Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śląski gen otyłości?

Polecane posty

Gość gość
Mieszkałam w swietochlowicach i tam ludzie z biedy jedzą bezdomne psy syf i patola. A do tej gosciowy co ściemnia że nad morzem są grube dzieci : kłamiesz i zazdrościsz bo na Pomorzu tylko na wsiach gada się gwara a wasza jest typowo wiejska. Jedzie same kluchy wieprzowine i wyglądacie jak grube berty

Gość gość
Ślazary są brzydkie bo och stare puszczaly się z gebelsami a kaszubski nie jest gwara tylko językiem. W szkołach pomorskich można wybrać kaszubskim jako dodatkowy lub go studiować dlatego przejezdzajac przez tamte tereny są dwie nazwy miast na oznakowaniu: Polska i kaszubska

Gość gość
Język śląski buhahah :D :D nie ma czegoś takiego jak język śląski bo to jest gwara za to jest język kaszubski grube ślazary.

Gość gość
11:33 Częstochowa to Śląsk? O ludzie.... Szkół podstawówka się kłania. Makabra

Gość gość
slask to strasznie brzydki region a slazacy hmmmm no coz slazakow nikt nie lubi wiec ziarnko prawdy w tym temacie jest Pozdrawiam z najpiekniejszego Gdanska

Gość gość
Ty się wróć do podstawówki i zacznij od nauki poprawnego pisania. Częstochowa leży na terenie województwa śląskiego. Tak to jest Śląsk.

Gość gość
pracuję ze ślazakami i oni po prostu tyle żrą i popijają piwem. Fuj.

Gość gość
Nie posrajcie się z tą nienawiścią do Ślązaków:)

Gość gość
na śląsku faktycznie się inaczej mówi, nawet po polsku. Jestem ze wsi i moja babcia podobnie gadała, tak po wiejsku, dlatego Polaków razi śląski akcent, bo brzmi jakby ktoś był z głębokiej wsi. W mojej pracy, w oddziale w Kato, tylko jedna dziewczyna nie jest gruba, a wszyscy są przed 40.

Gość gość
Brzydki Śląsk hehe jak patrzę z okna mam piękną aleję z drzewami jest tu zielono i czysto podobnie jak w innych miastach, Katowice to drugie najbardziej zielone miasto w Polsce, skończcie z tymi sterotypami, oczywiście są brzydsze miejsca, ale gdzie ich nie ma, tak jak gdzie indziej się pije, są grubsze Panie i grubi panowie

Gość gość
Najwięcej to piją nie na Śląsku a na Podkarpaciu moje drogie. I wiem co pisze. Na Śląsku mieszkam ale na Podkarpaciu mam rodzinę. Teraz im się to ukroca powoli, ale jeszcze 10 lat temu mieli znakomity dostęp do alkoholu u sąsiadów i picie tam wódki było na porządku dziennym. Oczywiście mam na myśli te miejscowości najbliżej granicy i raczej te mniejsze miasteczka. Wszystko robią z przepychem. Taka mentalność. Moje dwie kuzynki zrobiły tam wesela na prawie 200 osób. Obie z poprawinami rzecz jasna z czego na weselu jednej z nich goście mogli korzystać z basenu przy hotelu. Hotel wynajęty na wyłączność. Oczywiście wsio na kredycik :D

Gość gość
Magadalena Kumorek, Marieta Zukowska, Joanna Horodynska, Anna Dereszowska, Sonia Bohosiewicz, Maja Bohosiewicz, Sylwia Gliwa, Anna Popek, Magdalena Walach, Gosia Andrzejewicz, Joanna Fraszynska itd. Same "grube", "głupie", "zawistne" kobiety co...? Jedzące jedynie kluski śląskie z roladą i modrą kapustą... Mówiące tylko po Śląsku Ślązary :D Weźcie sie puknijcie w głowę hipokrytki do kwadratu.

Gość gość
Prawie każda z nich jest taka chłopaczyca właśnie. Może oprócz Popek. I niemal każda była gruba na początku kariery. Schudły jak ze Śląska wyjechały, weszły w nowe śroiswisko i trenerzy się nimi zajęli. Jakby zostały na Śląsku to by wyglądały jak Joanna Bartel. Czyli jak większość Ślązaczek.

