Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

co mozna zastosować w 18 tygodniu na infekcje intymną,zaczerwienienie i upławy żółte o nieprzyjemnym zapachu, dopiero wczoraj mi się to zaczynało i w pon. byłam u ginekologa i nie chce znowu iść bo znowu bede musiała 100 mu zapłacić

Gość gość
wiesz co, ja bym poszła do apteki i zapytała. Coś znajdą z pewnością co można stosować w ciąży.

Gość gość
Nie możesz telefonicznie poprosić o samą receptę bez wizyty? Bo wiesz, grzybicę to jeszcze podleczysz sama clotrimazolem, ale jak to coś innego- raczej bez recepty nic nie kupisz.

Gość gość
dokładnie, farmaceuta coś doradzi.

Gość gość
Masz na pewno do twojego ginekologa nr telefonu więc zadzwoń i zapytaj, on ci coś doradzi albo przyszykuje receptę, którą tylko w rejestracji odbierzesz, ja tak kiedyś zrobiłam. Mogę też ci polecić invag, który kiedyś sama na początku infekcji stosowałam, to bezpieczny lek probiotyczny, szybko mi pomógł. I z tego co wiadomo ale możesz farmaceuty dopytać możesz też tantum rosa.

Gość gość
Sorry autorko, ale jak możesz ryzykować życie dziecka dla 100 zł? Wiesz, że infekcja może spowodować pęknięcie wód płodowych? Jesteś poważna czy nie za bardzo? Objawy o których piszesz wyglądają na infekcję bakteryjną, którą najlepiej leczyć celowanym antybiotykiem po zrobieniu wymazu. W przypadku ciąży najczęściej robi się tak, że daje się od razu antybiotyk o szerokim działaniu (działającym na największą ilość, najpopularniejszych szczepów bakterii), robi się wymaz, a potem jak są wyniki z wymazu (po ok 7 dniach) sprawdza się czy ten antybiotyk miał prawo zadziałać. Jeśli miał prawo zadziałać robi się wymaz kontrolny dla sprawdzenia czy już wszystko ok. To nie przelewki z takimi infekcjami, żebyś brała pierwsze lepsze cuda z apteki polecone przez farmaceutkę. :/

Gość gość
Nieprzyjemny zapach może świadczyć o infekcji bakteryjnej, a z taką w ciąży nie ma żartów. Skonsultuj się z ginekologiem, nie ryzykuj. Kup w aptece provag i codziennie go zażywaj. Ten probiotyk stosowałam w ciąży i w tym czasie nie miałam żądnych problemów intymnych. Przechowuj go w lodówce, ponieważ zawiera żywe szczepy mlekowe.