranocka x "J/ezus mówi do dus/zy": 😍 Dlaczego zamartwiacie się i niepokoicie? Zostawcie mnie troskę o wasze sprawy, a wszystko się uspokoi. Zaprawdę mówię wam, że każdy akt prawdziwego, głębokiego i całkowitego zawierzenia Mnie wywołuje pożądany przez was efekt i rozwiązuje trudne sytuacje. Zawierzenie Mnie nie oznacza zadręczania się, wzburzenia, rozpaczania, a później kierowania do Mnie m/odlitwy pełnej niepokoju, bym nadążał za wami; zawierzenie to jest zamiana niepokoju na m/odlitwę. Zawierzenie oznacza spokojne zamknięcie oczu dus/zy, odwrócenie myśli od udręki i oddanie się Mnie tak, bym jedynie Ja działał, mówiąc Mi: Ty się tym zajmij. x Sprzeczne z zawierzeniem jest martwienie się, zamęt, wola rozmyślania o konsekwencjach zdarzenia. Podobne jest to do zamieszania spowodowanego przez dzieci domagające się, aby mama myślała o ich potrzebach gdy tymczasem one chcą się tym zająć same, utrudniając swymi pomysłami i kaprysami jej pracę. Zamknijcie oczy i pozwólcie Mi pracować, zamknijcie oczy i myślcie o obecnej chwili, odwracając myśli od przyszłości jak od pokusy. Oprzyjcie się na Mnie w/ierząc w moją dobroć, a poprzysięgam wam na moją miłość, że kiedy z takim nastawieniem mówicie: „Ty się tym zajmij”, Ja w pełni to uczynię, pocieszę was, uwolnię i poprowadzę.

Gość To ja od kota
Witaj kochana Modelko :) jednym słowem post ;) jak to przeżyje to nie wiem ale musze to zrobic . Tylko co tu jesc :( nie jem nic przetworzonego , wszystko w calosci, zadnych pasztetow, konserw szynek kielbas. Chyba czas zrzucić zbędne kilogramy tez, troche tego jest ;) moze kolo dychy a to tez ma wplyw na cialo ;) milego wieczoru ludzikom :)

Gość gość
DobryWieczór :-) Normalnie dobry, bo o tej właśnie godzinie wraca się z pracy w "żniwa" :-D x Na oczyszczenie organizmu mogłaby zadziałać ciecierzyca ze starego naszego wątku tyczącego choróbsk onkologicznych x Pozdrawiam i idę spać! :-) I poproszę o jakiegoś usypiającego buziaka na dobranoc, bo pobudka już o świcie ;-) H-g

Gość gość
Piekna dobranocka Modelko :)

Gość To ja od kota
Witaj Hg . Masz trzy buziaki na dobranoc. Że tak za As sie wypowiem, chyba sie nie pogniewa ;) od As w jeden policzek, od kocura w drugi policzek a od Modelki w czólko ;) i mysle , ze bedziesz mial spokojne sny :) Modelko wybacz za porzadzenie sie ;) tak mnie naszlo ale chyba porzadzilam sie pozytywnie? Czy nie? Czy znow nabroilam ? Ale umiem przyznac sie do psot ;) to chyba przyzwoite buziaki ;) hehe jak wolisz Modelko w policzek to ja moge w czolko

Gość gość
Biore sie za czytanie o dietach oczyszczajacych. A moze kawa mi szkodzi hmmm. Zeby tak wiedziec co mi szkodzi to odrazu bym wypieprzyla to z jedzenia. A moze mam cukrzycę typu 2, juz raz mialam podwyższony cukrzyk ;) nie bede juz truc o sobie i ide szukac uzdrowienia. Modelka mogla to ja tez sprobuje oczyścić swoj mechanizm ;) kot

To ja od kota dziś Zobacz Korżawską na youtub i dr Ewę Dąbrowską na tych linkach, które Ci przesłałam...I będziesz wiedzieć co i jak. Jak zobwczysz i będziesz mieć pytania to Ci podpowiem. x To ja od kota dziś Od tylu buziaków to nam chłopak nie zaśnie ;) x gość dziś Przesyłam usypiającącego jednego ;) Dobranoc

