Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciąża czy to prawda, że

Polecane posty

Gość gość

Czytam tu różne wypowiedzi i zastanawia mnie czy to faktycznie prawda, że w drugą ciążę trudniej zajść? I że w drugiej ciąży częściej pojawia się ciąża pozamaciczna? Dlaczego tak się dzieje? Czy ma na to wpływ rodzaj porodu?

Gość gość
Zaszłam bez większego problemu

Gość gość
Zaszalam w jeden miesiac

Gość gość
A miałyście cc czy sn?

Gość gość
Słyszałam, że po łyżeczkowaniu macicy (jeśli łożsko nie wyjdzie w całości), mogą być problemy z zajściem, a w zasadzie z imementacją w macicy. Może to jest jedna z przyczyn?

Gość gość
*z implementacją zarodka w macicy

Gość gość
a czy po cc zawsze jest łyżeczkowanie?

Gość gość
Nie zauważyłam takiej zależności. Zaszłam w drugą w drugim cyklu. Oba porody sn, łyżeczkowania nie miałam.

Mam hashimoto i niedoczynnosc wiec z gory jestem skazana na porazke. Pierwsza ciaza byla "od reki" - zakonczona cc. Aktualnie mam poczatek drugiej :-) Zaszlam w 3 cyklu. Tak ze reguly nie ma

Gość gość
Ja w drugą 2 lata juz w tym poronienie i nic,także u mnie jest trudniej a mam 28 lat,to jeszcze nie taka stara

Gość gość
Właśnie w drugą zachodzi się szybciej przez rok po porodzie organizm jest mega płody o wszystko jest gotowe na ciążę a karmiąc piersią to już zwłaszcza

Gość gość
ja nie miałam zadnych problemów. brałam tylko kwas foliowy i celowaliśmy w owulację, a tą wyznaczałam sobie Afrodytą na ślinę. To taki specjalny tester.

Gość gość
też myślałam o tej afrodycie. Jednak zastanawiam się czy się sprawdzi jeśli cykle nie są do końca regularne?

Gość gość
ulka262 2016.05.15 Mam hashimoto i niedoczynnosc wiec z gory jestem skazana na porazke. Pierwsza ciaza byla "od reki" - zakonczona cc. Aktualnie mam poczatek drugiej usmiech.gif Zaszlam w 3 cyklu. Tak ze reguly nie ma xxx a kto cie skazał? chyba samą siebie skazałas-tez mam hashimoto i niedoczynnosc i nie-to tak nie działa, głupie plotki przekazywane dalej

Gość gość
gość 2016.05.31 też myślałam o tej afrodycie. Jednak zastanawiam się czy się sprawdzi jeśli cykle nie są do końca regularne? tak używałam jej mimo ze moje cykle wahają się od 25 do 40 dni i dobrze pokazywała mi dni płodne.