Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ma ktoś jakąś skuteczną metodę na złagodzenie łuszczycy ???

Polecane posty

Gość gość

Choruje na to przekleństwo drugi rok i mam dość. Mój dermatolog co chwile przepisuje mi masci ślę nic nie pomagają, i co robić ???

Gość gość
Nie ma żadnej, szczepionka ale nie dostaniesz pewnie

Gość gość
A czemu nie dostanę ?

Gość gość
Możesz wziąć udział w jakimś programie o ile się złapiesz ale żeby państwo ci zarefundowalo to nie sądzę bo trzeba mieć pewnie z 80% ciała pokrytego , jedna dawka kosztuje ze cztery tysiace. To huje są. Mój chłopak jest bardzo chory na to

Gość gość
Musisz poza tym przejść najpierw leczenie lampami, metrotreksem albo cykloslryna a dopiero jak nic nie pomoże to może ci dadzą. A te leki cyklosoryna i metrotexat. uszkadzają watrobe i powodują marskosc

Gość gość
Sprawdź czy w twoim mieście nie ma jakiegoś programu, czasem te korporacje zachodnie testują na chorych za darmo, ale tylko przez pewien czas np pół roku

Gość gość
A mam takie pytanko. Jeżeli oczywiście nie będziesz chciała to jak najbardziej nie odpowiadaj, ja jako facet mam problem z powiedzmy otwarcie z tym że dopóki tego nie wylecze nie pójdę do łóżka z żadną dziewczyna czy tobie ta łuszczyca przeszkadza jeżeli chodzi o twojego chłopaka ?

Gość gość
Nie. Ale ja jestem tolerancyjna. A co do.szczepionki to jest już prawie wszędzie w Europie tylko nie w Polsce. I jeszcze rządzi PiS który zaraz zacznie robić oszczędności w służbie zdrowia

Gość gość
No to zazdroszczę chłopakowi takiej dziewczyny. Moja mnie o to rzuciła. Ta j****a łuszczyca wpędzi mnie w depreche.

Gość gość
Przede wszystkim się nie stresuj , to strasznie pogarsza sprawę, może ci się rozniesc . Znajdź sobie jakieś relaksujące zajęcia.

Gość gość
Hehe wiem, że to zaostrza ta chorobę, ale relaksuje sie tylko wtedy kiedy zajaram dobrego ślina :)

Gość gość
Dobrego Skuna.

Gość gość
Właśnie tylko uważaj, mojemu się pogarszalo po piwku i grach komputerowych. Wbrew pozorom takie metody nie uspokajają tylko pogłębiają depresję. Rób coś co podnosi twoja samoocenę bo gwarantuje ci że z każdym zaostrzeniem ci siadzie. Mój chłopak np jest uziemiony i boi się zmienić pracę że strachu że gdzieś indziej będą mniej życzliwi ludzie

Gość gość
Jak ja to dobrze rozumiem. Ja właśnie przez ta łuszczyce rzuciłem robotę. Po prostu sie balem, że będą się nasmiewac itd.

Gość gość
Mój chłopak ma nawet na dłoniach,cale dłonie, rozniosł sobie pracując na budowie, od pyłu. Ludzie się okropnie patrzyli, nawet komentowali ale nie są aż tak chamscy bo to ludzie po studiach. Raz nawet ze stresu dostał jakis palpitacji serca. Takze uważaj, Znajdź sobie lekka pracę bez kontaktu z syfem

Gość gość
No właśnie dzisiaj prawie każda praca wiąże się z syfem. Ja mam na kolanach, pepku, liściach i stopach, także mogę to ukryć, ale tylko patrzeć jak mi się rozniesie i na dłoniach, twarzy. A wtedy to już będzie kaplica ;(

Gość gość
Nie liściach tylko liściach.

Gość gość
Łokciach

Gość gość
Możesz jeszcze spróbować słabej cygnoliny. Tylko nie daj sobie wcisnąć mocniejszej niż 1,5% bo ci rozniesie luszczyce

Gość gość
Dzięki za radę. Na pewno skorzystam :)

Gość gość
Dobranoc :) Idę spać

Gość gość
Dobranoc. Naprawdę dzięki :)

Skóra z problemami takimi, jak łuszczyca, wymaga bardzo intensywnego nawilżania. W tym wypadku warto smarować chore miejsce preparatem zawierającym beta-glukan, który nawilża głębsze warstwy skóry i pomaga zatrzymać wodę w naskórku. Dodatkowo krem wzbogacony o srebro koloidalne chroni organizm przed bakteriami, które mogą się dostać do wewnątrz poprzez pęknięcia w skórze. Oba składniki znajdują się w preparacie Beta-Skin Natural Active Cream, który z powodzeniem stosowany jest u chorych na łuszczycę. https://sklep.betaskin.pl/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102

Gość Ironroth
Rób wszystko, tylko nie stosuj sterydów... Czy kiedykolwiek spotkałaś się z dermokosmetykami "dr. Michaels"? Czy miałaś okazję je testować? Jeśli nie, powinnaś to zmienić. Skutecznie łagodzą wszelkie zmiany łuszczycowe.