Gość To ja od kota
Duzo tych diet na necie i to na kazdy dzien przykładowy jadłospis. Na spokojnie poczytam i wybiore dla siebie odpowiedni jadłospis ;) ale z kawy nie zrezygnuje. Wczoraj ludziki zrobilam ogórki malosolne i jeszcze nigdy takie dobre nie wyszly :) Zrobilam z dwoch kilogramów ogórków , duzo kopru, duzy chrzan wielkości ogromnej pietruchy , cala glowa czosnku. Koper pokroilam drobno by dlugie farfocle nie przeszkadzały, chrzan tez pokroilam w duza kostkę i czosnki tez pokroilam, na litr wody kranówy zimnej poltorej duzej łyżki soli niejodowanej. Soli musi byc troche wiecej niz łyżka na litr i wlasnie sól niejodowana co ma wplyw na kieszenie :) przykrylam wielki słój glinianym talerzykiem. Dzis przyszlam z pracy i juz mozna je jesc, juz sie zrobily. Gdy damy malo soli to beda sie psuć wiec troche wiecej dalam bo raz mi nie wyszly. Wody nie gotuje, zimna z kranu :) pozdrawiam ludziki. Rano na detoks bede jesc jednego jako sniadanie ;)

Gość gość
Dziekuje Modelko, chetnie posłucham youtube :)

Gość gość
Ogórki zrobilam identycznie jak pani z rynku u ktorej kupuje owoce i warzywa. Tylko do niej sa największe kolejki a te ogórki wszystkich codziennie kuszą , postawiła dwa pojemniki i nie mozna przejsc kolo nich obojetnie. Podpatrzylam ze wszystkie dodatki kroi i to mi sie spodobalo bo ja dawalam w calosci koper czosnek i chrzan i powiedziala ze woda tylko z kranu. Kot

Gość gość
Dziękuję za usypiające buziaki :-) Zapomniałem wspomnieć jednak o tych rozbudzających rano, bo było na prawdę ciężko ;-) x Ja jednak optuję za jedną łyżką soli na litr wody. Po trzech dniach przerzucam te nie zjedzone do słoików i wstawiam do lodówki, Proces się zwalnia i małosolne mam jeszcze przez kilka dni x Pozdrawia wykończony upałami i pracą H-h ;-)

To ja od kota wczoraj x jednak przychylam się do wody przegotowanej jednak bo nie wiadomo co tam fruwa w miejskich rurach... no chyba, że ma się w rurach czystą wodę źródlaną ;) x na śniadanie raczej ciepłe i pożywne wówczas organizm się dobrze prowadzi, ogórek kiszony jest dobry jako dodatek do ciepłego obiadu ;) x najlepszy detoks jest wg Korżawskiej - ciepłe śniadanie :) x z tą solą to muszę jeszcze wypróbować

Gość To ja od kota
Witajcie kochane ludziki, soli nie wiecej jak półtora łyżki na litr ;) bo solanka wyjdzie ;) Hg masz jak w banku, rano cie obudzimy calusami ;) Modelko juz teraz wejde na ta pania ktora mi podalas :) o tym śniadaniu cieplym :) wczesniej nie mialam czasu byc na necie. Ewa Tylman sie znalazła :(

Gość To ja od kota
Zdaniem Stefanii Korżawskiej owoce, także w formie surówek oraz owoce cytrusowe niszczą wątrobę, żołądek, wychładzają jelito, a w konsekwencji powodują kolejne choroby cywilizacyjne. Aby pożywienie zostało przetworzone na energię niezbędną organizmowi do życia, potrzebna jest odpowiednia temperatura. Dlatego też trawienie przebiega sprawnie, gdy żołądek otrzyma ciepłe, gotowane pożywienie. Gdy zaś żołądek otrzyma pożywienie zimne, ciężkostrawne, musi najpierw zużyć własną energię do jego podgrzania, a proces trawienia jest wtedy długotrwały, niewłaściwy, a w konsekwencji większość energii nie zostanie wydobyta z takiego pożywienia.Osoby z chorą trzustką i innymi problemami w trawieniu zauważają to na co dzień. Widzą różnicę między jedzeniem surowych i gotowanych warzyw czy owoców. Dla wielu osób surowe jabłko jest zbyt ciężkostrawne, a jabłko upieczone staje się lekkostrawne – rozgrzewa wątrobę, oczyszcza jelita, przez co ma dobroczynne działanie przy zaparciach. Gotowanie pokarmu jest ważne także z tego powodu, że w trakcie gotowania poszczególne składniki przenikają się wzajemnie tworząc substancję bardziej doskonałą, tym samym bardziej pożyteczną dla organizmu.

