Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość gość

Czy dziecko może odrzucić pierś przez to że było dopajane wodą z butelki ???

Gość gość
może i nie powinno. nie ma jednoznacznej odpowiedzi i nie wiadomo jak jest w Twoim przypadku. Napisz coś więcej - ile ma dziecko m-cy, jak często dopajałaś wodą? Ile czasu po dopajaniu odrzuciło pierś/

Gość gość
Moja córcia płacze na widok piersi no nie chce ssać ewentualnie przez kapturek... Czy to możliwe że to przez to że kilka razy przepoiłam ją wodą z butelki

Gość gość
Z ciekawosci.dlaczego dopajalas woda?

Gość gość
Ma 14 tyg... Ja wiem zawsze na czkawke dawałam jej pobić ale od początku tych upałów z 2tyg zaczeła chętniej pić... I wczoraj do 15. 05 ładnie jadła a potem rozpacz i tylko przez kapturek udało mi się ją nakarmić... W nocy ssała bez problemu a dziś bez kapturka nie chce złapać

Gość gość
Bo się przyzwyczaila do kapturka pewnie i z butelki też jej łatwiej ssac

Gość gość
Szczerze... Bo wszyscy ciągle mi wmawiali że muszę w taką pogodę...

Gość gość
No tak była do niego przyzwyczajona ale odstawiłyśmy go jakiś miesiąc temu i nie wołał go... Tylko wczoraj zaczęła odwalać

Gość gość
Autorko nie wiem czy wiesz, ale dziecko kp, nie musi być dopajane wodą (nawet w upały), wtedy należy po prostu częściej przystawiać dziecko do piersi i karmienie zazwyczaj trwa chwile, by zgasić pragnienie.

Gość gość
Przydtawiaj jak zglodnieje to pociągnie. Zawsze tak jest na glodnego lepiej ;)

Gość gość
Nie ma potrzeby dopajania dzieci kp Mleko matki zaspokaja wszelkie potrzeby Cierpliwości Może ma skok rozwojowy? Odstaw nakładki do karmienia i przystawiaj dziecko

Gość gość
Trzeba dopajac jak zaczyna się rozszerzać dietę dziecka

Gość gość
Myślicie że to przejściowe??? Już nie wiem co robić. Ciągle odciagam pokarm :( a może to przez pogodę bo jest bardzo duszno i gorąco... T tym kapturkiem robię tak że na początku karmienia jak nie chce złapać piersi zakładam kapturek ona jak go poczuje to łapie i jak już dobrze złapie i dotrze do niej że chce jeść to zabieram kapturek i ssie normalnie

Gość gość
Up

Gość gość
Przetrzymaj dziecko, niech zglodnieje, ale wody juz nie dawaj, nie ma sensu.

Gość gość
niewiem co to kaptureK? nigdy tego nei stosowalam. diecko kp i tylko kp bez dopajania czymkolwiek,woda,herbatką, w mleku matki jest i jedzenie i picie i lekarstwa itd wszystko co potrzebne,nic juz nie musisz dodawac zwlaszcza 14tyg. dziecku. kiedys tez myslalam podobnie i zdziwilam się jak siostra do mnei przyjechala z małą latem i nie podawala pic tej małej tyko cyca, a potem sama swoją kp tylko duzo czytałam czytałam i jeszcze raz czytałam bardzo duzo na ten temat. i oczywiscie poradniki laktacyjne a nie luzne fora ktore nie sa wyznacznikiem bo na tych forach nawet mozna się dowiedziec ze kp szkodzi dziecku i powoduje tycie, ostatnio tu doczytałam wywody jakiejś mundralińskiej.

Gość gość
Ach no cóż zła jestem tylko na siebie bo dałam sobie przegadać wszystkim a prawda jest taka że oni mają gówno wspólnego z kp... No prawda jest taka że żadna z tych cwaniar nie karmiła dziecka piersią..