Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biustonosze z Triumpha

Polecane posty

Gość gość

Już drugi biustonosz, który ostatnio kupiłam w tym sklepie jest wadliwy. Po prostu mam uczulenie. Swędzi mnie tak mocno pod biustem. Myślę, że fiszbiny zawierają jakiś środek, który uczula. Paragon od tego pierwszego wyrzuciłam, ale ten zachowałam. Mam zamiar złożyć reklamację. Ceny mają przecież wysokie. xx Czy któraś z Was tak miała? I jak sądzicie, jhak zareagują na tego typu reklamację?

Gość gość
Może też jak wszystko produkują w Chinach.

Gość gość
Kurczę! Dziewczyny proszę, niech któraś się wypowie na ten temat.

Gość gość
nie wiem, nie kupuje drogich stanikow tylko takie za max 25 zl; ale po zdjęciach widac że to jakies bele co ten triumph, placisz krocie za metke, a jakosc pewnie chinska jak wszedzie

Gość gość
skoro masz paragon to oddaj go. uczulenie raczej nie jest dobrym uzasadnieniem reklamacji.

Gość gość
Moja mama miała identyczny problem też 2 razy i oddała. W matariale jest jakiś syntetyczny dodatek nici i to powoduje odparzenia i uczulenie. Ja miałam podobny problem z butami zimowymi, oddałam. reklamacje uwzględniono bez problemu. Weź obydwa biustonosze , sprawdź z czego są zrobione i idź z nimi do sklepu.

Gość gość
Ale gdzie mam sprawdzić z czego są zrobione? Tego nie wiem. I nie mam paragonu na ten pierwszy. Przyjmą bez?

Gość gość
I mam rozumieć, że Twojej mamie oddano pieniądze?

Gość gość
Up!

Gość gość
Może któraś coś jednak odpowie? Czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy?

Gość gość
Już Ci odpowiadam Jako że sama pracuje w marce bielizniarskiej,wiem że bez paragonu nie masz w ogóle po co iść do sklepu Po drugie to ta reklamacja nie zostanie przyjęta. Kupując towar zgadzasz się na zakup czyli odpowiada Ci to jakim jest, masz pełne informacje na metkach i to że masz uczuluenie nie jest wina firmy. Najwyżej twoim niedopatrzeniem, że tak powiem pretensje możesz mieć do siebie Paragon to taki regulamin na który się zgadzasz będąc świadomym konsumentem w tym momencie .. Spróbować możesz ale tylko z paragonem, każda firma ma prawo do swojej polityki i kto wie? Chociaż raczej myślę że nic z tego. A macie rację że tam jest niska jakość czyli tanie materiały być może z Chin

Gość gość
Nie, no na ten ostatni mam paragon. Ale powiedz. Skąd mogłam wiedzieć, że to będzie taki bubel? Ten pierwszy pomyślałam, że może tylko ten jeden. No, ale jak drugi taki sam, to oczywiste, że coś jest nie tak. Już więcej tam nie kupię.

Gość gość
Mam do sprzedania 2 szt jak nowe 85c

Gość gość
Czy ktoś w ogóle reklamował kiedykolwiek biustonosz? I jaki był rezultat?

Gość gość
No nie mogłaś wiedzieć. Pomyśl, nikt na codzień nie bada się na alergie pod kątem różnych materiałów zawartych w ubraniach np w stanikach poliamid ?elastan .. Gdybyś wiedziała to z pewnością szukalabys stanikow bawełnianych. I tu rada dla ciebie- szukaj stanikow które od wewnątrz mają bawełniane miski. Bo być może masz właśnie uczulenie na któryś z ww. materiałów . Warto też poczytać jakie to są materiały. I teraz tak dla przykładu większość ludzi nie wie że są lepsze gatunki i gorsze .. stąd też ceny różnią się Np taka wiskoza to jest materiał naturalny. Wytwarza z drzew:) z niej są produkowane pizamki?figi. A jednak klienci czesciej wybiorą bawełnę bo nie mają wiedzy na temat tego fajnego materiału . I teraz zobacz jaka jest różnica w wiskozie z chińskiego marketu w jakiejś bluzce np. Jest gumowa,szybko się w niej pocimy .. Dlatego że jest sztucznie wytwarzana,jest syntetyczna nie naturalna. Taka wiskoza jest 70% tańsza od tej pochodzenia naturalnego.

Gość gość
22.36 Wiesz w każdej firmie to wygląda pewnie trochę inaczej ale wiem że warto kupować droga bieliznę właśnie w tych salonach, które nie robią problemów przy reklamacji- uzasadnionej oczywiście

Gość gość
No to kupiłam dlatego w Triumphie, zapłaciłam drogo i straciłam. Myślę, że oni wiedza, że te biustonosze są wadliwe. Tylko ciekawa jestem jak się zachowają.

Gość gość
Że statystyk wiem że ta firma nie jest w czołówce . Już dawno inne firmy przoduja w tej branży . Po nich została dawna renoma kiedy nie mieli takiej konkurencji jak obecnie. Byli wiodącą marka jakieś 10-15 lat wstecz. Z tego co obserwuje próbują się odbić, reklamują braffiting i mają naprawdę świetne reklamy:) ale mają też sporo do nadrobienia

Gość gość
Ale sklepów z braffitingiem nie mają jeszcze. A jakie obecnie są dobre marki?

Gość gość
A jakie biustonosze kupujecie? Ja mam 70 E i trudno taki stanik dostać, pomimo, że niby taki wybór jest obecnie na rynku.

Gość gość
Oddałam niedawno biustonosz do reklamacji. Ciekawa jestem jaka będzie decyzja. Może to którąś z Was zainteresuje to poinformuję.

Gość gość
Może którąś zainteresuje, uwzględniono mi reklamację i zaproponowano mi kupno innego biustonosza, ale powiedziałam, że mam obawy, że też mnie będzie uczulał. Pani poszła na ugodę i otrzymałam zwrot pieniędzy. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. Moi znajomi są zdania, że jednak coś musi być nie tak, i że moja reklamacja nie była pierwszą. Pewnie obawiali się dalszych konsekwencji. Z mojej strony - ja drążyłabym dalej. Aż do skutku.