Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokłóciłam się z matką o 500plus

Polecane posty

Gość gość

Nie spodziewałam się, że moja matka jest tak zawistnym człowiekiem...szok i niedowierzanie. Jest mi bardzo przykro z tego powodu, zawiodłam się na niej :(

Gość gość
smutno mi teraz :(

Gość gość
A o co dokladnie sie pokolcilyscie?

Gość gość
O samą ideę projektu, która moim zdaniem jest słuszna, nieidealna ale słuszna a ona, że jak tak można pieniądze rozdawać i zionęła taką typową zazdrością i zawiścią do tych dzieci. Byłam w szoku. Jesteśmy rodziną katolicką, bardzo wierzącą i nie spodziewałam się po niej takiego zachowania. W co lepiej inwestować niż w rodzinę? Nie może znieść, że komuś się życie polepszy (mamy przypadek w rodzinie, że te pieniądze to zbawienie) a przecież jej się nie pogorszy! Takie typowe: ja nie dostaję to jak ktoś inny może! Aż się popłakałam :(

Gość gość
nie można okradać sąsiada żeby płacił na nieswoje dzieci

Gość gość
czyli o co chodzi?

Gość gość
czyli co ze matka krytykowala o to chodzi?

Gość gość
Idąca Twoim tokiem rozumowania, nie można okradać sąsiada żeby płacił na operację sąsiadki, nie można okradać sąsiada aby płacił za szkołę obcych dzieci.

Gość gość
Że krytykowała to też ale najbardziej mnie zabolało w jakim sposób to robiła. Taka czysta zawiść, nienawiść, wiecie o czym pisze, prawda?

Gość gość
gość dziś Idąca Twoim tokiem rozumowania, nie można okradać sąsiada żeby płacił na operację sąsiadki, nie można okradać sąsiada aby płacił za szkołę obcych dzieci. x na pewno nie przez okradanie go z podatków, każdy niech pracuje na siebie i nie ciągnie kasy od sąsiada

Gość gość
00.48, żeby było tak jak piszesz to każdy musiały być samotną wyspą a nie jest, żyjemy w społeczeństwie.

Gość gość
gość dziś 00.48, żeby było tak jak piszesz to każdy musiały być samotną wyspą a nie jest, żyjemy w społeczeństwie x żyjemy w społeczeństwie, ale to nie jest powód do żerowania na innych, kradzież trzeba nazywać po imieniu gdybym przyszedł do ciebie i zabrał telewizor nazwiesz mnie złodziejem, państwo co miesiąc kradnie człowiekowi dwa takie telewizory więc też jest złodziejem

Gość gość
a przecież jej się nie pogorszy! x durna dziuro, ona płaci na to podatki, jakbyś nie zauważyła...i zamiast na szpitale, drogi, kolej, te pieniądze pójdą na rozmnażanie się patologii i lekcje fortepianu dla bachorów z bogatych rodzin, które stać na to i bez 500- 🖐️

Gość gość
wszyscy na tym stracą w dłuższej perspektywie czasu, a dług rośnie

Gość gość
Ma racje Twoja mama. Ja jestem lekarzem i za ciezko harowke od 7:30 do 17-20 codziennie mam 2200 zl na reke. Nie spie po nocach ze stresu, cos zalecilem zle. Ludzie tego sobie nawet nie potrafia wyobrazic. Czasem dyzuruje (100 zl za dyzur) i zaraz po 24 h dyzurze ida zno na oddzial bez spania bez zadnego odpoczynku. Czyli co ? Dostaje niewiele wieksze pieniadze za prace a ktos ma porownywalne tylko dlatego ze narobil dzieci? Moim zdaniem to niesluszne. Tu nawet nie chodzi o mnie ale o wszystkich innych ciezko pracujacych ludzi w pl. To jest nie ok. Glosowalem na pis bo mialem dosc kolesiostwa w po ale ten program to moim zdaniem hańba

Gość gość000001
Ogólnie społeczeństwo na tym straci, bo po pierwsze musi sfinansować ten program z podatków a po drugie utrzymać powiększoną przez ten program administrację. Mówiąc inaczej dostaniemy 500zł ale wcześniej zabiorą nam w podatkach 700zł bo 200zł musi dostać urzędnik za obsługę programu.