Gość gość
Ty się tam od tego Podkarpacia odczep. Tyle samo się pije tutaj, co w innych regionach. Jak się nie podoba, to wypad z naszych Bieszczadów:-P przyjezdżają takie "miastowe" i się zachwycają "o jak tu u was pięknie", a potem objadą na internecie:O

Gość gość
ide po popcorn, wiecej popcornu....

Gość gość
gość dziś Brzydki Śląsk hehe jak patrzę z okna mam piękną aleję z drzewami jest tu zielono i czysto podobnie jak w innych miastach, Katowice to drugie najbardziej zielone miasto w Polsce, skończcie z tymi sterotypami, oczywiście są brzydsze miejsca, ale gdzie ich nie ma, tak jak gdzie indziej się pije, są grubsze Panie i grubi panowie xxx ej chyba sie zapedziłas z tym 2 miejscem! blagam toc to moje Tychy są sto razy zielensze, niz te betonowe katowice, bez urazy, nie psiocze na Ciebie ale chyba przesadzilas z ta zielenia u was, cale centrum to jeden wielki beton...

Gość gość
10:48 Ja tylko opisałam to co obserwowałam kawał życia w okresie wakacyjnym i nie tylko bo i na święta się jeździło. Kilka przykładów z mojej rodziny z podkarpacia: Chrzestny mało się nie przekręcił przez wódę i fajki. Wątroba na wykończeniu, trzustka też. Ledwo się wykaraskał w szpitalu. Nagle nie pije i nie pali. Gruby się zrobił za to jak bela. Chrzestny mojej siostry ma 40 parę lat nigdy nie miał baby. Pije cały czas, czerwony jest jak znak stop. Jego brat alkoholik to już akurat do potęgi :o jeszcze sobie żonkę znalazł pijaczkę i razem dają w palnik, ona nawet więcej niż on. Siostra tychże braci ma męża, który dobrze rokował, ale niestety też się rozpił za sprawą jej braci. Dobry facet, do rany przyłóż o rodzinę dba itp. ale co z tego jak w ciąg wpadnie to nie trzeźwieje chłop przez tydzień :( A reszta familii i ich znajomi za kołnierz nie wylewają. Sąsiedzi w okolicy też lubią sobie popić. Byłam tam dziesiątki razy, naoglądałam się jak porządni ludzie potrafią się uchlać nawet w środku tygodnia. Oczywiście wódką z Ukrainy bo tania jak barszcz przecież. Ja nie jestem żadna miastowa paniusia. Okolice jakie tam są widoki, ten spokój dla mnie super. Ale to ich picie już nie jest super :o

Gość gość
Hm, pięknymi widokami nie wyżyją, jakos trzeba sobie urozmaicić to zycie;) A jaki region? Obstawiam że wschodnia część, niedaleko granicy z UA?

Gość gość
Na Śląsku syf i chamstwo, na Podkarpaciu wóda... a w Warszawie "ę" i "ą" czyli bułę przez bibułkę... Ot co :)

Gość gość
Gość 10:54 Nie mieszkam w Katosach;) a Tychy nowe miasto, ja mieszkam wcstarym mieście lokowanym jeszcze na prawie niemieckim;)

Gość gość
Na śląsku są same baby a nie kobiety, ale jak patrzą na górnicze brudne mordy to nic dziwnego, że nie mają motywacji żeby o siebie dbać.

Gość gość
Mieszkam w Gdyni, ale mam na Śląsku rodzinę. Nie zauważyłam, żeby Ślązaczki były jakieś ponadprzeciętnie grube. Normalne kobiety, takie jak w całej Polsce. Przynajmniej na ulicach tej "pseudo" otyłości nie widać.

Gość gość
12:30 No napisałam przecież, że blisko Ukrainy ;) :P

Gość gość
W Śląskich miastach jest bardzo dużo terenów zielonych, co widać na ulicach. Co chwile jakiś park. Poniżej zestawienie powierzchni zielonych w miastach: 1. Sopot 2. Zielona Góra 3. Katowice - Śląsk 4. Gdynia 5. Jaworzno - Śląsk 6. Koszalin 7. Bydgoszcz 8. Jelenia Góra 9. Rybnik - Śląsk 10. Tychy - Śląsk 11. Chorzów - Śląsk 12. Elbląg 13. Przemyśl 14. Toruń 15. Mysłowice - Śląsk 16. Żory - Śląsk 17. Włocławek 18. Bielsko-Biała - Śląsk 19. Grudziądz 20. Olsztyn 21. Bytom - Śląsk 22. Dąbrowa Górnicza - Zagłębie 23. Kielce 24. Ruda Śląska - Śląsk 25. Białystok 26. Świnoujście 27. Piotrków Trybunalski 28. Sosnowiec - Zagłębie 29.Gdańsk 30. Warszawa

Gość gość
Moim zdaniem więcej grubych pyr jest w Wielkopolsce. Przyjedźcie do Poznania moje drogie :) tam co druga to wygląda jakby wielką pyrę połknęła.

