Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolezankaaaaaaaaa

moja znajoma zrezygnowała z pracy w budżetówce.Myślę,że źlezrobiła

Polecane posty

Gość kolezankaaaaaaaaa

pracowała tam kilka lat,w urzędzie miejskim.zrezygnowała i poszła do prywatnej firmy.Jak ją zapytałam o powód,to powiedziała,że ta praca była.....nudna i przestała ją lubić. Uważam ,że to głupota.Miała tam pensję zawsze na czas, 13-tkę a w prywatnej firmie wszystko może się wydarzyć. Zrezygnowalibyście z pracy ,z takiego błahego powodu ??

Gość kolezankaaaaaaaaa
miala dość seksu oralnego z naczelnikiem wydziału. ja bym nie miała dość....

Gość kolezankaaaaaaaaaaaaa
podszyw wyżej

Gość gość
Ja bym nie chciala pracowac w budzetowce, tam fatalnie placa

Gość gość
Mam 25 lat, za granicą od 6 lat. Pracę zmieniałam kilka razy - powody były różne. Albo problemy z wypłatą, albo z ubezpieczeniem, albo dziwna atmosfera wśród pracowników, albo na linii szef - pracownik. Była też taka praca (najlepiej płatna z wszystkich dotychczasowych), gdzie nie wytrzymałam fizycznie i nerwowo. I wiesz, co Ci powiem? Satysfakcja z pracy i CHĘĆ chodzenia do danej roboty - są ważniejsze od wysokośc***ensji. Bo nadszarpnietego zdrowia (czy to psychicznego, czy fizycznego) nie zrekompensują ŻADNE, powtarzam ŻADNE pieniądze. Pozdrawiam :)

Gość gość
jesteś ograniczona i tyle, całe życie byś przesiedziała byle gdzie byle michę żarcia dali. Są ludzie, którzy potrzebują sie jeszcze rozwijać, nie chcą umrzeć za biurkiem. Ja w trakcie pracy w budżetówce podniosłam kwalifikacje- za własne pieniądze zeby nie było. I nie chcę już przekładać papierków za głodową pensję, więć lada moment odejdę z pracy tam gdzie będą większe wyzwania i większe pieniądze. Nie jest moim marzeniem zdechnąć z nudów za biurkiem przysypana kurzem i papierami. A pensje budżetowe nawet z 13 to g...., w tej chwili od paru miesięcy szukamy ludzi do pracy i nikt się ie zgłasza, a jak nawet przyjdzie i usłyszy za ile to się śmieje i mówi, ze nie będzie za tyle pracował.

Gość gość
też pracuje w budżetówce i bym spieprzyła przy pierwszej nadarzającej się okazji a koleżanka jak widać jest ambitna, powiem ci jak się pracuje w budżetówce kasa marna co z tego że praca 8 godzin i trzynastki nie liczy się jak pracujesz tylko lizusostwo i donosicielstwo, każdy kto ma plecy może ci dowalać pracy i wydawać polecania służbowe jeśli asertywnie się na to nie godzisz to taka osobą leci na skargę i lądujesz na dywaniku u szefa gdzie się dowiadujesz ze wszystkim innym w stosunku do ciebie można wszystko a ty nie masz prawa nic im powiedzieć, to jest klika gdzie liczą się układy pracuje w tym środowisku szczerze nienawidzę tych ludzi większość z nich nie poradziłaby sobie na komercyjnym rynku pracy więc brawo dla koleżanki za ambicję i odwagę rzucenia tego g****a

Gość gość
niekoniecznie podala Ci prawdziwy powod.

Gość gość
gość dziś Nie pozwalam sobie na problemy z wypłatą. W budżetówce też jest dziwna atmosfera. Niestety, ale godne pieniądze są najważniejsze. Jeśli nie możesz się utrzymać, nie masz żadnej satysfakcji i chęci z pracy. To raz. Dwa, ja zawsze staram się mieć i kasę i przyjemną pracę. Jak źle trafię, zmieniam do skutku i tyle.

Gość gość
największa patologia jest w budżetówkach co z tego że kasa na czas awansują tylko przydupasy szefa i ci co maja plecy wyżej dla nich są nagrody, dodatki, urlopy w dogodnych terminach i możliwość swobodnego przenoszenia się z działu do działu, wszechobecny mobbing zdarzają się molestowania zamiatane pod dywan, prowadzona jest polityka wspierania mobberów, ofiary mobbingu jeśli utrzymują się w pracy są traktowane jak ostatnie g****o, zastraszanie, najczęściej kiepska atmosfera i szefowie którzy uważają że są nie wymienialni

Gość gość
taaa, znam te uroki pracy w budżetówce, nierówne traktowanie, bo lizus ma mniej roboty a większą pensję, a dy robisz za 2 osoby a i tak ciągle mało, nie ubierzesz sie ładniej bo baby zaraz obgadają- mojej kolezance kierownik powiedział żeby czasem ze 2 dni pod rząd przyszła w jednych ciuchach, bo baby z innych działow się gotują z nienawiści, że ma więcej ciuchów od nich. Jak zobaczą , że dłużej pogadałaś z jakimś kolegą z pracy to zaraz , ze k...jesteś. Mnie kierowniczka opieprzyła za to , ze szybko skończyłam swoją pracę , bo jak tak pani tempo podniesie to wszystkim nam zaczną wiecej roboty dawać. A pensja jest taka , że ci na życie nei wystarczy. No luksus taki, ze nic tylko tam siedzieć latami

Gość kolezankaaaaaaaaaaaaa
dziękuję wam za odp. Tak,ona tak samo mówi,że kasa marna,że ludzie po znajmościach,że porzucają jej pracy a inni się opierd....,psychicznie wysiadła,atmosfera w pracy okropna, ludzie fałszywi.Mówi,że ma dosyć,że pracę za 1300-1500 znajdzie zawsze.I będzie szukać takiej aż się poczuje w niej dobrze. Z jednej strony ja podziwiam ,że przy tej sytuacji na rynku pracy odważyła się na ten krok. Jestem zdziwiona tym co piszecie,bo myślałam,że nigdzie nie ma lepiej niż w budżetówce.

