Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dareios

500 plus czyli jak przekupić społeczeństwo za ich własne pieniądze

Polecane posty

Jak w temacie. Ludzie sobie wyobrażają, że rząd ma jakąś szkatułę bez dna z którego może sypnąć na jednych albo na drugich. A to przecież nasze własne pieniądze - te które płacimy obecnie w formie podatków, albo te które zapłacimy w przyszłości (na spłatę zadłużenia). x Program 500+ ma kosztować rocznie około 21-22 mld złotych, czyli kwota porównywalna z całością zapłaconego podatku CIT. Jednocześnie nasz deficyt to 55 mld złotych. Kto za to zapłaci? Społeczeństwo. x Ja osobiście nie mam dzieci i nie chce ich mieć. Nie za bardzo rozumiem z jakiego powodu mam płacić podatki na cudze dzieci. Sytuacja jest taka, że właściciel firmy w której pracuję, który jest bardziej majętny ode mnie dostaje pieniądze na dwójkę dzieci, a ja jedynie na to płacę. x Ludziom zamknęły się za przeproszeniem gęby jak dostali pieniądze. Ale za cudze każdy potrafi być hojny

Gość gość
Socjalisci jak PIS to masakra, wystarczy zobaczyc co sie stało w Wenezueli czy Szwecji, panstwo nie ma juz pieniędzy na zasiłki

PIS to obecnie najbardziej lewicowa partia w parlamencie

Gość gość
Tylko tego nie rozumiem dlaczego mają takie wysikie poparcie.

Ja akurat to rozumiem. Dlatego, że posługują się populistycznym językiem, tanimi frazesami, które trafiają w emocje sfrustrowanych ludzi. Przecież retoryka całego PIS to jedna wielka erystyka, łatwiej ją obalić niż faceta z 5 promilami

Gość gość
Podniosą podatki i najbardziej dostanie się młodym, którzy usiłują odłożyć pieniądze na mieszkanie.

Frankowiczom już pomogli, wtedy jak S&P obniżył rating ;)

Gość gość
500 na dzieci, ale za to emeryci tylko 3złote waloryzacjii

Gość gość
Emeryci dopiero będą mieli powody do narzekań jak wprowadzą emeryturę obywatelską czyli wszyscy będą klepać biedę

Gość gość
wenezuela by nie upadla, gdyby miala myslacego prezydenta a nie totalnego idiote, ktory wszedzie widzi spiski :O ich spcjalizm przy poprzednim prezydencie w nicyzm krajowi nie szkodzil, to ten nie potrafi ogarnac pewnie nawet podtarcia wlasnego tylka a co dopiero zarzadzania krajem :O a ty autorze, tak to sa NASZE pieniadze, placone nam samym! do tej pory jako nieliczni w europie, tylko i wylacznie dawalismy sie okradac (zadluzenie nigdy nie znikalo a sie jeszcze poglebialo) i nic z tego nie mielismy, teraz za nasza kase mamy ja spowrotem (nie wszyscy beneficjenci 500+ sa pozbawieni pracy, jeszcze mniej jest w takiej rodzinie osob, gdzie oboje rodzice nie pracuja)

Gość gość
Sytuacja jest taka, że właściciel firmy w której pracuję, który jest bardziej majętny ode mnie dostaje pieniądze na dwójkę dzieci, a ja jedynie na to płacę.----nie tylko ty, juz nie rob z siebie takiej meczenskiej ofiary :O ten gosciu, u ktorego pracujesz placi wieksze podatki niz ty i sam sobie placi za te 500+ ty go nie utrzymujesz, pajacu :O

Gość gość
zamkneli geby , bo w naszym kraju zawsze było duzo takich , co kombinowali jak zarobić, ale się nie narobić.i voila, proszę , wystarczy płodzić bachory i koryto pełne.Taka patola zawsze przyklasnie , no bo czemu nie.Tylko wszystko kosztem normalnych.A patola nie mysli o emeryturze, bo i tak się zapije przed.No tylko żyć i nie umierać.Niech zyj******* za pieniądze podatników

Gość gość
17:34 to czy jest sens żeby ten bogaty dostawał dodatkowe 500 plus

Gość gość
gość dziś pisiorki kupili sobie głosy za nasze 30 miliardów rocznie, zwykłe złodziejstwo w ramach opresyjnego aparatu państwa

Gość gość
skoro placi podatki to chyba on w pierwszej kolejnosci powinien?? narzekacie na socjalizm, gdzie bogatszy dzieli sie (czy chce czy nie) z biedniejszym, ale nie pasuje wam tez to, ze ten, kotremu zabieraja kase, dostaje ja spowrotem... :O wam wszystko nie pasuje,. nie powinniscie w ogole w jakimkolwiek spoleczenstwie zyc, tylko i wylacznie sami sobie....

Gość gość
A co ma powiedzieć smotna matka z dochodem 1650? Ona jest tak "bogata" , że nie zasługuje na te 500 zł

Gość gość
biedny patol nie płaci prawie żadnych podatków więc z jakiej okazji jeszcze go paść pieniędzmi podatnika?

"-nie tylko ty, juz nie rob z siebie takiej meczenskiej ofiary pechowiec.gif ten gosciu, u ktorego pracujesz placi wieksze podatki niz ty i sam sobie placi za te 500+ ty go nie utrzymujesz, pajacu pechowiec.gif" x Męczeńskiej ofiary? Ja po prostu nie widzę powodu abym miał płacić na cudze dzieci. Mi za darmo nikt nie daje, dlaczego ja mam płacić na to szczodre rozdawnictwo? No i niestety, ale wysokość płaconych podatków nie ma nic do tego. Wielodzietne rodziny których członkowie nie pracują od lat dostają grube tysiące. Poza tym nie ma sensu pobierac od ludzi pieniądze aby je potem im łaskawie rozdać.