Gość To ja od kota
No to juz wiadomo. Tony , oby tylko tony wychlodzily mi mechanizm ;) no to sobie narobilam bigosu zimnego :( Czyli jesli jablko to tylko pieczone i to jedno a nie tysiac tysiecy ton Nie dosc ze niezdrowe to jeszcze tuczace sa owoce :( no bo skad 10 kilosow ciężkiej wagi ? Napewno nie od ryb i jogurtow naturalnych i pomidorów. Opisze wam moja dzienna diete owocowa: Czerwiec i połowa lipca : - kilo czeresni( nawet dwa kilo) - kilo truskawek( nawet dwa kilo) - kilka jablek (oby tylko) Druga połowa lipca: - pol kilo sliwek wegierek ( juz sa) do kg - 4 nektaryny - 2 brzoskwinie - dwa jablka papierowki ( do 5) ;) Dziwne ze jeszcze zyje ;) Zima: - kilo mandarynek ( na sniadanie) - 2 pomarancze( wieczorem) - kilka jablek - czasem winogrona Cala wiosna: - kilka kilo truskawek i czeresni Moim zdaniem nie powinnam juz zyc :) Koniec tego cyrku. Juz wiadomo skad mam pokrzywke. Przeciazenie i ochłodzenie mechanizmu. Samobojstwo

Gość gość
Modelko jestes wielka

Gość To ja od kota
Policzylam kalorie z tych owocow i ... Chwale Pana bo powinnam wazyc juz ponad 100 kilo lub 110 a waze 70 ;) czyli mimo wszystko musze odwdzięczyć sie organizmowi za wytrwałość i nie nagromadzenie tyle kalorii ile powinien ;) czas sie odwdzięczyć .

Gość To ja od kota
No moze zanizylam sobie te kilogramy , to tak by wstydu sobie nie narobic ;) ponad 70 latem na bank a przy 170 wzrostu to mega nadwaga ;) zima chudne , latem zawsze tyje Koniec z zimnym jedzeniem

Gość gość
Jestem Garfield :( kot

Gość gość
DobryWieczór i Dobranoc Śniadanie na zimno?! :-) Mój praktyczny zmysł podpowiada mi śniadanie z ciepłą herbatą ;-) Wszystko się wymiesza i nie musi ciałko na siłę żarcia podgrzewać H-g

To ja od kota wczoraj ... już zasypiam dlatego jutro odpowiem Ci w szczegółach bo temat dluższy kapkę :) na spokojnie podrasujesz organizm ciepłym jedzeniem i wszystko wróci do normy :) x podoba mi się praktyczny zmysł H-g ;) x ściskam Was, dobranoc :)

Gość gość
3

Gość gość
2

Gość gość
Hahaha Hg ja to samo pomyslalam z ta herbata ;) siedze rano, nie wiem co zjesc, wspominam slowa Modelki o zimnym ogorku i siedze nadal i mysle az wymyslilam herbate i kromke razowego z masłem i pomidorem ;) cieplo bylo w brzuchu ;)

Gość gość
Dzis znow polowalam na herbate królewska i nie moge dostac :( pani dzis mowila ze pani korzawska wycofała umowe z nimi jesli chodzi nota herbate ( sklep ekologiczny) a ja czytalam wczoraj na necie ze ta pani K umarla. To prawda Modelko ? Ta w sklepie cos kreci

Gość gość
Brzoskwinie tez bede popijac herbata . A mowia ze lody sa zdrowe bo jedząc je organizm duzo ciepla wydała zeby je ogrzać i wtedy sie traci kalorie. Napisz jutro Modelko co z tymi lodami :) dobranoc ludziki , spokojnych milych snow wam zycze :) kot

gość dziś x Herbatkę Królewską można skomponować samemu :) Jest jej o wiele więcej i oczywiście o wiele taniej. Sama Korżawska do tego zachęca na swoich filmikach na youtub i w swoich książeczkach podaje ich składy :) Kupuje się po paczuszce każdego w zielarskim lub w sklepie ze zdrową żywnością. Z reguły są po 50 gram i miesza się je w większym słoiku i pije na zdrowie zamiast czarnej herbaty :) Herbatka Królewska zawiera: Liść pokrzywy, kwiat krwawnika, babka lancetowata, liść mniszka, kwiat nagietka. Sama na podstawie jej przepisu komponowałam herbatke Mistrzowską i Ziemiańską. Obie smakują pysznie :) Nawet dla moich wybrednych sistrzeńców smakuje pysznie :) Królewskiej jeszcze nie piłam.

Gość To ja od kota
Witam mile ludziki :) Dzisiaj na sniadanie zjadlam bulke ziarnista z masłem żółtym serem i moim ogorkiem i herbate goraca lipton, pozniej 3 brzoskwinie ;) i zadnych innych owocow ( musze sobie darowac ta przesade) a i tak te 3 kule to za duzo o dwie ;) bo byly duze ;) Pozniej mialam bardzo duzo pracy to dopiero w domu zjadlam zupe ugotowana przedwczoraj ( fasolka brokul i inne rozne warzywa ) a teraz bułka razowa z masłem i moim ogorem ;) a do tego goraca herbata lipton, mocna dosc z jednego flaka ;)