Gość gość
kolezankaaaaaaaaaaaaa dziś A propos sytuacji na rynku pracy, szukam pracy od 3 miesięcy i fakt, płacą fatalnie, ale tak jak mówi koleżanka, ofert za 1300 miałam już 15.

Gość gość
11:03 jeszcze się zdarza że lizus zmniejszą ilością roboty i dwa razy większą pensją leci do kierownika i z jego przyzwoleniem zwala na ciebie swoją robotę bo mu za ciężko a potem ty siedzisz zawalona papierami nadgodzin płatnych dla ciebie nie ma a taki lizus siedzi z pustym biurkiem i surfuje w necie ale ma opinię że się ze wszystkim wyrabia, pewnie że się wyrabia skoro inni odwalają za niego jego robotę tylko tego nikt nie widzi a ty dwoisz się i troisz by wszystko spiąć :(

Gość gość
zazdroszczę koleżance autorki ja niestety siedzę w budżetówce bo mam kredyt z pracy za 1 500 nie wyżyłabym

Gość też chcę zrobić  jak kolezanka
Też pracuję w budżetówce.I zgadzam się ze wszystkim co tutaj zostało napisane.Sama psychicznie wysiadam.Zaczęłam szukać nowej pracy i spierd....stąd jak tylko będzie okazja-oby jak najszybciej.Dlaczego? Pracuję na 2 stanowiskach,wszystkim mam pomagać, szefostwo dorzuca obowiązków,ale tylko mi, inni mają puste biurka i czas na "buszowanie" po internecie a ja nie wiem w co ręce włożyć.Znajomości się liczą,połowę tych ludzi bym wypierd....na zbity pysk, a jeszcze narzekają jak im tam ciężko.Latają ze skargą do szefa, że się nie wyrabiają,że pracy mają dużo, i kończy się tak,że ja to robię a one sobie siedzą.Mam dość!!!

Gość gość
przy tym jest bardzo agresywnie mi jako nowej osobę w dziale dopiero się wdrażającej starsza stażem koleżanka kazała cytuje "spierdalać" a kolega kazał się wynosić gdy wróciłam po l4 do pracy kierownik nic im nie powiedział bo to jego koleżeństwo z czasów gdy był zwykłym pracownikiem, podrzucanie mi świń też przezyłam chociaż nigdy tym ludziom nic złego nie zrobiłam przeciwnie starałam się być koleżeńska, dziewczyny wy po prostu jesteśmy za dobre w tym co robimy dlatego nie pasujemy do tego miernego, biernego ale wiernego towarzystwa

Zgadzam się .Dlatego mam nadzieję,że uda mi sie szybko coś znaleźć.Dla mnie atmosfera w pracy jest najważniejsza.Połowa tych ludzi nic nie umie, i na rynku pracy by się nie odnalazła.Zwykłe nieroby i tyle

Gość gość
powiem wam lepszą historię koleżanka zgłosiła szefostwu molestowanie i .... dostała naganę za złamanie zasad współżycia społecznego a najlepsze jest to że osoby które o tym wiedziały nic nie powiedziały i jeszcze przestały dziewczynę poznawać na ulicy, osoby z którymi znała się prywatnie i odwiedzała ich w ich domach, zawsze stosuje zasadę ograniczone zaufania ludzi z pracy to nie przyjaciele ani znajomi, będą tam gdzie będą widzieć dla siebie korzyści

Gość gość
11: 45 zazdroszczę ja jestem sama z kredytem boje się ryzykować zwłaszcza że kobiety w wieku produkcyjnym i nie tylko mają przesrane na rynku pracy

a ta koleżanka nadal tam pracuje?

U mnie była sytuacja,kiedy Pani X poszła na skargę do szefostwa ,że osoba Y nic nie robi,tylko siedzi w internecie.Skończyło się ,że ja przejęłam te obowiązki,a osoba Y nadal ma czas na internet.

Gość gość
niestety tak miała odejść ale nie znalazła innej pracy mało tego została zastraszona, nie miała pieniędzy na prawnika podjąć się sprawy a na bezrobociu ciężko się bronić w sądzie, wszyscy świadkowie tam pracują

Gość gość
gość dziś Nie zauważyłam by kobiety miały przesrane na rynku pracy?

szkoda

Gość gość
Tak, a na rynku pracy jest świetnie. Szczególnie polskie firmy płacą bardzo dobrze.

Jeśli się nic nie będzie robić to się nic ni zmieni

Gość gość
Ile zarabiacie w tym urzędzie?

na rękę mam 1500 zł z "hakiem"

Czy ta pensja jest warta "użerania się" z pracą której się nienawidzi??? Chyba nie.