Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Olunia123

Egzamin Asystentka Stomatologiczna czerwiec 2016

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
tak w namys艂owie (namys艂贸w to miasto 16 tysi臋czne w wojew贸dztwie opolskim w powiecie namys艂owskim jest 60 km od wroc艂awia i 40 od opola) na pewno s艂ysza艂a艣 o browarze namys艂贸w i ostatnio te偶 reklama piwa namys艂贸w pils w telewizji by艂a ( jak nie s艂ysza艂a艣 o namys艂owie to poczytaj na wikipedii i zobacz zdj臋cia na grafice)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja zdaje i czekam czy mo偶e kto艣 nie wstawi jakie s膮 pytania na praktycznym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze by by艂o jakby kto艣 co艣 podpowiedzia艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tym bardziej ze egzaminy juz si臋 zacz臋艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na prawd臋 nikt nie poda mniej wi臋cej co by艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie pom贸偶cie je艣li kto艣 co艣 wie na temat egzamin贸w praktycznych - czekamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej czytalam na innym.forum.ze ma byc amalgamat lub GI do tego formowka.moja szkola i nie tylko zakupila wstrzasarke i kapsulki do amalgamatu i glasjonomeru ,woec cos z tego bedzoe.ja mam dopiero2lipiec egzamin.dajcie znac co bylo.ja bede pisac jak cos sie dowiem .moze cos w sekretariacie nam powoedza jakie wytyczne maja .cos bedzie ze wstrzasarka na 100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰23
Damy rade.musimy pisac ka偶de nasze spostrze偶enia,co szkola zakupila w ostatnim czasie,co nauczyciele mowia.u mas wlasnie wstrzasarke i lampe??? A jak u was? Ja z amalgamatu jestem zielona,nie mialam z tym wogole do czynienia.

Udost臋pnij ten post

hej u nas zakupili wstrzasarke i kapsulki amalagamat a u was jak ?? ja mam egzamin 30czerwca ma ktos szybciej ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 15 czerwca egzamin :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To dajcie zna膰 co by艂o b艂agam. Ja mam 20 czerwca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentkaStom
Ja niestety a偶 28.06 ale bardzo prawdopodobny jest ten amalgamat. Dziewczyny, jeste艣my razem!

Udost臋pnij ten post

dzisiaj dowiedzialam sie, ze nie mamy sie sugerowac tym co miala kolezanka z tego samego dnia i o innej godz, bo niby moga dac inne zadania....mam nadzieje ze zadanie bedzie takie samo a najwyzej numer zeba bedzie innyy,,,tak naprawde to musimy byc gotowe na wszystko,,,,a u was wiecie co szkola zakupila na egzamin jakie narzedzia wstrzasarke czy cos?

Udost臋pnij ten post

dzisiaj dowiedzialam sie, ze nie mamy sie sugerowac tym co miala kolezanka z tego samego dnia i o innej godz, bo niby moga dac inne zadania....mam nadzieje ze zadanie bedzie takie samo a najwyzej numer zeba bedzie innyy,,,tak naprawde to musimy byc gotowe na wszystko,,,,a u was wiecie co szkola zakupila na egzamin jakie narzedzia wstrzasarke czy cos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od nas ze szko艂y pojecha艂a myjka ultrad藕wi臋kowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najpierw wchodzisz czytasz. Nast臋pnie chc膮c rozpocz膮膰 cze艣膰 praktyczna pewnie nale偶y si臋 zg艂osi膰. Podchodzisz do zlewu,myjemy r臋ce, wycierasz w r臋cznik papierowy, wrzucasz do kosza obok zlewu i dezynfekujesz r臋ce. Zak艂adasz 艣rodki ochrony indywidualnej mask臋 okulary i na ko艅cu r臋kawiczki. Tu schodzi 1para. Dobieramy preparat do dezynfekcji powierzchni i worki na odpady. Dezynfekcja stanowiska pracy, blaty asystor i za艂o偶enie work贸w. R臋cznik po dezynfekcji wyrzuci膰 do worka czerwonego. Mycie r膮k, r臋kawiczki do kosza czerwonego dezynfekcja r膮k i tutaj zak艂adamy juz 2par臋. Nast臋pnie podchodzimy do sto艂u i pobieramy preparat do dezynfekcji, wanienki, gumowe r臋kawice plus fartuch, miarki do wody i p艂ynu. Rozk艂adamy to na biurku i tutaj 艣ci膮gamy r臋kawiczki, okulary i przylbice. Myjemy r臋ce. Chyba nie musz臋 m贸wi膰 o r臋kawiczkach do jakiego worka聽聽. Nast臋pnie mo偶emy wype艂ni膰 dokumentacj臋. Potem zak艂adamy fartuch do zrobienia preparatu, maseczk臋, okulary i r臋kawice gumowe. Robimy p艂yn na swoim stanowisku. Potem myjemy i dezynfekujemy r臋kawice gospodarcze, osuszamy, 艣ci膮gamy i odk艂adamy. 艢ci膮gamy okulary itd fartuch radze wyrzuci膰 do czerwonego. Cho膰 podobno do niebieskiego tez by艂oby dobrze. Myjemy r臋ce higieniczne dezynfekujemy i nak艂adany kolejne r臋kawiczki. Przygotowujemy materia艂y wed艂ug instrukcji i narz臋dzia. Uk艂adamy je na asystorze odpakowane, cz臋艣ci pracuj膮ce w jedna str. Od lewej do prawej w kolejno艣ci u偶ywania. Opakowania do niebieskiego worka. Na koniec sprz膮tamy stanowisko pracy. R臋kawice id膮 aut, myjemy r臋ce, dezynfekujemy potem poziom si臋 ubra膰 nowe r臋kawice do dezynfekcji wszystkiego jak trzeba.. u偶yte preparaty i materia艂y zostawiamy na biurku. 艢ci膮gamy r臋kawice i myjemy znowu r臋ce, mo偶emy wype艂ni膰 pozosta艂e papiery i koniec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jaka jest dokladnie dokumentacja do wypelnienia i czy srodki dla pacjenta kladziemy na biurku to jest serweta kubek ssak itd na tacce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e by膰 kilka opcji. Nie maj膮 wszyscy tego samego w dokumentacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cze艣膰 czy jest kto艣 na forum kto zdaje egzamin w styczniu 2017? czy wiecie mo偶e ju偶 co za zabieg ma by膰 na praktycznym? u nas nic jeszcze nie wiadomo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma si臋 co denerwowa膰, nie jest tak trudno zda膰. :) Ja chodzi艂am do http://www.dental.szczecin.pl/ - szko艂a na dobrym poziomie, zda艂am bez problemu i teraz pracuj臋 w zawodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej ja zdaje mam 11 lutego a ty kiedy ?

Udost臋pnij ten post

Egzamin praktyczny z Asystentki mam 14 lutego :P mo偶e ma kto艣 szybciej i pochwali si臋 co by艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kiedy zaczynaja sie egzaminy praktyczne? Ja zdaje 14 lutego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej czy mia艂 ju偶 kto艣 egzamin z asystentki? I m贸g艂by si臋 podzieli膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 11 lutego. Ma by膰 ekstrakcja z szyciem znieczulenie i wanienka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wie kto艣 co艣 na temat egzaminow w czerwcu 2017?

Udost臋pnij ten post