Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuchnięte nogi pod koniec ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem juz na kilka dni przed terminem, a od ponad tygodnia mam bardzo spuchniete nogi, juz nie tylko stopy, ale całe nogi. Mojego lekarza juz nie ma, jest na urlopie, termin cesarki mam na przyszły tydzien, czy powinnam tą opuchliznę z kims skonsultować?

Gość gość
Ja byłam przez 2 ostatnie miesiące bardzo opuchnięta. Zaczęło się od pierwszego upalnego dnia w roku. Wtedy spuchłam i tak mi już zostało. Ja miałam wizyty co 3 tyg. a w ostatnim miesiącu co tydzień i przede wszystkim lekarz mierzył mi wtedy ciśnienie. Jeśli było w normie i wszystko inne też ok, to mówił, żebym się nie martwiła. Dodatkowo 2x dziennie mierzyłam ciśnienie w domu. Kazał mi też łykać Cyclo 3 fort, ale szczerze mówiąc, nie czułam po tym żadnej poprawy.

Gość gość
Wybierz sie chocby do lekarza rodzinnego lub swojej poznej. Sprawdzi cisnienie itd. Ze swojego doswiadczebia dodam ze tez tydzien przed terminem bardzo spuchly mi nogi a na dzien przed porodem wszystko zeszlo.

Gość gość
a istnieje szansa, że jest to wskazanie do wczesniejszej cesarki?

Gość gość
Nie. Obrzeki limfatyczne sa normalne i moga sie utrzymywac do 6 tygodni po porodzie.

Jeżeli to obrzęk limfatyczny to dobrze by było jakbyś już zaczęła to leczyć bo potem będzie ciężko, jeżeli nie jesteś pewna czy to może być to to poczytaj sobie o tym tutaj http://maxstar.pl/obrzek-limfatyczny-konczyn.html dowiesz się dużo o obrzęku limfatycznym stóp bo bardzo możliwe że to to. Polecam zajrzeć i się z tym zapoznać.

Gość gość
Zgodnie z radami mojego gin trzymać długo nogi w górze, nie stać długo, zwiększyć białko w diecie (więcej twarogów, kefirów, jogurtów naturalnych itp), obniżyć słodkie i smażone. Niski poziom białka sprzyja obrzękom. Kupić żel na opuchliznę nóg. Powodzenia

Gość gość
ten krem z mamas jest naprawdę dobry, więc na pewno warto, zawsze nawet najmniejsza ulga to jednak ulga więc szkoda nie korzystać z takich rzeczy

Gość natinattt
Ja też miałam ogromny problem z puchnącymi nogami i w ostatnich tygodniach non stop używałam kremu z serii mamas. Stosowałam wiele innych specyfików ale ten chyba najlepiej się u mnie sprawdził