Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczepionki

Szczepionki skojarzone czy refundowane? Wady i zalety

Polecane posty

Gość Szczepionki

Zastanawiam się czym zaczszepic malucha. Opini jest dużo i sama już nie wiem co wybrać. 5 w 1 są z wygodą dla dziecka ale czy bezpieczne? Proszę o opinię jak było u was że skutkami bocznymi i wyborem

Gość gość
Powiem ci że nie wiem Niby 5w1 to mniej konserwantów ale za to zbyt dużo tych martwych wirusów czy co to tam jest Chodzi o to że najlepszą opcją byłaby szczepionka na jedną chorobę zrobiona świeżo bez konserwantów -te których się używa nie ulegają metabolizmowi-więc są groźne dla zdrowia, życia. Dla mnie osobiście to jest spisek jakiś że tak to wszystko wygląda.

Gość gość
widzisz jak oni te szczepionki kojarzą -ile później okaleczonych przez to dzieci-to bez sensu Na siłę chcą populację zmniejszać chyba

Gość gość
Ja szczepilam 6w1. Dziecko raz po drugiej dawce miało 37.5 przez pół dnia. I tyle

Gość gość
Lepsze skojarzone - sumarycznie mniej aluminium (które jest bardzo niebezpieczne), no i nie ma rtęci jak w sanepidowskich. Wcześniakom i dzieciom z problemami neurologicznymi zaleca się skojarzone.

Gość gość
Moja dostała po skojarzonej na polio ataku histerii i temperatura jej skakała z minuty na minutę raz 38.8 raz 39.9 i wrzeszczała tak że sąsiedzi przybiegli. Potem matka puknęła się w łeb i zaczęła jej coś tam podawać-nie pamiętam już ale tak się spietrałam że szczepić przestałam...

Gość gość
Lepiej skojarzone, mniej konserwantów, lepiej oczyszczone. Mniej powikłań. Powikłania po DTP to plaga ostatnio (chodzi o pełnokomórkowego krzuśca)

Gość Szczepionki
Dziękuję za pomoc wszystkim