Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzę w Boga, ale argumenty ateistów wydają mi się racjonalne.

Polecane posty

Gość gość
Chcemy wierzyć, że życie tutaj ma sens, że to, że jest cierpienie na ziemi ma sens. Tak naprawdę ludzie chcą wierzyć, że po śmierci czeka nas coś lepszego. Większość z nas wychowana jest w wierze od małego i dlatego jest czymś oczywistym przekonanie o istnieniu Boga. Lecz z wiekiem dostrzegam coraz wyraźniej techniki manipulacji ze strony kleru.

jeśli opierasz swoją wiarę o człowieka - jak piszesz kler - to z pewnością się zawiedziesz . ale jeśli twoja wiara i wiedza o Bogu wypływa z Biblii - poznajesz Boga , osobiście , bez pośredników .

gość dziś Bóg jest kochającym ojcem. Bez Boga nic nie możecie. Bóg jest miłością. Bóg jest miłosierny, sprawiedliwy. Po owocach ich poznacie - dobro daje zawsze dobre owoce, a zlo złe lub Zla nie ma i jest, ale to taka mala uwaga,. hmm, zlo jest mile i cool. no bo z boga wziete on jest i my wraz z nim, jakby moglo byc inaczej.? :) ale dobra, fajna sprawa z tymi zasadami, wiecie kogo?. no tak kogos na pewno jak wszyscy spia to kto jest, erhhhh. ale ja z nimi nie jestem. aha. no wlasnie. ciezka próba Boga, co nie? wszyscy nade mna to bogowie choc ich obecnosc jest rozmazana na caly wszechswiat. jak wszystko to transcendentalnie sie przejawia, ja w moim swiecie tak sie przejawiam. i wy takze, ze mna, z Bogiem z Aklasha, z Czearodziejem, z planem tego swiata, z jego zasadami moralnymi, i calym bogactwem wszystkiego.>? Ja jestem i wola swego swiata, dzien dobry wszystkiem. :) hej.

No i moja astralna niewolnicy ciemnej pustki, a azlota pustka idzie w odstawke w zamian za jej uczucie wzgledem mnie, pewnie wiekszosc robi to samo jako bogowie, jak beda bogami. hmm :D

aaa zapomnialem jest tez Amida Butsu wybawiciel, srogi potepionych on was rozliczy , hehe. Amida, to stan wyzszosci pojmowania jako Amida, wzrastanie świadomości, no tak ale i tak ten fakt pomijam, bo wyzej jestem jaki jestem, ale to zadnen z was nie pojmuje dobrze, nikt. musicie zrozumiec, po tym jmy myslimy, ze w sumie zapomnimy o tym wszystkim bo moja i wasza nieswiadomosc nie lubi tych zabaw, ee. ok nic niem owie, bo zlo tego swiata mnie zabieleje, w karze Allaha, allah tez srogi karciciel. a moze to zwykle demony, pomniejsze, Amidy albo innej wiekszej samoswiadmosci, kolekcjonera Cierp[ien dużych i glupich, innych ,, ale nie wiem w sumie, a moze to sen i zabawa w gre, hehe.

Gość gość
Zlo jest buntem przeciw Bogu. A pierwszy zbuntował sie lucyfer i stał się szatanem. Mozna powiedziec ze nie ma dobra ani zła, ze jest tylko Bóg.Grzesząc oddalacie się od Boga. Szatan jest ojcem wszelkiego kłamstwa. O czym ty gadasz akimke?!

Gość gość
Akimke, poczytaj ksiege urantii Jest gdzies w internecie cala udostępniona, poczytaj sobie xD Moze zwiękrzysz swoją świadomość

zlo ma nature dumy boga oni sie ciesza z tej laski, no tak sie czuja, no co.hehe

w sumie chcuialbym tak myslec o zle, ale znam prawde i nie jest tak, no nie/.