Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gondola. Czy rzeczywiście taka potrzebna?

Polecane posty

Gość gość

Myślę, myślę i dochodzę do wniosku, że nie warto wydawać kasę. Lepiej chyba wziąć fotelik rozkładany na płasko i reduktor do siedziska spacerówki. Przeglądałam ostatnio co jest na rynku i zawęziłam wybór do X-lander X-cite z wkładką X-rest i fotelikiem Kiddy Evolution Pro. Wydaje mi się że spokojnie wystarczy.

Gość gość
A po co w ogóle kasę na dziecko wydawać? Po co je mieć jak się kasy nawet na wózek nie ma... ;o

Gość gość
To chyba już podjęłaś decyzję. Przecież to twój wybór i kręgosłup twojego dziecka. Tylko ty będziesz chodziła na ewentualna rehabilitację z dzieckiem a nie my.

Gość gość
nie wiem jak to dokładnie wygląda, co napisałaś, czy na pewno dziecko będzie miało tak wygodnie, jak w dobrej gondoli...to się tylko tak wydaje że moment się z gondoli korzysta, z reguły to jest ok. pół roku i co przez ten czas, nie wychodzić na spacery? no nie wyobrażam sobie...

Gość gość
Sorry pomyliłam model fotelika, chodziło o Kiddy Evo-lunafix albo Evoluna i-Size, bo zależy mi na pozycji leżącej również w samochodzie, a nie tylko poza nim.

Gość gość
Wygląda to tak, że jest płasko i na spacery wychodzić można. Podałam nazwy i można sobie wygooglować, zobaczyć.

Gość gość
moze to i dobre rozwiazanie w kazdym razie na pewno oszczednosc miejsca i kasy

Gość gość
Ale w foteliku dziecko nie ma w ogóle swobodny ruchów. Gondola zapewnia jednak jakąś przestrzeń...

Gość gość
W gondoli też się nie rusza, bo głównie śpi. Takie małe dziecko nie wierci się w gondoli. A w płaskim dużym foteliku czy na płaskim dużym siedzisku spacerowym też jest dużo miejsca na wyciągniecie rąk i nóg jeśli to akurat masz na myśli. Nie jest ciasno.

Gość gość
Pewnie, że się da. Pierwsze dziecko rodziłam, kiedy to te wszystkie gondole dopiero pokazywały się w sklepach, większość miała wózki wielofunkcyjne rozkładane na płasko. W takim wózku wychowałam 2 dzieci i mają się świetnie.

Gość gość
Ten co upatrzyłam nie jest rozkładany na płasko, tylko kubełkowy, ale ma wyprofilowany reduktor przewlekany przez pasy tworzący płaską powierzchnię z dodatkową wyściółką o grubości zbliżonej chyba do gondolowego materaca (tak mi się wydaje).

Gość gość
Gondola nie jest potrzebna Można kupić chuste

Gość gość
A co ma chusta do gondoli? Nie zawsze da się nosić dziecko. Np. jak się je wystawia na podwórko albo balkon na spanie, to każdy normalny człowiek w tym czasie chce coś zrobić koło siebie i w domu, a nie siedzieć z dzieckiem. Nie każdy ma też taki super kręgosłup, żeby wszędzie nosić.

Gość gość
skoro stac cie na nakladki, reduktory i inne badziewia, to zakladam ze stac cie tez na gondole. dobre pol roku sie ja uzywa, i nie, dziecko nie zawsze spi, rusza sie na boki, podnosi nozki, rozklada rece. nie rozumiem tej glupiej mody na brak gondoli i nie wiem na czym ty chcesz tu oszczedzac, oprocz zdrowia dziecka. skoro nie podobaja ci sie klasyczne gondole, to wybierz model wozka 2w1 z gondola w formie "torby" - naklada sie ja na plasko rozlozona spacerowke i przypina pasami. ma normalny materac i duzo miejsca, plus taki ze mozna ja wszedzie latwo przeniesc za "uszy" i boki nie sa tak sztywne, a daszek i tak nalezy do spacerowki. http://www.rossmannversand.de/produkt/82334/chic-4-baby-kombi-kinderwagen-viva-fuchsia-2013.aspx

Gość gość
Stać, ale po co dopłacać. Nie widzę za bardzo sensu. Kasę którą wydałabym hipotetycznie na gondolę wolę dołożyć do lepszego fotelika, żeby dziecko nie musiało jeździć w samochodzie na siedząco (często jeździmy autem). Cena nakładki w porównaniu z kosztem gondoli to pikuś. Poza tym mniej do pakowania do bagażnika, mniej klamotów. Torby do wózków nie pasują do kubełkowych siedzisk.

Gość gość
twoje dziecko, twoj wybor. tylko po co w takim razie ten temat? decyzje widac juz podjelas. nawet jak ci ktos napisze ze z gondoli korzysta sie dlugo, to i tak zrobisz swoje.

Gość gość
Ta co mówi że dziecko w gondoli się nie rusza to miała albo niemrawe dziecko albo lalkę woziła.

Gość gość
Założyłam temat, żeby się podzielić spostrzeżeniami i przemyśleniami.

Gość gość
Rusza nogami i rękami, ale nie przemieszcza się po gondoli, nie zmienia kierunku położenia itd. To samo może robić na płaskim siedzisku i w płaskim foteliku. Nie widzę za bardzo różnicy i to właśnie chciałam tu podkreślić.

Gość gość
mam fotelik kiddy i uwierz mi że nawet po rozłozeniu dziecku jest niewygodnie... Polecam od razu spacerówke-parasolke kupic... po co bedziesz tracic kase na adaptery do wózka

Gość gość
w foteliku kiddy dziecko jezdzi bardziej zgiete niz w foteliku z wózka 3w1. Kiddy nie rozłozysz w trakcie jazdy bo jest blokada. Rozłozyc mozesz tylko jak nalozysz na stelaż.

Gość gość
zalezy od dziecka powiem ci tak , mam trójkę i ani jedno nie chciało jeździć w gondoli , wrzeszczały płakały po prostu się nie dało .wydałam na to kupę kasy i tak stoi stara zakurzona i nikomu niepotrzebna

Gość gość
jakby te różne adaptery, itp. były takie same jak gondola, to bym nikt gondoli nie kupował, bo przecież te adaptery, siedziska są dużo tańsze...

Gość gość
Zdecydowanie wózek 3w1- oszczędność i wygoda. Polecam.

Gość gość
Ale o czym wy mówicie? Jaka blokada? Chyba pomyliłaś modele. Te które wymieniłam rozkładają się na płasko w samochodzie i po to zostały stworzone. Tylko te starsze modele się rozkładają poza autem. Gondole są popularne w Polsce, a na świecie generalnie mało kto je ma. Są kraje w których gondoli praktycznie nie ma, choć każdego byłoby stać nawet na kilka.

Gość gość
Po co ktoś spamuje tymi linkami? Płaski fotelik to nie to samo co zwykły, gdzie dziecko leży zgięte.

Gość gość
W USA nie ma gondoli, bo ludzie nie chodza na spacery. Wszedzie woza doopy samochodem, dzieci jak juz, sa wystawiane w ogrodku na swieze powietrze w lezaczkach i tyle. Duzo czasu spedzaja w fotelikach samochodowych, bo rodzice jezdza. Tu nie chodzi o mode czy oszczedzanie, tylko rzeczywistosc dnia codziennego. W calej Europie sa gondole, w roznych stylach, ale sa. I kazdy Ci to napisze - fotelik samochodowy zamiast gondoli, nie jest ani wygodny, ani zdrowy.