Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość ojj stara modelka bez związku
...sprostowanie ostatniego zdania ;) Starajmy być dla innych tacy jakbyśmy chcieli aby inni byli tacy dla nas. ...każdy z nas popełnia błędy

Gość Kocimuszka
Witam kochane ludziki. Nie wiem jak dla was , ale jak dla mnie lato jest super ;) na moim niebie w tej chwili czarne klęby, czekam na burze ;) Milej kawki herbatki wam zycze i przesylam po kawalku sernika z jagodami i malinami ;)

gość 2016.08.02 x kilkanaście dni temu przetestowałam pierwszy raz taką pułapkę na muszki owocówki: - do plastikowej butelki np. od mleka - odciętej w części zwężającej się - wrzuca się kawałek owocu, najlepiej zaczynającego się psuć - i górę przykrywa się szczelnie przeźroczystą folią spożywczą robiąc w niej dziurki igłą - ważne żeby igłą aby były małe - raz zrobiłam z rozpędu widelcem i dziurki okazały się są za duże bo 1-2 bardziej bystre muszki potrafiły wyjść ;) - i można obserwować jak w akwarium cykl rozwoju muszek - mają imprezkę z obfitym jedzonkiem na ograniczonej przestrzeni ;) - jak wykończę mi plastkowe butelki to spróbuję metodę na jabłkowy ocet z płynem zmniejszającym napięcie powierzchniowe :) - dzięki :)

Kocimuszka dziś x Smacznego :) A ja jem płatki owsiane (rozpulchnione i ciepłe przez zalanie wrzątkiem) z jagodami z jogurtem greckim wymieszanym z miodem. A herbatkę mam wg Korżawskiej z ziółek wymieszanych z majeranku, przetacznika i rozmarynu. Ta mieszanka pachnie cytrynką na sucho a smak herbatki jest neutralny. Miłego dnia :)

Gość Kocimuszka
Witaj Modelko, ale narobilas mi smaka ;) zjadlabym płatki z mlekiem. Nie lubie mleka, ciezko przechodzi mi przez gardlo ale z płatkami zjem ze smakiem, bo wtedy mleko nabiera fajnego smaku. Lubie tez kluseczki na mleku, kasze manne z sokiem owocowym, ryż na mleku ;)

Kocimuszka dziś x Rano jakoś nie jadam mleka... bo coś mnie muli po nim z rana, ale za to wieczorkiem budyń waniliowy jak najbardziej :) Jogurt jakoś inaczej się trawi i jest lżejszy jak dla mnie. Pewnie przez te kultury bakterii kwasu mlekowego :)

Gość Kocimuszka
Witajcie czlowieczki ;) Modelko mnie rano prawie po wszystkim muli :) Zanim zasiąde rano do kawy musze cos zjesc przed kawa a jedynie co moge to owoc ;) Probowalam rozne rzeczy jesc przed kawa ale po wszystkim mulilo, po zwyklym śniadaniu mulilo i musze owoc zjesc, kilka malin jagód czy soczysta nektarynke czy brzoskwinie. Nie moge bananow wogole, ani rano ani wieczor ani wogole, tak w gardle i nad mostkiem niedobrze , tzn jak to napisala Modelka - muli . W pracy pije jedna kawe caly dzien i nie moze byc ciepla bo tez by mulilo ;)

Gość gość
Kicimuszka dziś Miał prawo oceniać. To nie było spotkanie na ulicy czy w tramwaju i obrzucenie kogoś inwektywami. To było studio. Ta panienka doskonale wiedziała o formule programu, zaproszonych na spotkanie gościach i że wzajemnego picia z dzióbków nie będzie. Poczuła się już jak gwiazda i ktoś musiał sprowadzić ją na ziemię. To jak się zachowywała nie było "jej sprawą". Biorąc udział w publicznym serialu stała się osobą publiczną. Takie osoby i ich wypowiedzi podlegają już krytyce, bo budują wzorce i zupełnie nie rozumiem kiciomuszko skąd te krokodyle łzy nad jej cierpieniem :-D Czy nienawiść do ludzi którzy mają dar, jasno i bez ogródek wyrazić swoje zdanie bez owijania w bawełną, które to owijanie prowadzi zwykle do nikąd H-g

Gość gość
Kicimuszka dziś Coś ty zrobiła temu szerszeniowi, ze Cię gonił ??? To jedno z bardziej łagodnych żądlących stworzeń. Nieźle trzeba go wkurzyć, żeby zaatakował, nadepnąć, albo zaniepokoić w gnieździe H-g

Gość gość
Modelka 09:07 "... wymieszanych z majeranku, przetacznika i rozmarynu ..." x A o jaki dokładnie przetacznik chodzi? Ten niebieski pospolity, czy jakiś specjalny? H-h

