Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca dla ciężarnej

Polecane posty

Gość gość

Niestety, ale muszę zrezygnować ze swojej dotychczasowej pracy ponieważ nic tam nie zarabiam - system prowizyjny, pośrednik nieruchomości. To jest praca po 10 godzin dziennie i więcej a ja będąc w 17 tyg ciąży już nie daję rady. Może też i nie mam talentu sprzedawcy, długo by opisywać. Podpowiedzcie gdzie mogę znaleźć pracę lub czym się zająć będąc na takim etapie ciąży. Chciałabym trochę zarobić, nie muszą to być nie wiadomo jakie kwoty. Nawet coś drobnego, ale zawsze się przyda.

Gość gość
może udzielaj korepetycji? Pracuj jako copywriter - pisz artykuły na portale internetowe.

Gość gość
Może rękodzieło, biżuteria?

Gość gość
Hmm, udzielać korepetycji nie mogę, bo nie mam najzwyczajniej z czego :P A rękodzieło itp. chyba też nie, bo mam dwie lewe ręce do takich drobnych prac.

Gość gość
Może jakieś inne pomysły?

Gość gość
Autorko, napisz co potrafisz, jakie masz wykształcenie, to coś się wymyśli.

Gość gość
Może piecz i sprzedawaj ciasta? Moja sąsiadka tak robi i wiem że nieźle można w ten sposób budżet podreperować

Gość gość
Może call center, praca na słuchawce? Przynajmnie fizycznie nie jest to męczące i coś tam dorobisz sobie.

Gość gość
Jakieś przepisywanie tekstów może.

Gość gość
Spamowanie na forach internetowych. Wchodzisz na temat o wózkach i piszesz historię, jak ci dziecko przy biegunce tapicerkę zasrało i po podaniu probiotyku XYZ mu przeszło. Są tu tacy delikwenci, co w każdym topiku potrafią wtrącić swoje 3 grosze nie na temat. Muszą im za to płacić, bo to niemożliwe, że ktoś tak sam z siebie.

Gość gość
A tak, to się nazywa marketing szeptany :D

Gość gość
Mam wyższe wykształcenie, zarządzanie ukończyłam. Co potrafię? Hmm, różnych prac do tej pory się imałam, od produkcji i pracy w spożywczaku, kończąc na pracy biurowej - administracja, sprzedaż. Praca dotycząca zdolności manualnych jest jednak nie dla mnie ponieważ jak już pisałam, mam do tego "dwie lewe ręce". Czytałam sporo o pracy on-line, tak jak już było wspomniane, np. przepisywanie tekstów, ale najczęściej jest to oszustwo. Narzucają takie normy na dzień, że człowiek nie jest w stanie tego ogarnąć, a jak przychodzi do wypłaty to nie zapłacą nic za to co się wykonało dlatego, że właśnie ta norma nie została wykonana. Sama nie wiem co robić, czy może jednak zaryzykować... brakuje mi pomysłów

Gość gość
Pieczenie ciast też odpada, w swoim życiu upiekłam tylko raz, ciastka, które i tak zbyt smaczne nie były :P

Gość gość
już widzę te tłumy ludzi kupujące te ciasta! musiałyby być o połowę tańsze niż w cukierniach a jak się skarbówka i sanepid dowiedzą że dziewczyna wypieka i handluje bez założonej działalności, pozwoleń, książeczki zdrowia, bez opłaconego zusu i bez podatku - to dostanie taka karę że się do końca życia nie wypłaci!!!

Gość gość
Masz chyba kiepskie to wykształcenie. Czym chciałaś po tym zarządzaniu zarządzać? Jaką super pracę chciałaś? Sorry, ale mnóstwo moich znajomych nie miało planu, co po liceum i skończyło jakieś studia typu zarządzanie, ekonomia, politologia, stosunki międzynarodowe, europeistyka. Nikomu takie studia nie dały konkretnego zawodu i pewnej pracy. Może załóż bloga. Jak będzie ciekawy i czytany, to jest szansa, że zaczniesz na nim zarabiać.

Gość gość
gość dziś No właśnie, nie miał człowiek pomysłu na siebie po szkole średniej to wybrało się o takie byle co. Teraz już trochę za późno na studiowanie od początku kiedy dziecko w drodze :P