Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokłóciłam się z matką o 500plus

Polecane posty

gośćdziś TixTom7, właśnie o to chodzi, dziękuję za zrozumienie. Ludzie tu piszący zobaczyli chwytliwy temat i weszli by wylewać swoją nienawiść. A mój temat dotyczył właśnie mojej relacji z matką, na której się zawiodłam, która całe życie wpajała mi chrześcijańskie zasady a teraz co? " Co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili (Mt 25,4) X Spoko, odniosłem się do istoty sprawy, którą poruszyłaś. A to, że wpajała tobie chrześcijańskie zasady, a postąpiła tak jak to opisałaś, tym większe twoje niedowierzanie, że tak mogła postąpić...No cóż, ja myślę, że rodziny powinny się wspierać, niezależnie od sytuacji, a jakieś tam złości, żale i nienawiść kierowana do ciebie przez własną matkę, tylko dlatego, że jest taka ustawa, jest zaprzeczeniem tego, czego cię uczyła.../

Gość gość
gość dziś Kradzież? To rozumiem, że Twojej dzieci będą chodzić do prywatnej szkoły a leczysz się też tylko prywatnie, chyba nie okradasz społeczeństwa, prawda?! x chcę doczekać czasów gdy państwo nie zajmuje się podcieraniem ludziom tyłków, akurat edukacja i lecznictwo powinno być w pełni prywatne a za same pomysły państwowej redystrybucji pieniędzy czyli zorganizowanej kradzieży pełna eliminacja politycznej hieny z życia publicznego

Gość gość
zabraknie kasy to wprowadzą bykowe dla bezdzietnych i jednodzietnych, a później obciążą także rodziny z dwójką dzieci, bo za mało...to są psychole

Gość gość
To dopiero początek dojenia narodu, teraz wymyślili Mieszkanie+ Ciekawe kto na te ich chore rozdawnictwo zapracuje?

Gość gość
złodziejski Socjalizm pełną gębą

Gość gość
1:58 gdyby to rozdawnictwo było przemyślane, pod określonymi warunkami i naprawdę użyteczne, byłoby w porządku...już poprzedni rząd wprowadził program mieszkań na wynajem, a że trochę zaniedbał sprawę i sam program nie był tak medialny, jak nora+ to nie jest powód, żeby tamto całkiem unieważnić (nowe koszty) i wprowadzać jakiś nowy program z doopy.

Gość gość
gość dziś każda ingerencja państwa w gospodarkę kończy się efektowną katastrofą w dłuższej perspektywie czasu interwencjonizmem doprowadzą do kryzysu demograficznego i kryzysu rynku nieruchomości, dowody można wziąć z doświadczeń zachodnich

Gość gość
Gospodarki zachodnie mają się nieźle, problemem są zmiany demograficzne, do których doprowadził nie socjal, tylko ściągnięcie arabskich robotników pół wieku temu.

Gość gość
Kaczyński to wieczny urzędnik państwowy oderwany od rzeczywistości z mentalnością komucha, który w życiu nie zarobił uczciwie pieniędzy. Całe życie żyje z kradzieży więc wydaje mu się, że nic w tym złego.

Gość gość
Polską od lat rządzą menele, dlatego stworzyli menelski system dla meneli i grupki uprzywilejowanych meneli przy korycie.

Gość gość
Właśnie te dzieci z patologii najbardziej potrzebują pomocy. I w tych bogatych jest problem, dlatego napisałam że program idealny nie jest, chociaż oni płacą duże podatki strasznie. Uważam, że to jedna z lepszych inwestycji, inwestycja w ludzi, w dzieci. x Doczytałem do tego miejsca (połowa 1 strony) i szczerze nie wiem czy autorka tej dyskusji trolluje? Stek bzdur... ten program tylko sprzyja naginaniu przepisów, nadużyciom i ogólnemu kombinatorstwu- patologie są przez to coraz większe. Nie mówiąc o tym, że przej***li kupę kasy tylko po to, żeby kupić głos kogoś takiego jak Ty, droga autorko. Program niezbyt idealny, ale najlepszy... super inwestycja. Jasne... Ile muszą jeszcze Wam dać ciemniaki, żebyście całkowicie przestali patrzeć na to co oni odwalają? Może dadzą zamiast 500+ trochę więcej, np. 515+, powiedzą, że bardzo im zależy na dobru dzieciaków i na demografii... część osób uwierzy, inni wyciągną łapę po te pieniądze, prawie wszyscy będą zadowoleni, a ci bardziej myślący o przyszłości zwyczajnie stąd uciekną. Nie tędy droga... Duży plus dla matki za logiczne poglądy, ale minusik za niedopilnowanie rozwoju Twojej wyobraźni... może czytała Ci za mało bajek?