Gość gość
Właśnie te dzieci z patologii najbardziej potrzebują pomocy. I w tych bogatych jest problem, dlatego napisałam że program idealny nie jest, chociaż oni płacą duże podatki strasznie. Uważam, że to jedna z lepszych inwestycji, inwestycja w ludzi, w dzieci. I tu na forum też odzywa się ta zazdrość i zawiść "no jak może być komuś lepiej", "zero pomocy, lepiej dobić". Ginie duch w narodzie a sączy się egoistyczny konsumpcjonizm. Przykre :(

Gość gość
pisiory efektownie kupili sobie głosy patologii i niekumatych analfabetów ekonomicznych, ale nic nie wspominają na temat nowych podatków którymi nas obciążą

Gość gość000001
Poza tym program zrodzi wiele patologii, jak na przykład finansowanie pijackich imprez w wielodzietnych patologicznych rodzinach. Jeśli pomagać rodzinom to najlepiej przez obniżkę podatków, ale żadna partia tego nie zaproponuje bo dla głupiego społeczeństwa lepiej brzmi że dostanie 500zł niż że obniży mu się podatki.

Gość gość
Lekarze już tacy są że ciągle im mało i mało, egoizm pełną gębą. To pieniądze na dzieci, na naszą wspólną przyszłość, na nasze społeczeństwo. Myślisz że osoby, które mają dzieci to nie pracują? To co lepiej zabrać dzieciom a dać pazernym lekarzom?

Gość gość
gość dziś śmierdzisz komuną na odległość dlaczego nie tną wydatków państwa i nie obniżają podatków? te dzieci będą w przyszłości tyrały na ten ich złodziejski program żeby spłacić długi mafijnego państwa, lub wyjadą z tego grajdoła pokręconych komuchów

Gość gość
głosowałeś na pis? To morda w kubeł, ta cała ciemnota, amatorszczyzna, debilne 500+ to także TWOJA wina.

Gość gość
A ja zgadzam się z autorką i twierdzę że na tym skorzystamy wszyscy. A ktoś czytał te ustawę w ogóle? Ja czytałam i te rodziny gdzie występuje alkohol nie dostają pieniędzy ot tak, tylko opieka społeczna nimi dysponuje i wydaje tylko na potrzeby dzieci.

Gość gość
gość dziś Podstawowe pytanie, dlaczego PiS nie obniżył podatków o te 500 złoty tylko dołożył 30 miliardów wydatku? PiS jest mafijną partią antypolską i antynarodową

Gość gość
Ech głowa boli jak się czyta posty niektórych ameb umysłowych tutaj. Nie rozumiecie że pieniądze na ten program nie biorą się z powietrza tylko z podatków które płacimy???

Gość gość
Tak czułam, że zaraz rzucą się tu egoistyczni materialiści. Dalej nie rozumiem skąd w matce tyle zawiści, a gdzie chrześcijańska dobroć. :(

Gość gość
Kaczyński ma zbieżne poglądy z Hitlerem. Hitler też wspomagał Niemców socjalem aż zbankrutował i musiał szybko rozpętać wojnę żeby ukryć bankructwo.

Gość gość
Powtarzam program spowoduje że jako społeczeństwo ZBIEDNIEJEMY, a powiększy się kasta wyzyskujących na biurokratów, których program będzie utrzymywał, również dług się zwiększy bo nie zwiększą nam od razu tak bardzo podatków aby sfinansować ten program

Gość gość
01.20 A Ty umysłowa amebo nie rozumiesz, że wszystko jest z podatków? Podatków wszystkich Polaków i ten program też jest dla Polaków więc w czym problem? Że ludzie już tacy są że wszelkiego i wszystkim zazdroszczą i życzą jak najgorzej.

Gość gość
gość dziś Tak czułam, że zaraz rzucą się tu egoistyczni materialiści. Dalej nie rozumiem skąd w matce tyle zawiści, a gdzie chrześcijańska dobroć. x a kim są ludzie którzy biorą te pieniądze? Czysty materializm wyrwany bez wysiłku i pracy