"A co ma powiedzieć smotna matka z dochodem 1650? Ona jest tak "bogata" , że nie zasługuje na te 500 zł" x Generalnie nikt nie zasługuje na to aby dostawać pieniądze od państwa. To jest postawa roszczeniowa.

Gość gość
teraz patologia będzie się rozmnażac jak króliki...

Gość gość
juz lepiej gdy tak sie "przekupuje" społeczeństwo. rodziny nie będą musiały brać kredytów na podstawowe artykuły dla dziecka co szczególnie lobby banksterskie wkurza. mniej kasy bedzie na przekupienie urzednikow by wspolpracowaly z rzadem lemingow zlodziejow PO przez 8 lat. wreszcie szkoda kasy na utrzymywanie ubekow , ich wnusie w obronie dziadziowej emeryturki spedzają się z całej Polski na marsze KODu

Gość gość
A w moim bloku żyje rodzina z czwórką dzieci i wiecie co? Jak ja wstaję o czwartej do pracy, to oni kończa libację... i tak jest po kilka dni w tygodniu...przydały się 2 tysiaki...

Gość gość
. Wielodzietne rodziny których członkowie nie pracują od lat dostają grube tysiące. ---- grube tysiace????? 64 zl rodzinnego na dziecko to grube tysiace??? moj kot wiecej kosztuje miesiecznie niz to co dostaje sie na dziecko! czy ty w ogole znasz jakakolwiek wielodzietna niepracujaca rodzine? dom z grzybem, brak biezacej wody, kible na podworkach -- no, rockefferowie im moga zazdroscic!!!

Gość gość
roszczeniowcy ubzdurali sobie że państwo jest od dawania, tylko nikt się nie zastanowi że państwo nie posiada żadnych własnych pieniędzy, urzędasy mają tyle ile zrabują w podatkach

Gość gość
gość dziś roszczeniowcy ubzdurali sobie że państwo jest od dawania, tylko nikt się nie zastanowi że państwo nie posiada żadnych własnych pieniędzy, urzędasy mają tyle ile zrabują w podatkach ---- aco? jest tylko od ZABIERANIA?????? bo nowa partia przychodzi to trzerba z MOICH podatkow nowe im biura urzadzac??? auta kupiwac??? a czarni???? watykanska mafie mam utrzymywac???? skoro mi ZABIERAJA kase, to tez chce cos z tego miec!!! i nie mam dzieci, nie chce ich miec, ale nie jestem zawistna zazdrosna ci/pa, ktora drze ryja jakby w zyciu nigdy nikt nie zbaieral kasy :O gdybym ja decydowala na co ida moje pienidze, to na pewno zaden czarnuch nie dostalby ani zlotowki (chyba,. ze od swych wiernych w kosciele na tace), kasa na wydatki rzadzacych, urzadzenia biur, samochody itp itd bylaby zredukowana o 95%. a patologia sie rozmnazala i bez 500+ ale ja nie mam klapek na oczach i choc w mojej pracy z patolami czesto sie spotykam, nie moge powiedziec by tylko oni zerowali na tej kasie. moze i kobieta majaca 3 -4 dzieci siedzi w domu, ale jej facet jeden czy drugi zarabia, w jednej czy drugiej pracy i podatek tez odprowadza. ale sa tez tysiace rodzin, ktore ciezko pracuja i czesto doplacaja do tego swojego panstwa, bo nie maja zwrotu podatku, tylko sie okazuje ze zarabiaja za duzo (!!!) i skoro tyle doplacaja to cos im sie tez nalezy!!!

Gość gość
pracującym, emerytom dają za pracę jałmużnę 800-1500 zl a leniom po 1-5 tys. my pracujący, emeryci nie dajmy się okradać, idźmy na warszawę i ją rozpieprzymy bo i tak zdechniemy z glodu

Gość gość
Generalnie nikt nie zasługuje na to aby dostawać pieniądze od państwa. To jest postawa roszczeniowa. ---generalnie, to panstwo nie jest od tego by kase zabierac :O ja tez jestem czescia tego panstwa! dlaczego mi zabieraja kase by ksiezy utrzymywac??? dlaczego mam politykow i ich rodziny utrzymywac? ja tylko mam dac, dac i dac, ale jak mam dostac to juz zle, bo panstwo nie jest od dawania!! :D chryste, wy sami siebie nie slyszycie, lemingi :O

Gość gość
komu obcieli pensje, by dac ja w ramach programu 500+? ta kasa w podatkach na zywnosc i ciuchy tez wroci do kasy panstwa....

Gość gość
ale sa tez tysiace rodzin, ktore ciezko pracuja i czesto doplacaja do tego swojego panstwa, bo nie maja zwrotu podatku, tylko sie okazuje ze zarabiaja za duzo (!!!) i skoro tyle doplacaja to cos im sie tez nalezy!!! x należą im się niskie podatki żeby więcej zostawało w kieszeni zamiast nagradzanie za nieróbstwo patologicznych leni na benefitach będzie mnóstwo takich sytuacji gdy jeden sąsiad wstaje codziennie rano do pracy, a leniwa patologia śmieje się prosto w jego twarz