Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z drzemką u dwulatka?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn spał bez problemu w ciągu dnia, 1.5- 2 godziny.Od paru dni koniec. Za zadne skarby nie moge go położyc spac. Jedno wielkie darcie. I jakby było mało, idzie spać wieczorem nie o 19 ( no bo drzemki nie ma) tylko o 21. Czy mogę to łączyć z tym że ma infekcj***akteryjną (zapalenie spojówki i katar) czy po prostu ten wspaniały okres drzemek w ciągu dnia się już skończył??

Gość gość
u nas odkad mala skonczyla roczek,skonczyly sie drzemki. Teraz ma 2 lata i potrafi wstac o 6 rano,a zasnac o 22. Jest to dla mnie meczace jednak,za zadne skarby swiata nie chce sie polozyc w ciagu dnia. Kiedys sprobowalam ja polozyc na drzemke w poludnie-efekt byl taki,ze dziecko po godzinie snu nie spalo do 2 nad ranem. Jak dla mnie nie ma co wojowac z dzieckiem skoro sie zapiera.Moze to krotkotrwale.

Gość gość
Dzięki za pocieszenie :)

Gość gość
Dwulatka nie trzeba na siłę kłaść spać w dzień. Może tego już nie potrzebować. Z doswiadczenia jednak wiem, że taka niechęć do spania przechodzi po kilku dniach.

Gość gość
A poza tym, jak dziecko ma katar, to źle mu się śpi i raczej nie chce się położyć (nawet, gdy jest zmęczone).

Gość gość
poczekałabym na powrót do zdrowia, wtedy zobaczysz czy rzeczywiście to koniec spania mojemu małemu tez źle się śpi podczas kataru, potrafił spać 20 minut, ma 2 lata i 2 miesiące i śpi jak zabity w ciągu dnia, czasem i 3 godziny, pod koniec infekcji odsypia i widzę, ze zdrowieje

Gość gość
Mój syn jak skończył rok sam zostawił drzemkę, teraz ma 3 lata i od 2lat nie śpi, a też się nawojowalam z nim, przestałam, bo sypialnie zajmowało prawie 3 godziny a spał 20 minut, teraz wstaje o 7 a kładzie się o 21, ale na początku było ciezko

Gość gość
Moja 2 też zrezygnowała z drzemek, w sumie mi to jakoś wybitnie nie przeszkadza. Problem będzie od września jak pójdzie do przedszkola, trzylatki mają drzemki :( Będzie płacz..........

Gość gość
Wdocznie drzemki nie są mu już potrzebne, po co usypiasz go na siłę?

Gość gość
moja ma 2 latka i spi jeszcze w ciagu dnia tak 1 godz.a wieczorem idzie spac o 20

Gość gość
dzieki wam za odpowiedzi