Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość White Pain

półpasiec a ciśnienie krwi

Polecane posty

Gość White Pain

Czy ktoś miał problemy z ciśnieniem podczas półpaśca? Może opiszę swoją chorobę. Któregoś dnia poczułam kłucie w brzuchu w okolicy pępka i pod żebrami z jednej strony. Następnie zaczęła mnie potwornie boleć okolica kręgosłupa na tej mniej więcej wysokości. Niedługo potem pojawiła się charakterystyczna wysypka z przodu i na plecach. Uczucie ucisku na rdzeń kręgowy (czy coś podobnego) było bardzo niepokojące, kurczyły mi się mięśnie na plecach i bałam się, że uszkodzi mi to kręgosłup. Lekarz przepisał mi Heviran (3x2 tabl. dziennie) i Pudroderm do smarowania. Po tym było jakby lepiej, choroba powiedzmy minęła, chociaż kilka razy próbowała wrócić - poradziłam sobie dużymi dawkami witaminy C i B1, lizyny, brałam też Groprinosin. I zastanawiają mnie trzy sprawy, bo nigdzie w Internecie o tym nie piszą. Czy półpasiec powoduje skoki ciśnienia? Parę razy w nocy, gdy miałam te skurcze koło kręgosłupa, mierzyłam sobie ciśnienie i dochodziło nawet do 190, więc okropnie wysokie. A kilka godzin w gabinecie lekarskim ciśnienie już było w normie. Dodam, że nie denerwowałam się wtedy specjalnie, już wiedziałam co mi dolega. W trakcie choroby miałam czerwoną twarz. Czy ktoś miał może podobne objawy? I ostatnia rzecz - czy to normalne, że czułam się, jakbym miała wysoką gorączkę, a termometr pokazywał temperaturę normalną? Tuż po chorobie, gdy robiłam coś męczącego, to kompletnie nie miałam na nic siły i po wysiłku temperatura mi spadała poniżej normy. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym choróbskiem to chętnie poczytam, bo boję się, że może wrócić i wolałabym uniknąć problemów.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować