Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jeżeli nie feminizm, to jaka alternatywa?

Polecane posty

Gość gość
dlatego jak bronek komoruski posłuchany piertoli o tym, że "my szlachta" to nie znaczy że sie napiertolił drogą wóda tylko, że wie co mówi

Gość gość
11:08 Popieram.Chcę żyć swoim życiem,myśleć swoimi myślami.Stop indoktrynacji.Stop ideologiom.Stop narzucaniu drugim swoich wypocin.

Gość gość
Polecam wprowadzenie nowej ideologii,polegającej na tępieniu jakichkolwiek ideologii.

Gość gość
ja nikomu nie narzucam żadnych wypocin, ja tylko informuje cie, że jesteś niewolnikiem.

Gość gość
a doniosłą rolę w utrzymywaniu niewloników w zadowoloniu z tego kim są odgrywają feministki, które dodatkowo dzielą niewolniczą społeczność na dwa obozy sugerując, że jedni niewolnicy dostaja więcej odpadków od drugich niewolników przy czym przydział porcji opiera się o dymorfizm płciowy którego skutkiem jest większa fizyczna wydajnośc męskich niewolników

Gość gość
i tam gdzie wiedzą o co chodzi i gdzie wymyśla sie propagande nikt cie inaczej niż niewolnikiem nie nazywa ani nie rozpatruje twojej osoby pod jakimkolwiek innym kątem tego możesz być pewna

Gość gość
i tu wysunałbym hipoteze ze częśc terminologi i etymologi nazw i funkcji społecznych jest ściśle powiązana z systemem niewolniczym. zapewne opiera sie to na podobieństwie słów ewentualnie na znajomości klucza do szyfru przez wąską elite to musi mieć jakąs nomenklaturalna strukture

Gość gość
gość dziś 11:08 Popieram.Chcę żyć swoim życiem,myśleć swoimi myślami.Stop indoktrynacji.Stop ideologiom.Stop narzucaniu drugim swoich wypocin. x Najbardziej prześladowaną mniejszością na świecie jest jednostka, osaczona kolektywnym postrzeganiem ludzkości przez różnego rodzaju nawiedzonych samozwańczych totalitarnych treserów.

Gość gość
dlatego, że funkcjonowanie takich parytetów przzekona kobiecą połowe wyborców, że żyją w sprawiedliwym ustroju i nikt sie nie będzie przejmował przewałami x Co jest sprawiedliwego w przyjmowaniu niekompetentnych idiotek lub idiotów na stanowiska byle tylko było pół na pół? W rządzie niech sobie robią co chcą(tam i tak jest burdel), ale jeśli mówimy o firmach to one muszą kierować się zyskiem. Nie dziwne, że z nas Chińczycy się śmieją. Parytety na listach wyborczych...Kobiety nie głosują na kobiety. Mimo parytetów. Po prostu jest pewne grono kobiet, które myśli inaczej niż większość w tym kraju i rości sobie prawa o mówieniu o tym czego chcą wszystkie. tak to widzę.

Gość gość
ale to jest sprawiedliwe dla sfanatyzowanych feministek. poza tym nikt tam nie będzie umieszczał nigdy żadnych kompetentnych ludzi tylko swoich ludzi. a czy to będą kobiety, faceci czy karły to bez znaczenia dla funkcjowania systemu

Gość gość
nie ma takiej siły w przyrodzie, która mogłaby sprawic, ze nie opłaca się wydobbywac węgla i używać go do przetapiania metali. po prostu kooorfa nie ma o ile ma się minimalny intelekt. jezeli te przedsięwzięcia przynoszą straty to znaczy, że komus innemu przynosą zyski. takie bądź inne.

Gość gość
to by sie opłacało nawet robinsonowi kruzoe na bezludnej wyspie wystarczyłoby żeby działało i robinsn sie przez sekunde zastanowił albo dwie. a ktoś mi chce wmówic, że huta i kopalnie przynoszą straty. nie wierze w to

Gość gość
daawno dawno temu kolesie budowali prymitywne piece hutnicze i przetapiali w nich kawałki skał których musieli szukac po całym świecie.. to było kooorewsko ciężkie i pracochłonne zajęcie ale oplaciło sie każdemu kto sie nim zajmował i wszystkim dookoła któzy z nimi współpracowali. teraz przy nowoczesnych technologiach, zwożeniu meltali do przetopu rozbudowana infrastruktura i przy zapotrzebowaniu na produkty mówią, że to sie kooorfa nie opłaca? bez jaj

Gość gość
to tak jakby mi ktos powiedział, że nie opłaca mi sie machać skrzydłami żeby latać

Gość gość
widziałeś kiedyś złomiarzy? im sie kooorfa opłaca, właścicielom złomu sie opłaca a hucie i polsce sie nie opłaca. ciekawa zależność

Gość gość
co nam sie jeszcze nie opłaca? jaki przemysł? to może rolnictwo nam sie nie opłaca? co sie wam kooorfa opłaca?!?!?! jepać u zydów za miche zupy kooorfa? to sie wam opłaca?

