Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokłóciłam się z matką o 500plus

Polecane posty

Gość gość
A ile takich patologicznych rodzin faktycznie nadzoruje opieka społeczna? 4%? 10%? Reszta będzie przewalała to na chlanie, xboxy, wczasy na Majorce i anteny satelitarne, na pewno nie na przyszłość tych dzieci. Lepiej sponsorować wielodzietnej patologii kartonik prezerwatyw co miesiąc, a powyżej piątego dziecka sterylizację.

Ustawa wg mnie też jest częściowo wadliwa, szczególnie, gdy to rozdawnictwo jest dostarczane tym najbogatszym, tym w sumie co jest to niepotrzebne, czy osobą, które przeznaczą te pieniądze na inny cel, czyli swój, np alkoholizm itp; jednak nie wszyscy, bo dla niektórych rodzin, rzeczywiście jest to pomoc, szczególnie gdy są w trudnej sytuacji, a pieniądze zostaną wykorzystane we właściwy sposób. Ja tutaj nie mam pretensji do autorki, gdyż skoro to już jest, to nie można nienawidzić tych ludzi, zwłaszcza jak autorka pisze, jej własna matka podchodzi do tego z taką czystą nienawiścią, to jest to zawód, na tej najbliższej osobie, a to szczególnie dotyka.

Gość gość
1:21 a kogo byśmy mieli najechać? :D Chyba tylko Litwę ku uciesze Putina, ewentualnie Słowację, od wszystkich innych zbierzemy srogie wje/by. ;)

Gość gość
01:23 Pisałem wcześniej post w którym tłumaczę że za każde 500zł jakie otrzymamy z programu jako społeczeństwo będziemy musieli zapłacić w podatkach 700zł, czyli ZBIEDNIEJEMY o 200zł. Czy to takie trudne do zrozumienia?

Gość gość
Wcale nie, nie rozumiesz że człowiek to inwestycja? To po pierwsze. A po drugie to dlaczego nikt z Was nie myśli o tym, że byt dzieci się polepszy a tylko patrzcie na kasę. Wszędzie tylko kasa i kasa. Brat brata za trzydzieści srebrników by sprzedał jak widzę.

Gość gość
A Ty umysłowa amebo nie rozumiesz, że wszystko jest z podatków? Podatków wszystkich Polaków i ten program też jest dla Polaków więc w czym problem? Że ludzie już tacy są że wszelkiego i wszystkim zazdroszczą i życzą jak najgorzej. x 500plus jest kradzieżą pieniędzy podatnika, nie traktuj społeczeństwa jak rodziny bo nigdy tak nie będzie każdy chce pracować na siebie a nie na obcych ludzi

Gość gość
Ja chcę jak najlepiej dla społeczeństwa i biednych dlatego nie chcę tego programu. Wolałbym podwyższenie kwoty wolnej od podatku albo obniżkę innych podatków

Gość mamusia Waneski i Brajanka
ale super dostane 500 plus a gdy muj misio wyjdzie z wienzienia to postaramy siem o nastempna fasolke jak bedzie synek to nazwiemy go rodżer a jak curcia to bedzie dżesiczka i bedzie nastepne 500 plus od miasta mamy mieszkanko od opieki wengiel i teraz jeszcze pieńset plus życie w pl jest pienkne a kod to zli ludzie ktuży zabioro nam nasze pieniondze!!!!!

Gość gość
Wcale nie, nie rozumiesz że człowiek to inwestycja? To po pierwsze. A po drugie to dlaczego nikt z Was nie myśli o tym, że byt dzieci się polepszy a tylko patrzcie na kasę. Wszędzie tylko kasa i kasa. Brat brata za trzydzieści srebrników by sprzedał jak widzę. Byt dzieci się pogorszy skoro społeczeństwo zbiednieje przez ten program

Gość gość
Ten program jest w wiekszosci dla ludzi bez perspektyw i jakichkolwiek kwalifikacji i umiejetnosci -jedyne co potrafili to wykonac ruchy frykcyjne i splodzic dzieci jak zwierzeta i za to nalezy im sie kasa od ludzi pracujacych . Nie dziwie sie ze wykwalifikowani , ludzie z jakimis cenionymi umiejetnosciami wyjezdzaja za granice. Polska- ZOO