Gość gość
Modelka wczoraj x Czemu mnie wyprzedzasz taką samą myślą x Zauważyłem, że masz coś na końcu języka, wpierw pomyślałem że to muszka, więc zdjąłem, okazało się Słowem, no to wkleiłem w swój post ;-) H-g

Gość gość
Modelka W objawieniu nr 100 nie ma ani słowa o przekarmianiu dzieci :-P W każdym razie żywnością Zaś o przekarmianiu modlitwą trochę tam poczytałem ;-) :-) H-g

gość dziś x na moim w składnikach jest napisane: ziele przetacznika 100% x a że jestem w fazie edukacji zielarskiej i dlatego bardzo słucham się Korżawskiej to wklejam zdjęcie opakowania: http://www.ceneo.pl/20297647 x ale rzeczywiście chodzi ten niebieski :) posłuchałam tu: https://www.youtube.com/watch?v=E78jTldrnXE x a poza tym to pomyliłam skład i wg zaleceń Korżawskiej powinno być: macierzanka, rozmaryn i przetacznik x dlatego polecam bardziej z macierzanką :)

Gość Kocimuszka
Hg ja nie wiem czemu ten koleś mnie gonił , moze mial gdzies tam gniazdo albo juz wczesniej byl ostro wnerwiony(...) na cos a mi sie dostało za czyjes przewinienie wobec niego. To byl atak na mnie, on wiedzial wczesniej ze mnie zaatakuje niz ja go spostrzeglam. Wąska dróżka nad jeziorem , no i nie zmiescilismy sie razem na tej drozce to mnie pogonil ;)

gość dziś x mea culpa - pomyliłam numer, a to pewnie przez ten tytuł przy tej setce ;) x miało być 214 gdzie jest o przekarmianiu dzieci :) x że tak powiem... nie można się przekarmić modlitwą bo jak tam jest w tych orędziach pięknie napisane: "modlitwa to otwarte drzwi do oświecenia dus/zy" - prawda, że piękne? :) - i zgadzam się z tym w zupełności - mogę poświadczyć ze swojego doświadczenia :)

Gość Kocimuszka zaraz ugryzie Hg
Hg ten pan byl bardzo nieprzyjemny. Zaczelam ogladac w trakcie jego ataku. Powiem ci szczerze, ze wolalabym by Kuba wojewódzki z nia rozmawiał , jest ciety ale nie jest nieprzyjemny i chamski. Lubie programy z Kuba i ma doswiadczenie w rozmowach z ludzmi. Tamten tylko zawsze ze soba gadal jak pamietam i rozmowa z innymi juz mu nie wychodzi. Mozna bylo ostro z nia pogadac ale nie w taki sposob jak bosy koleś to zrobil. Odpychajaco nieprzyjemnie chamsko. I juz wiecej wole o nim nie pisac, bo szkoda moich oczu na niego. Nie wiem wogole dlaczego z nia gadal w tym programie. Widac wyraznie ze facet nie ma podejscia do ludzi. Wybuchowy nerwowy furiat a ja nie cierpie takich. Kubuś by wiedzial jak z nia gadac. Nie bronię babki skoro pokazała totalna nieprzyzwoitosc ale on przewyższa ja o glowe w innych kwestiach ;) niekoniecznie pozytywnych. Facet nieprzyjemny jednym słowem i napewno jest taki w zyciu. Koniec skonczylam bo sie rozkrece i .....

Gość Kocinuszka
Nasza Wartość Dobrze znany mówca rozpoczął seminarium trzymając w ręku dwudziestodolarowy banknot. Do dwustu osób na sali skierował pytanie:” Kto chciałby dostać ten banknot?”. Ludzie zaczęli podnosić ręce. Spiker powiedział :”Mam zamiar dać ten banknot jednemu z was, ale najpierw pozwólcie że coś zrobię” i zaczął miąć banknot. Pokazał zgnieciony banknot i zapytał:” Kto w dalszym ciągu to chce ? ”Ręce znowu się podniosły .”A gdybym zrobił to?” -zapytał mówca i rzucił banknot na ziemię . Podeptał go butami i podniósł , był pomięty i brudny .”A teraz kto chce te pieniądze?”- ręce podniosły się po raz trzeci. „Moi przyjaciele ,odebraliście bardzo cenną lekcję . Nie ma znaczenia co zrobiłem z tym banknotem, ciągle chcieliście go dostać, ponieważ nie zmniejszyłem jego wartości .To jest wciąż warte 20 $. Wiele razy w życiu jesteśmy powaleni na ziemię, zmięci i rzuceni w błoto przez decyzje, które kiedyś podjęliśmy i okoliczności, które stanęły nam na drodze. Czujemy się przez to mniej wartościowi .Ale to nie ma znaczenia co się stało i co się jeszcze stanie – TY nigdy nie stracisz swojej wartości: brudny czy czysty, zmięty czy w dobrej formie, jesteś ciągle bezcenny dla tych, którzy cię kochają. Wartość naszego życia nie wynika z tego co robimy, ani nie zależy od tego, kogo znamy, lecz KIM JESTEŚMY. Jesteś wyjątkowy – nigdy o tym nie zapomnij! Licz swoje błogosławieństwa, nie problemy”. Podziel się tą historią z bliskimi.