Gość gość
może oddychać też sie nie opłaca? w końcu oddychanie to prcoces metaboliczny utrzymujący was przy zyciu a życie prowadzi do śmmierci? na c***j sie produkować to sie nie opłaca. sprzedajcie swoje życie bo sie nie opłaca

Gość gość
kopalnie i huty przynoszą im straty? to ja koorfa z chęcią ich uwolnie od strat. nawet dzisiaj pojade do kopalni i do huty i podpiszemy umowe że przejmuje to wszystko razemz długami i uwalniam ich przyszłych strat. zakładam dziurawe buty i zapiertalam na gape pociągiem. zara bede

Gość gość
"Feministką nazywają mnie, gdy robię coś, co odróżnia mnie od ścierki do podłogi." Rebecca West

Gość gość
wikipedia:Rebecca_West wikipedia:Order_Imperium_Brytyjskiego wikipedia:Imperium_brytyjskie wikipedia:imperium_kolonialne brak wzmianki o niewolnictwie i rasizmie i ewangelizacji, które były podstawą kolonialnej gospodarki obecnie role te spełnia feminizm oraz inne chore doktryny mające antagonizować ludność koloni co daje wielorakie korzyści a teraz mam do ciebie pytanie: czy męzczyźni przybyli z innego kontynentu na którym mieszkały kobiety i załozyli tu kolonie? każdy kto otrzymał order od tej starej prukwy królowej musiał zasłużyć sie jej interesom kolonialnym, które wbrew temu co sie sądzi kwitną w najlepsze

Gość gość
a więcco odróznia rebecce west od szmaty, którą wyciera się podłoge? zasługi dla uzytkowników takich szmat? no to gratuluje że jesteś feministką i odrózniasz sie od szmat którymi imperium brytyjskie wyciera pałacową podłoge

Gość gość
możesz sie zgłosić po order do królowej ale nie wiem czy w związku z tym, że ilość zasłużonych zaczyna przeważać liczbe ścier do podłogi nie będziesz musiała sie wykazać czymś więcej niż krewienie feminizmu w społeczeństwie

Gość gość
jakby mnie ktos czyja rodzina wpływy i bogactwo wyrosły na przemocy, niewolnictwie i podbojach słabszych wręczył medal zasługi to bym mu ten medal wpiertolił do oka. wielka brytania, która niepomiernie skorzystała na rewolucji przemysłowej i francuskiej wpędajac ludzkosc w ere niewolniczej pracy za grosze, która wymysliłe edukacje aby robole wiedzieli co myslec daje medal feministce za zasługi.

Gość gość
feministki święciły równiez triumfy w innym systemie w komunizmie

Gość baron pancerny
Nie trzeba byc feministka. Wystarczy byc kobieta NORMALNA Pozdrawiam.

Gość gość
zeby przejsc do ery przemysłowej trzeba było zakończyc erę feudalnych posiadaczy ziemskich któej istnienie motywowano potrzebą ochrony wieśniaków przez kaste wojowników, których elita rżneła sie każdy z każdym jak leciało podczas gdy ich woje ze soba wojowali a pańszczyźniani chłopi ich karmili i zapewniali rynsztunek. wraz z epoką przemysłowa pojawił sie konsumpcjonizm i wymiana pienięzna na szeroką skale. ale nic sie nie zmieniło. ludzie ciągle wierzą, ze jakas idea motywuje dany system dla ich dobra. o tym, ze feministki zrobiły z płacenia podatków za mozliwosc publicznego wypowiadania się wolność już pisałem. bądź tak dobra i nie skończ wciskac ludzziom ciemnote.

Gość gość
co ciekawe sam komunizm utozsamiany z dyktatorska władza stalina jest ostro potepiany natomiast większość metod którymi te tyranie utrzymywał nadal są na piedestale. naoglądałem sie mnóstwa filmów o tym jak funkcjonariusze tajnej policji molestowali społeczeństwo, o zsyłkach i terrorze jako głównej motywacji ale prawda jest taka, ze wiekszosc ludności zssr była komunistami, socjalistami, feministami, proletariuszami i dlatego to sie trzymało kupy oraz dzięki finansowaniu zssr przez zachód.

Gość gość
oni serio mają kupe czasu żeby siedzieć i wymyślac jak nas zrobić w c***ja. poza tym tak szczerze: czy feministki stoczyły chociaz jeden powazny bój o swoją wolnośc? czy ktos czerpiąc korzysci z gnebienia oddałby je tak łatwo drogą pokojową? bo pare piertolniętych sufrarzystek wyszło z parasolkami na ulice? wystraszyli sie kooorfa czy jak? dajcie spokój.

Gość gość
juz koooorfa większe boje toczyli ze sobą właściciele psów i kotów w sporze o to które lepsze. a feministki obaliły tyranie pokojowo bez jednej ofiary śmiertelnej i bez jednej bitwy. wszyscy sie wystraszyli, że jak studentki zbojkotuja wykłady to sie świat zatrzesie w posadach:D po prostu straszne. ja słysze feministka to sie trzęse ze strachu o swoje meskie przywileje i korzysci płynące z patriarchatu:D az sie prawie zesrałem ze strachu: macie parytety macie to macie tamto rylko mnie nie zabijajcie:D