Gość gość
Wcale nie, nie rozumiesz że człowiek to inwestycja? To po pierwsze. A po drugie to dlaczego nikt z Was nie myśli o tym, że byt dzieci się polepszy a tylko patrzcie na kasę. Wszędzie tylko kasa i kasa. Brat brata za trzydzieści srebrników by sprzedał jak widzę. x ponadto rozdawnictwo powoduje rozrost patologii uzależnionej od państwowego cyca bez chęci do podejmowania pracy czyli PiS sprzyja niszczeniu Polaków i produkowania kolejnych leni i nierobów

Gość gość
Nie dziw się że Polska to dziki kraj i wszyscy stąd uciekają skoro rządzą nami tacy politycy wybierani przez ludzi takich jak koleżanka od tego tematu nie potrafiąca zrozumieć podstawowych praw rządzących ekonomią. Przez takich ludzi którym wystarczy zaszastać pieniędzmi aby głosowali nie zastanawiając się skąd te pieniądze się wzięły ten kraj popada w coraz większą degrengoladę

Gość gość
czyli PiS sprzyja niszczeniu Polaków i produkowania kolejnych leni i nierobów O to chodzi, cenny glupi elektorat

Gość gość
skoro do imbecyli pro500+ nie trafiają argumenty o podatkach i finansach, to trafi może inny: gdy Zachód obetnie swoje programy socjalne (a obetnie o ile już tego nie zrobił), to takie widoczki, jak mamusia ubrana w burkę i 6 dzieci za nią za parę lat będą widoczne w Polsce.

Gość gość
Ja bym ci k*******o dal 500 zl na dziecko. Ja p***********z sie noz w kieszeni otwiera na to zlodziejskie bydlo

Gość gość
Ogólnie socjalizm, którego przedstawicielem jest PiS, prowadzi do produkcji armii nierobów co ładnie widać w krajach zachodnich. Na yt jest nawet filmik jak chinczycy sie z nas śmieją że dajemy kasę nierobom i później się dziwimy że się nie rozwijamy

Gość gość
Zgadzam sie 500 plus to nawolywanie ludzi wierzacych z wiosek na tania kasiore.Ktora odbije sie czkawka.

Gość gość
TixTom7, właśnie o to chodzi, dziękuję za zrozumienie. Ludzie tu piszący zobaczyli chwytliwy temat i weszli by wylewać swoją nienawiść. A mój temat dotyczył właśnie mojej relacji z matką, na której się zawiodłam, która całe życie wpajała mi chrześcijańskie zasady a teraz co? :( " Co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili (Mt 25,4)

Gość gość
W szkołach państwowych nie uczą podstaw ekonomii dlatego mamy do czynienia z masowym analfabetyzmem ekonomicznym skorym do ulegania populistycznym hasełkom wciskanym przez bezwzględne polityczne hieny jak Tusk czy Kaczor.

Gość gość
Ten temat to prowo 3 na 10

Gość gość
Dokładnie jak kolega wyżej napisał, kolejny minus 500+ to przynęta na imigrantów, którzy teraz nie chcą tu mieszkać bo nie ma socjalu jak na zachodzie ale niedługo może się do zmienić

Gość gość
Kaczyński to kawał złamanego ch*ja i złodzieja.

Gość gość
Niekoniecznie prowokacja, dużo jest takich niedouków którzy się nabierają na ten program, szczególnie dziewczyna która używa jakichś argumentów z d*py i w ogóle nie słucha co się do niej mówi

Gość gość
To nie jest prowokacja. Argumenty są z serca a nie z d**y. Widać, że w tym świecie gdzie wszystko kręci się wokół pieniądza nie ma miejsca na dobroć i wzajemną pomoc.

Gość gość
socjal 500plus jest ekonomiczną i społęczną porażką oczekującą likwidacji w niedługim czasie

Gość gość
gość dziś dobroć jest wtedy gdy sama dasz komuś pieniądze z własnej kieszeni 500plus jest przymusową kradzieżą na rzecz PiSowskiego patologicznego elektoratu

Gość gość
Kradzież? To rozumiem, że Twojej dzieci będą chodzić do prywatnej szkoły a leczysz się też tylko prywatnie, chyba nie okradasz społeczeństwa, prawda?!

Gość gość
Dlaczego Kaczyńscy razem nie polecieli do Smoleńska?

Gość gość
Jakie prymitywne komentarze. Życzysz komuś śmierci? Jak można być takim człowiekiem. Jeśli tak można nazwać taką jednostkę.

Gość gość
1:49 czym innym jest gwarantowanie społeczeństwu rzeczy, które w każdym cywilizowanym państwie są dostępne, a czym innym nagradzanie patologii za ruszanie d*upskiem i sranie bachorami.