Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szok w tramwaju jedzie kobieta z dziewczynka 5 lat może 6 i ona ma...włosy

Polecane posty

Gość gość

Włosy na nogach! Taka mala dziewczynka. Może teraz takie dzieci się rodzą? Za moich czasów owłosienie pojawiało się w wieku około 10-11lat. A tu naprawdę mała dziewczynka maks zerowka,a może przedszkole.

Gość gość
czyli psita tez owłosiona

Gość gość
to przez kurczaki, ludzie wczesniej dojrzewaja i wczesniej sie starzeja zobacz ile osob ponizej 20 r.z. jest pomarszczona

Gość gość
To po co jeść te kurczaki? Ja np jadlam mnóstwo nie zdrowego zarcia ale nigdy mięsa i żyje jestem zdrowa mam 26lat nie mam raka a opycham się slodyczai czipsami prawie codziennie

Gość gość
to przez kurczaki x bzdura, pokaz dowód tych rewelacji albo zamilcz, ja jem drób od dziecka bo wieprzowiny nie trawie i jestem normalna, zwyczajna, tez jadłam jako dziecko olbrzymie ilości chipsów, słodyczy do momentu az sie zatrułam mając 16 lat i wylądowałam w szpitalu z odwodnieniem po biegunce, wtedy zaczelam jeść normalnie x zobacz ile osob ponizej 20 r.z. jest pomarszczona x dziura ozonowa i wzmozone promieniowanie UVA, opalanie bez kremu bo po co i są zmarszczki, ja mimo 25 lat wygladam nadal na 20-21, poza tym wszechobecne substancje dzialające na hormony - np dezodoranty, wszystkie perfumy mają w sobie substancje hormonopodobne, pamiętaj o tym psikając sie coco chanelem czy badziewiem z bazaru :)

Gość gość
I te młode chodza na solarium

Gość gość
nosz kuzwa ty nie masz co robic w tramwaju tylko ludziom po nogach patrzeć? mała moze ma włochatego tatusia, co cie to interesi?

Gość gość
A to mnie interesi,ze jakby moje dziecko miało dostać owłosienia i okresu w przedszkolu to wolalabgm go nie rodzić. Bo co to za zycie.lepiej mieć dzieciństwo i normalnie dojrzewac

Gość gość
ale to nie jest twoje dziecko więc z czym masz problem? chyba z charakterem dulskiej

Gość gość
Wiesz czemu tak jest ? Bo mięso mielone wołowo wieprzowe je dzieci na obiad na ulicy ... Takie mamy czasy

Gość gość
A może ktoś spotkał wilkołaka i się z nim zapomniał? Ludzie stworzyli rasy psów i kotów, np.Lykoi, że można nimi dzieci straszyć, za chwilę tak się stanie z człowiekiem, już się zdarzyło, owłosione dzieci czasem się rodzą

Gość gość
Przeciez to facetom rosna wlosy po okresie dojrzewania, u dziewczynek przeciwnie. Ja , jako dziecko bylam dosc mocno owlosiona na ciele ( i pamietam, kolezanki tez tak czasem miały) , po okresie dojrzewania wloski znikneły.

Gość gość
Tak mi się przypominało, że widziałam kiedyś dziecko wąsate i owłosione, to było w jakiejś poradni specjalistycznej dawno temu, mama mi powiedziała, że jest taka choroba hirsutyzm, czy coś takiego, nadmierne owłosienie jeszcze w dzieciństwie się zaczyna i włoski wyrastają wszędzie, nie zdobią bynajmniej. Jak kogoś to interesuje niech w pisze w google to się dowie szczegółowo :-(

Gość gość
Ale ktoś głupoty gada. Drób może i był normalny 20 lat temu. Teraz nawet każdy endokrynolog ci powie żeby unikać drobiu bo na maksa jest faszerowany hormonami. I jak ktoś ma bardziej wrażliwy układ hormonalny to będzie silnie reagował zaburzeniami, w przypadku kobiet to będzie właśnie hiperandrogenizm który objawia się nadmiernym owłosieniem. Jeśli już jeść drób to lepiej pierś bo kumuluje mniej hormonów. Poza tym wszechobecny jest plastik z bisfenolami który silnie zaburza gospodarkę hormonalną. Duży problem jest też przez nadużywanie sterydów na dosłownie każdy problem zdrowotny. A to silne leki które zaburzają gospodarkę hormonalną i powodują hirsutyzm.