gość dziś x kilka lat temu byłam na wakacjach we Włoszech i mieszkaliśmy w drewnianym domku bungalow z werandą gdzie był długo stół i mieliśmy taki zwyczaj, że na powietrzu zjadaliśmy tam posiłki. I w trakcie pobytu okazało się, że mieszkało z nami na werandzie pod dachem gniazdo szerszeni. Myśmy normalnie siedzieli zjadali swoje żarełko a one sobie spokojnie przelatywały nad nami swoją stałą trasą i nie robiły nam krzywdy. Nawet taki jeden starszy włoch Marco zawsze jak mieliśmy posiadówkę werandową to on lubił wyglądać ze swojego okna z domku obok i patrzył na nas jak na zjawisko ;) Pod koniec go poznaliśmy - mimo słusznego wieku bardzo imprezowy;) i mówił, że nie mógł się napatrzeć jak myśmy siedzieli normalnie jedząc a te szerszenie sobie wlatywały i wylatywały z gniazda. Siostra mówiła trochę po włosku i cały pobyt szukała w rozmówkach jak się po ichniejszemu mówi żeby ściągnąć gniazdo szerszeni ale ostatecznie kilkutygodniowy pobyt dobiegł końca i wróciliśmy do siebie a szerszenie zostały u siebie. Także żyliśmy z nimi symbiozie i nikt nikogo nie przeganiał :) Mimo, że był z nami kilkuletni siostrzeniec i jak to dziecko nie był za cichy i za spokojny i mimo tego wszystko było ok.

Gość Kocimuszka
Oooo no to ja nie wiem czemu mnie gonił. Moze wczesniej czyms sie przestraszył albo tym ze ja bieglam. Fajnie opisalas Modelko przygodę z szerszeniami :) to rzeczywiscie musialo fajnie wygladac jak tak sobie latały kolo was i krzywdy nie robiły :) mile szerszonki

gość dziś x oki, poniekąd masz rację, taka jest formuła programu i wzorce itd. i Cejrowski ma tu oczywiście rację z tym, że też wyrazić swoje zdanie można normalnie nie rzucając kamieniami i nie urządzać publicznego linczu ku uciesze "zgorszonych" no ale formuła programu zobowiązuje... zobaczyłam teraz właśnie o czym w ogóle mówimy i na koniec sama bohaterka powiedziała, że to był błąd więc jakieś dobro z tego programu jednak jest :) x dodam, że się nawróciła :) https://www.youtube.com/watch?v=cD-YCxWX9XE Chwała Panu :)

Gość gość
Kiciomuszka Kuba to zupełnie nie ta liga . Tych dwóch gości nie da się porównywać :-D To tak jakby usiłować porównać jabłko z motyką ;-) x Modelka Dzięki za link do Pani Stefani :-) Przeurocza osoba! :-) Zaciekawiła mnie swoją kawą i tą macierzanką. Kawę z cynamonem piłem kiedyś kawał czasu ale złościł mnie ten śluz. Tu słyszę, że trzeba ją zagotować. Kminek posiadam, cynamon też, kurkumy dostatek ... jutro spróbuję toto zaparzyć Znasz modelko może proporcje tych ziół, czy mam poeksperymentować? H-g

Gość Kocimuszka
Wlasnie zjadlam kolacje : fasolke dwukolorowa zieloną i zolta z masłem. Jak nie zjem czegos o tej godzinie to bym byla bardzo glodna i bym nie zasnela a jak wyłączam tv i telefon to odrazu odlatuje do krainy zeswirowanych snow. Ostatnio mi sie snilo : spacer po moich młodzieńczych terenach , szlam z psem ( dziwne) i byl lis po drodze, chcial ten lis mnie zaatakować ale go kijem pogonilam . Wodzialam piekne miejsce. Kiedys w tym miejscu stał dom ksiedza gdy bylam w podstawowce ( to byl moj ulubiony ksiadz) . Teraz to miejsce bylo puste , jakby taka polanka w takim delikatnym dole i zamarzylam by miec tam dom moj wymarzony. W rzeczywistości w tym miejscu nie chvialabym mieszkac bo to brzydkie miejsce i nadal napewno jest ten dom tam, chociaz teraz to nic niewiadomo po tylu latach. W snie to miejsce bylo piekne. Kiedys snil mi sie dom nad sama woda i wiecie szukalam tego miejsca na necie i znalazlam to samo, bylam w szoku. Mam to zdjecie gdzies z neta. Moze pojde jeszcze do kuchni cos zjesc ;) by sny byly jeszcze bardziej fajne ;)