Gość gość
gość dziś Na śląsku są same baby a nie kobiety, ale jak patrzą na górnicze brudne mordy to nic dziwnego, że nie mają motywacji żeby o siebie dbać. x Mój ojciec jest górnikiem. Nie widziałam nigdy żeby miał brudną jak to ujęłaś wulgarna dziewucho "mordę" Może trochę szacunku dla ludzi, którzy ciężko pracują i ryzykują życiem żebyś np. Ty miała ciepło w domu więc zbastuj z tymi obelgami bo sama niewiele reprezentujesz sobą :o

Gość gość
Moja koleżanka ze Śląska też tak biadoliła na swoją rodzinę, że pieniędzy nie ma, że ojciec górnik, mąż górnik, ledwo starcza na życie, ledwo koniec z końcem można związać. Tymczasem zastanawiam się jak za takie debety na koncie, o których mówiła, można było - zrobić wesele na 220 osób - polecieć w podróż poślubną na Malediwy - zrobić sobie dwójkę dzieci w ciągu 2 lat - wyremontować od zera calusieńkie 4-pokojowe mieszkanie i to wszystko z pensji jednego męża-górnika, bo ona od 6 lat z własnej woli nie pracuje, podobnie jak jej matka? Na fb widzę co tydzień zdjęcia "nowych pazurków" - całkiem nieźle, jak na śląską bidę. Nie ubiera się jak ostatni łachman, starym fiatem też nie jeździ :o Oczywiście wylewa się z niej na każdą stronę, tak samo jak jej matce i dwóm siostrom. Dzieci mimo tego, że maleńkie (niespełna 2 latka i 3.5 latek) mają nadwagę do tego stopnia, że pediatra zanotowała to na bilansach :o Byłam u niej na weselu właśnie i 90% obecnych tam ludzi, Ślązaków i to różnych - i 20 latków i 70latków, mówiło paskudnie, a wyglądało jeszcze gorzej. Nie ma grama złośliwości w tym co piszę - stwierdzam tylko fakty.

Gość gość
Racja, a najlepiej to widać właśnie na takich spędach dla samych swoich, typu wesela, festyny i inne potańcówki. Oni uwielbiają takie rzeczy, bo wiadomo czym biesiada dla Ślązaka. Na ulicach to jeszcze jakoś mieszają się z ludźmi przyjezdnymi. Ale tam gdzie gromadzą się sami Ślązacy to właśnie wylewa się tłuszcz z każdej strony.

Gość gość
Górnicy to mają z******te wypłaty i szybkie z***biście płatne emerytury :) A wam niech dalej żal dooopska ściska, że musicie dymać do setki i jeszcze g****o z tego mieć w warszawce :P i jedźcie sobie po Ślązakach i Ślązaczkach. Wiece gdzie oni to mają? Głęboko w tyłkach. Śląsk walczy o to żeby stać się odrębnością i jeszcze trochę a tak będzie i warszawka już ze śląska doić kasy nie będzie i bardzo dobrze! :D Autonomia dla śląska! Jestem za jak najbardziej! Ps. mój mąż nie jest górnikiem, ale poniekąd pracuje w tej branży. (Uprzedzając wasze domysły nie nie jest ani kierownikiem na kopalni, ani sztygarem nic z tych rzeczy, ale niejako zarabia dzięki tym, że kopalnie funkcjonują). Bzdury wypisujesz wyssane z palca koleżanko od wesela. Na śląsku prawdziwego rodowitego Ślązaka znaleźć to jak szukać igły sosny w stogu siania. Więc to co widziałaś na weselu to zapewniam Cię że w 99% ze Ślązakami guzik mają wspólnego.

Gość gość
Kobieto, mamy rok 2016. Teraz to Śląsk doi kasę od reszty Polski, bo te wasze kopalnie to działają już tylko z litości reszty kraju. Gdyby nie to, to już dawno byłyby pozamykane. Węgiel nie jest już od dawna niezastąpiony.