Pomijając już wczesne "dojrzewanie", przypomniało mi się to co opowiadała przyjaciółka mojej siostry, która pracuje w salonie kosmetycznym gdzie wykonują m.in. laserową depilacje...I mówiła że jest strasznie duża grupa klientek, które chcą na stałe pozbyć się owłosienia, ale nie z nóg czy pach, ale z twarzy-nie tylko wąsów.:O jak ktoś napisał to najczęściej hirsutyzm tylko skąd tyle tego??I podobno oprócz jakiś kobiet po menopauza, pełno bardzo młodych kobiet, dziewczyn ma z tym problem...

I zauważyłam coś takiego u mojej koleżanki, do tego ciemnej blondynki więc powinna w ogóle mieć słabsze włosy, choćby na nogach od brunetek.:P powiedziała tylko że wyrywa sobie plastrami wąsik, ale dla mnie jej twarz wyglądała czasem podejrzanie(podrażnienia, które widać bez fluidu-takie same miałam na nogach po plastrach itp). Zastanawiam sie po tym co mówiła mi tamta kosmetyczka-skąd to się bierze? I chyba macie racje, naszprycowana żywność, chemia, sterydy...

Gość gość
Jak to skąd?!? Wszechobecne bisfenole, hormony w żywności, substancje wpływające na hormony w kosmetykach, beznadziejna bezwartościowa żywność jest najtańsza a żeby organizmowi zapewnić odpowiednią ilość witamin i minerałów to trzeba zjeść więcej żywności i jak cie nie stać na dobrej jakości jedzenie to albo jesz więcej i tyjesz (a to znowu zaburza hormony) albo jesz mniej i masz niedobory. Poza tym pęd życia powoduje stres, kawa i papierosy podnoszą poziom kortyzolu a on z kolei podnosi poziom prolaktyny (hiperprolaktynemia powoduje hirsutyzm) oraz poziom insuliny która z kolei podbija androgeny (ich nadmiar też powoduje hirsutyzm).

Gość gość
Ja kiedyś jak byłam mała to widziałam w autobusie taką młodą kobietę w spódniczce i miała włosy na nogach jak facet. Pamiętam że byłam wtedy w szoku. Ale jeszcze lepsze: w szkole podstawowej miałam dyrektorkę, która też miała na nogach włosy jak u faceta, nie goliła się w ogóle, ale nosiła rajstopy i krótkie spódniczki :O Wszyscy się z niej śmieli. Ale może takie były czasy wtedy, jestem rocznik 80, więc może wtedy się tak nie goliło nóg, nie wiem... ale wyglądało to obleśnie nawet dla mnie jako dziecko.

No ok, mocno owłosione nogi to nie jest jeszcze tragedia, wystarczy regularnie ogolić/depilować, ale włosy u kobiety w takim miejscu jak twarz czy mocno owłosione ręce jak u faceta?! Załamałabym się chyba na ich miejscu....:O

Gość gość
Ja chyba też bym się załamała. Może to sie robi od pigułek anty? Ja nigdy nie bralam i nie mam brody ani wąsow.

Gość gość
To jest choroba,jakoś to sie nazywa hinduizm chyba.

Gość gość
A ja za twoich czasów, bo pewnie masz z 30 -40 lat dostałam okresu w wieku 8 lat, a jak miałam 6 to miałam już małe piersi. I nie, to nie od kurczaków, rodzice zawsze karmili mnie ekologicznie, g*****e warzywa z działki. Zdajesz sobie sprawę, że jakieś 10 lat temu 6 latka urodziła dziecko? Ludzie dojrzewają różnie.

Gość gość
Hirsutyzm.Sorry za pomyłke z hinduizm.

Gość gość
Nikt nie pisze ze kurczaki są jedyna przyczyną ale w dzisiejszych czasach naprawdę lepiej ich unikać. Ja też nie brałam nigdy pigułek a mam hirsutyzm i zaburzenia hormonalne :( nikt poza mną w rodzinie nie ma takich problemów. Ale na pewno środowisko, jedzenie, ma na to wpływ, mniejszy bądź większy. Jedzenie odpowiednich pokarmów jest kluczowym wręcz czasem elementem leczenia, a zawsze jest bardzo ważnym.