Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie plus uśmialam się hahaha

Polecane posty

Gość gość

Przed chwilą na Polsat news była mowa o programie mieszkanie +. Dla osób, którzy maja za duży dochód na socjal, a za mały na hipotekę. Po dłuższym wynajmowaniu można takie mieszkanie tanio kupić na własność. Wszystko byłoby oj tylko cena wynajmu. 20 zł za metr. Czyli mieszkanie 50m to 1000zł miesięcznie. Mieszkam na mazurach, w małym mieście i tu takie mieszkanie to 600-1200. Smiech na sali....

Gość gość
ale co w tym smiesznego? nie kazdy mieszka w malym miescie ja mieszkam w Krakowie i za najem 57 metrow placimy 2000 tys plus oplaty

Gość gość
A ile miałby trwać ten dłuższy wynajem? Podali?

Gość gość
Nie napalajcie sie na to. Zbudują kilkadziesiąt mieszkań, okaże się, że koszt to dużo więcej niz planowane 3 tysiące za m2, bo przecież trzeba do tego jeszcze doliczyć łapówki, więc zrezygnują z tego programu. A wybudowane mieszkania rozejdą się pomiędzy kolesiów i rodzinkę polityków. :(

Gość gość
jak to wejdzie w życie to idę w upadłość i przeprowadzam się do Warszawy :0

Gość gość
a ile za wynajem w malym miescie w okolicach Swinoujscia byscie daly ?? bo chce kupic mieszkanie ale nie bede w nim mieszkac przez pierwsze 10 lat

Gość gość
nie pamiętacie jak obiecywali 3 miliony mieszkań - no i gdzie one są?

Gość gość
jak nie dadzą jak dadzą, teraz rzad docenia tych co nic nie robią jedynie leżą, pieprzą i rozmnażają jak króliki, to osoby pracujące są traktowani przez pieprzonych pisowców jak zło konieczne bo weź tu człowieku wyżyj za 1200 zł, by huj trafił pisowców

Gość gość
Wynajmu komercyjnego? Ja wynajmuje 38 m na wieniawie, biorę 1300 plus liczniki

Gość gość
Pod ten program jest plan wykarczowac 4% polskiego drzewostanu :(

Gość gość
Autorko ale istota tego programu ma nie być tanio tylko to że po pewnym czasie mieszkanie ma przejść na twoja własność. Ten czynsz to coś takiego jak kredyt hiopteczny.

Gość gość
No nie do końca tak ma być, mieszkanie nie będzie własnością wynajmującego tylko państwa. Nawet w ustawie się ubezpieczycieli, ułatwiłi eksmisję na bruk za niepłacenie czynszu.

Gość gość
Na tym po prostu ktos ma zarobic. Tak samo na 500+ zarobili (by dac 500 z podatków zabierali 1000) tak samo tu. Wycinka drzew, znajomi deweloperzy itd

Gość gość
Autorko, ale ty piszesz o kosztach mieszkania w swoim mieszkaniu. A tu chodzi o wynajem, nie możesz tego porównywać. Mnie tez poruszyło to, że istnieje możliwość sprzedaży lasów, aby sfinansować ten program.

Gość gość
Czy przypadkiem takie mieszkania w Lublinie nie są dopiero budowane ? Ostatnio czytałam informację w gazecie o tym, ze coś tam sie będzie budowało ( ale w dalszych okolicach Lublina, co w sumie ma sens). http://pzfd.pl/mieszkanie-plus/

Gość gość
U nas ma być 10zł za metr i 2 zł na możliwość wykupu. Wychodzi trochę taniej niż na rynku wynajmu. Ale jeszcze nawet nie budują:-)

Gość gość
A pierwszenstwo w takich mieszkaniach i tak beda mieli wielodzietni etc. Dodatkowo w duzych miastach gdzie sa potrzebne mieszkania - nie ma terenow pod to. Musieli by parki miejskie powycinac :O chociaz znajac ich...

Gość gość
Myślę że będzie się czekać tak długo jak ludzie czekają na komunalne lokale.

Gość gość
Powinni polikwidowac ogródki działkowe i w to miejsce wybudować te mieszkania, ale ta mafia dzialkowiczow się na to nie zgodzi, w centrum miasta tylko straszą te altany.

Gość gość
Wynajmuje 2 mieszkania we wro. Za 48 metrow biorę 2000 plus oplaty, za kawalerkę 30 m 1600zl plus oplaty.

Gość gość
Nie wiem co w tym smiesznego, w calej UE taki système funkcjonuje i swietnie sie srawdza, tak samo jak zasilki rodzinne dla wszystkich.

Gość gość
nie warto czekać na ten program bo szansa że otrzyma się mieszkanie jest bardzo niewielka, ja wzięłam kredyt i kupiłam mieszkanie z pomocą biura nieruchomości ABC DOM :) nie stresuje się że nie będę miała gdzie mieszkać i ma super mieszkanie w Krakowie