qba753i 0 Napisano Maj 31, 2016 Witam. Otóż, mam taki mały problem. Wystawiłem na olx do sprzedania manetki motocyklowe. Napisał do mnie kupiec że chce je kupić i że zrobi tego samego dnia przelew. Ja ze swojej uprzejmości nie czekając na przelew wysłałem towar przy okazji jadąc do miasta. 3 tygodnie minęły pieniędzy nie ma. Telefonu nie odbiera a jak dzwonię z innego numeru to się rozłącza. 2 tygodnie kręcił że pieniądze wysłane. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Imię Nazwisko i Adres mam. Potwierdzenia wysłania raczej nie, bo wysyłałem najtańszym. Mam też smsy. Kwota towaru 41 zł. Wiem że to grosze. Ale nie lubię takiego chamstwa, ja mu idę na rękę a on f******u. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 31, 2016 zostaje ci tylko zgłoszenie sprawy na policje, pewnie tych 40 zl nie odzyskasz niestety, w sumie sam jestes sobie winny, wyslales towar a nawet przelewu nie otrzymałes :) inny sposób oszustów to kupowanie czegos od prywatnych osob a potem opowieści ze im sie strasznie spieszy, ze wyjezdzają i nie bedzie ich w domu, ze moga wyslac potwierdzenie przelewu (oczywiscie sfałszowanie, dziecko umie sciągnac edytor PDF , wymazac dane i wpisac nowe) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach