Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród czy nie poród?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Termin z OM mam na 10 czerwca,z pierwszego USG na 23 czerwca. Miałam nieregularne cykle przed ciążą. Jestem od 28 tc ( licząc z USG) na podtrzymaniu ciąży ( skracająca sie szyjka ). Od czwartku mam dziwne objawy tj. pobolewanie brzucha na dole a bardziej kłucie,zwymiotowałam kilka razy ,zdarza się biegunka i ogólny nacisk na jelita,ucisk w dole brzucha,ból głowy i ogólne zmęczenie a czasami wręcz przeciwnie-napływ energii,napady gorąca i oczywiście skurcze,lekkie,nieregularne ale są.Mam też coraz więcej śluzu.. Mój ginekolog liczy tygodnie z USG . zastwnawiam sie po 1 czy aby na pewno termin z USG był bardziej wiarygodny i czy przypadkiem nie urodze bliżej terminu z OM,po drugie czy to są rzeczywiście objawy zbliżającego sie porodu?

Gość gość
Odpowie mi ktoś?

Gość gość
Nikt NIE odpowie. Wszyscy mamy Cię gdzieś.

Gość gość
leć na porodówkę. wymioty NIE są normalnym objawem...

Gość gość
Na porodówkę? I co powie- że wymiotuje? Rzeczywiście bym poszła albo do ginekologa, albo do lekarza rodzinnego bo wymioty i biegunka owszem, zdarzają się w dniu porodu czy dzień przed (głównie biegunka z tego co tu czytam) ale pojawiające się często w dłuższym czasie przed porodem to nie jest żaden normalny objaw ciąży. Jeszcze co innego wymioty które są od początku ciąży do końca, rzadko ale się zdarza, ale to raczej nie ten przypadek. Bóle głowy czy zmęczenie to akurat normalny objaw ciąży i na pewno porodu nie zwiastują. Lekkie i nieregularne skurcze to też norma w dziewiątym miesiącu, a nawet wcześniej.

Gość gość
Zasiegnij porady lekarza lub chociaż poloznej bo z tego co piszesz to może dziac się coś niepokojacego.

Gość gość
No wymiotować wymiotowałam od początku ciąży prawie do 34 tygodnia.. I ból głowy tak samo. Więc to nie jest jakieś dziwne dla mnie. Ruchy dziecka czuje normalnie,nic sie nie zmieniło.

Gość gość
Moim zdaniem jeszcze nie dzieje się nic konkretnego zwiastującego poród, raczej normalne dolegliwości trzeciego trymestru. Nudności na końcówce też się zdarzają, ja tak miałam w drugiej ciąży. Autorko- spokojnie, spakuj się do szpitala i postaraj się zrelaksować. Kiedy rzeczywiście poród się zacznie, będziesz wiedziała. Z tego co mi wiadomo bardziej wiarygodny jest termin z OM, a tak w najbardziej- z pierwszego USG, bo później w zależności od wielkości dziecka termin może być zafałszowany.

Gość gość
Coś bez ładu i składu napisałam- termin z om jest pewny przy regularnych cyklach. Ale w twoim przypadku oraz w stosunku do późniejszych badań- chyba najbardziej pewne będzie pierwsze usg.

Gość gość
Torby spakowane mam od 32 tygodnia więc tylko czekają..dziękuję za odpowiedzi :)