Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet chciał ustapic mi miejsce w kosciele, myslac ze jestem w ciazy... Straszne

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj czuje sie jak ostatni potwór i mam ochote tylko płakac. Rok temu urodziłam bliznieta. Były dosc spore, donosiłam do 38 tyg ciazy. Sama jestem bardzo drobna, 160 cm wzrostu, przed ciaza wazylam 50-52 kg. Zawsze byłam szczupła, filigranowa, wysportowana. W ciazy niewiele przytyłam, miałam niski cukier, i poza ogromnym brzuchem praktycznie wygladalam tak samo. Zadnych rozstepow itp. Niestety po ciazy został mi okropny brzuch :( nawet nie taki rozwleczony flak, tylko po prostu brzuch, jakbym nadal byla w 6 mies ciazy pojedynczej. Dodatkowo cierpie na IBS, co powoduje okropne wzdecia i pecznienie brzucha. Staram sie chodzic na basen, cwiczyc, ale fakt jest taki, ze przy dzieciach, pracy itd jestem tak przemeczona, ze nie mam czasu i siły na regularne cwiczenia. Staram sie ubierac maskujaco, ale ten brzuch widac. Czasem sie zapomne, i nie wciagne, i wtedy wygladam okropnie. Wczorajsza sytuacja to było przelanie czary goryczy. Weszłam do kosciola, ławki były pełne, wiec stanełam z tyłu. Natychmiast poderwal sie ok 40-letni facet, patrzac znaczaco na mój brzuch (jak na złosc mialam jeszcze bluzke odcinana pod biustem) i powiedział, zebym siadała. Odmówiłam, cała czerwona. Nalegał, ale w koncu dał spokoj. Miałam ochote wyjsc i sie rozpłakac. Co sie ze mna stało, z moim kiedys zupełnie płaskim brzuchem, slicznym małym pepkiem. Od jutra postaram sie wiecej cwiczyc i kompletnie odstawic cukry, ale wiem, ze to pewnie niewiele da. Nie mam mozliwosci cwiczyc codziennie. Tak sie tylko chcialam wygadac..

Gość gość
No a mi też wczoraj ktoś podsunął krzesełko w kościele - chociaż wcale nie potrzebuję. Mamy z żoną po 35 lat do setki, ale trzymamy się nieźle, czujemy się młodo i trochę ten gest nas zaskoczył. A wracając do Twojego brzuszka - powiedz kiedy urodziłaś i czy karmisz piersią...

Gość gość
Napisalam, ze urodzilam rok temu. Piersia juz dawno nie karmie.

Gość gość
Autorko, mi tez ustepują, a rodziłam 3 lata temu. Niestety i taka uroda i stan przedcukrzycowy:( Lato jest najgorsze:(

Gość gość
a może chociaż jakiś krótki program treningowy w domu? poszukaj czegoś na YT.. może bez wychodzenia z domu uda ci się jednak wygospodarować czas tylko dla siebie, chociaż wiem że przy małych dzieciach jest to bardzo trudne. ale może mąż pomoże? zajmie się dziećmi tą godzinę żebyś ty mogła poćwiczyć i zadbać o siebie? mi tak mąż pomagał, zabierał dzieciaki na tą godzinę i ćwiczyłam z Chodakowska przed TV. schudłam 18kg w dwa miesiące, brałam też tabletki z zielona kawa iqgreen żeby po ciąży ruszyć metabolizm bo domyślam się że i u ciebie jest on teraz w złym bardzo stanie.. trzymam autorko za ciebie kciuki i życzę ci wytrwałości w dążeniu do celu i dużo dużo siły!! walcz o siebie!!

Gość gość
Mam to samo. Waże 58kg ale mam ogromny brzuch. Byłam w ciąży ale nie dość że zakończono ja operacja to ciąża stracona. Brzuch jak w 5mies. Załamana jestem.

Gość gość
"napisz czy karmisz piersią" :( co to za kretyńskie pytanie?? może karmi,a może nie,co wam do tego?? i to,.że karmiąc piersią się chudnie szybciej to jest mit. są takie,które schudną,a inne nie.

Gość gość
Autorko, Ja również urodziłam bliźnięta po trzech latach brzuch jest już mały.Za 2 lata nie bedziesz go miała. Ja też z początku Martwiłam się że Pozostanie mi taki wielki brzuch myślałam nawet o operacji plastycznej a później nagle z dnia na dzień sam zaczął znikać będzie dobrze głowa do góry to dopiero rok

Gość gość
Haha wiesz ja tez zawsze miałam brzuszek taki ja wiem na 4 miesiąc i wtedy ludzie mi ustępowali teraz naprawde jestem w ciazy i to juz 7 miesiąc mam brzuchol .......jakos nikt nie widzi i nie ustępuje.Glowa do gory

Gość gość
To nic nie da, ja od dwóch lat nie jadam cukrów a nawet pszenicy i brzuch jak był tak jest Schudłam o połowę na twarzy i w cyckach nawet uda mi wyszczuplały ale brzuchol jak był w 8miesiącu tak jest i będzie na wieki wieków i stale mi będą miejsca ustępowali a za 10 lat będą się na mnie krzywo patrzyli że taka stara a w ciąży łazi -patologia :( Cóż z tym zrobić? Odessać innego wyjścia nie ma!

Gość gość
Kochana uszy do gory....ludzie czasami nie mysla tylko palna cos glupiego. Facet w swoim mniemaniu Chcial byc mily...mi tez po ciazy zostal brzuch i pare kg ktorych nijak nie moge zgubic. Ostatnio w sklepie jakas baba mierzyla przy mnie bluzke i na glos stwierdzila"jest zdecydowanie za duza" i nagle zwrocila do mnie,znaczaco na mnie patrzac "o ja nie nosze 40, moze pani chce ja przymierzyc"...i co mialam plakac,awanture robic? Odmowilam i tyle.

Gość gość
Autorko nie martw się tak!ok masz brzuch na razie jeszcze ale masz bliźnięta a często widzę młode dziewczyny grube bez figury przez objadanie się brak ruchu po prostu. Pisza ci dziewczyny ze to się jeszcze znieni j tak będzie. Może jakaś bluzka plus marynarka krótsza , poczytaj jak się ubierać.

Gość gość
Pytanie o kamienie piersią jest zasadne Popieram. Nie ma opcji, żeby kobieta na zdrowej diecie karmiąc piersią nie chudła...

Gość gość
To u was w parafii przynajmniej ludzie kulturalni. Ja jestem w 8 m-cu i przytylam juz z 13 kg od poczatku przy czym kg wyraznie poszły mi w brzuch, jest spory i wydatny. Sama w sobie tez jestem niska i drobna wiec brzuch moj na prawdę widać ale hmmm widocznie jest jeszcze za mało widoczny :) chodzę regularnie do kosciola i stwierdzam ze jak sobie za wczasu nie przyjdziesz i nie upolujesz wolniej ławki to ci chyba Duch Sw ustapi

Po ciazach blizniaczych przewaznie zostaje brzuch. Cwiczenia raczej niewiele ci dadza, bo to nie jest tluszcz tylko rozciagnieta skora. Moze warto pomyslec o jakims zabiegu, jezeli az tak bardzo ci to przeszkadza? Albo po prostu sie tym nie przejmowac? ;)