gość dziś x Na ogół ona w swoich książeczka w przepisach na herbatki pisze, że każde ziółko w tych mieszankach jest po 50 gram. I w takiej też gramaturze są dostępne w sklepach. I je wrzucam do słoja i robię z nich mieszankę herbatkową. Potem łyżeczka na szklankę wrzątku i po 10min przecedzam i popijam. Macierzanką ani majerankiem nie można sobie zrobić krzywdy piłam je pojedynczo w ilościach hurtowych i w różnych stężeniach :) Macierzanka - pomaga na koncentrację - potwierdzam :) Rozmaryn - z tego co mówiła - na poranną herbatkę dla niskociśnieniowców bo delikatnie podnosi ciśnienie i ogólnie jest na wzmocnienie Przetacznik - ona stosuje na dobrą pamięć - ściąga złogi cholesterolowe z żyłek i delikatnie obniża ciśnienie ale osobiście nie zauważyłam takiego działania usypiającego ja u melisy. Przetacznik - jeśli się pije osobno - bo tak piłam to lepiej zaparzać nie więcej niż łyżeczka na szklankę ponieważ w mocniejszym stężeniu zaczyna być lekko gorzki. Ale przy jednej łyżeczce jest neutralny. x też ją lubię słuchać :) x dobrej nocy wszystkim :)

Gość Kocimuszka
Modelko fryta sie nawrocila? Nie wierze ;) Hg nie denerwuj sie na kicie i nie trac energii by mnie przekonać do goscia. Jestem taka, ze jak kogos nie lubie to nie lubie i nie ma, ze moze polubie ;) mam prawo kogos nie lubic i rzadko zdarza sie bym kogos tak bardzo nie lubila. Lubie milych ciepłych mezczyzn i wiele osob skrytykowalo go za zachowanie. Mialam ochote rzucic w tv ;) a ktos by ochronić szybko telewizor szybko go wyłączył ;) Dostaje mdlosci na jego widok. Uwielbiam na przykład zachowanie panow jak nasz kucharz Maklowicz , gosciu przesympatyczny i moglabym sluchac go i ogladac godzinami, daje taka dobra energie, jest cieply i mily. Wlasnie taki jest moj typ jesli chodzi o zachowanie. Nie pisze o inteligencji wiedzy i kto ile zwiedzil czy wyuczyl sie w szkołach. Dla mnie wazny jest czlowiek a kukla, ktora przekazuje nerwowke na wizji mnie nie urzeka. Pisze spokojnie Hg i z gory uprzedzam, ze sie nie emocjonuje. Emocjonowal sie tamten pan ;) pozdrawiam ludzikow Chyba czas isc do snow szukac przygod. Kotka macha ogonem juz wiec zaczynamy sen ;) odpowiadajcie zawsze swoje sny , bardzo bym uwielbiala wasze opowiadania o snach :) Aaaaaa jeszcze moim idealnym typem tv jest Krzysiu Ibisz.

Gość gość
DobrejNocy Modelko x Kiciomuszka To nocne podjadanie nie skończy się dobrze ... zobaczysz! Ostatni posiłek max godz 20, noc nie jest do trawienia tylko odpoczynku dla organizmu :-) DobraNoc H-g

Gość Kocimuszka
" Po emisji odcinka z udziałem C... wiem jedno - z tym panem nie warto rozmawiać, bardzo dawno nie widziałem aż takiego pokazu bezczelności, wpatrzenia w siebie w pomieszaniu z brawurą i wulgarnym językiem. Przekazywał swoje poglądy w sposób, który naprawdę urąga przyzwoitości, nie mówiąc o elementarnych zasadach szacunku dla innych. Na dodatek wygadywał kompletne bzdury, których jedynym zadaniem było podsycenie jego wybujałego ego. " Znalazlam opinie osoby na jego temat ;) wiec nie tylko ja tak odebralam i nie tylko w tym programie z fryta taki byl. Jeszcze raz dobranoc ludziki ;)

Gość gość
Hg ale kocurki lubia podjadac ;) zawsze rano gdy zagladam do miseczki to widze ze kociczka tez byla na nocnej wyzerce ;) raz ona raz ja ;) O 20 to ja jem pierwsza kolacje ;)