Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dziwię się ludziom że mają takie zdanie o ciężarnych. Choć sama jestem w c.

Polecane posty

Gość gość
Choć sama jestem w c. x Buhahaha :D

Gość gość
ej ale bez jaj....ta co nie mogła wstać na chwilę jak autrka szła... TO JAK ONA DOSZŁA NA TE ZAJECIA? :D w lektyce ją przyniesli? nie róbcie kaleki z baby która pewnie lezy i wpiernicza hot dogi a potem mowi ze utyła "bo ciąża" tjaaaa tjjaaa tjaaa... zreszta niewazne dlaczego utyła, wazne że zachowała się po chamsku. Do tej co jej tak zażarcie broni. Czyli rozumiem że ta grubsza ciężarna to zachowała się ok? tak? no odpowiedz nam :)

Gość gość
Słusznie prawisz.

Gość gość
Ojej a mi sie kiedyś jakiś dziadek nie chciał w ławce pod budką z lodami przesunąć troche w bok i musiałam iść dalej z wózkiem bo nie miałam jak usiąść, chyba był upośledzony jakiś albo samolub, no wkurzył mnie ale nie robie afery na kafeterii z tego powodu

Gość gość
16:08 ojj, porozmawiaj z kimś kto się na tym zna. Nie ma takiego czegoś jak tycie w ciąży do wagi 130 kg "z powietrza". Jeśli jesz zdrowo i racjonalnie, to jest po prostu niemożliwe. Pora przejrzeć na oczy, kobieto.... abstrachując od tego że autorka troche zadufana w sobie, to jednak uwazam ze cos w tym jest ze ludzie otyli, z kompleksami, nie pójdą na siłownie, nie pojda na pilates, basen, spacer ( a w ciazy niezagroznonej mozna!) ale będą nienawidzic tych, ktore wygladaja lepiej

Gość gość
Słusznie prawisz gość dziś

Gość gość
Cały czas czekamy na odpowiedź tej pani, która broni ciężąrnej otyłej. CZY TA PANI SIĘ ZACHOWAŁA OK? A AUTORKA CHAMSKO? Tylko tyle, i aż tyle :) Odpowiedz, to proste pytanie :) Nie wymaga wysiłku. Nieważne co autor pisze na kafe, wazne że powiedziała "przeraszam, czy mogę przejść" a tamta ją wykpiła i gębę wykrzywiła... no święta krowa, santa grubella ciężarella

Gość gość
16:04 Jakbyś się poczuła, jakbyś w kolejce/w autobusie/gdziekolwiek, powiedziała, chcąc przejść, bo inna strona ci tego nie umożliwia: "Przepraszam, czy mogę przejść?" i uśmiechnelabys sie, a ta osoba by wykrzywiła twarz w grymasie, zrobiła "hyh", i z wielką łaską dźwignęła 4 litery? Nie zrobiłoby to na Tobie wrażenia? no ja to bym się wkurzyła, choć nie pokazałabym po sobie. Razi mnie taki brak kultury, widzę że tylko mnie.

Gość gość
16:08 Tez kiedys tak myslalam, a teraz wlasnie staram sie jesc zdrowo I racjonalnie, I co z tego, kiedy jak tylko robie sie lekko nawet glodna zaczyna mi sie robic niedobrze I rzygam tak ze nie moge zalapac oddechu, choc nawet nie mam czym. Wiec mam wybor, jesc w kolko na zapas zeby zoladek nie byl pusty albo wyc nad kiblem. To, ze jedna ma szczescie nie przytyc w ciazy nie oznacza, ze zadna nie przytyje. A hot dogow nie jadlam od dwudziestu lat, jesli cie to interesuje :)

Gość gość
Ja widzę ten wpis w taki sposób, że autorka chce ukazać czyjeś czyste chamstwo, ale przy okazji wyżyć się na tych, które nie odpowiadają jej poczuciu estetyki. Cieżarna kobieta zachowała się prostacko, ale autorka mogła tę samą historię opowiedzieć bez literackich opisów jaka ona jest cudowna i piękna a tamta gruba i wstrętna. Przyleciała na kafeterię oburzona zachowaniem drugiej ciężarnej, po czym zachowała się równie prostacko oceniając poza zachowaniem jeszcze wygląd, który raczej nie miał tu nic do rzeczy.

Gość gość
16:23 hmmm a ja uważam, że ten wygląd miał dużo do rzeczy. Naprawdę nie spotkałaś się z tym, że osoby grube i zakompleksione często słabo traktują ludzi bardziej zadbanych? ja się spotkałam z tym. i mysle ze autorka ma jakies tam ciut racji, pewnie tamta pani jest wsciekła na swój wyglad...atorka gdzies napisala w ktoryms poscie ze tamta zawsze sie "obczaja" za szczuplymi ciezarnymi i ogolnie ma taki wrogi wyraz twarzy

Gość gość
"Ustepują mi tylko osoby po 30tce a młodzież patrzy jak na ufo. " Młodzież patrzy jak na ufo ale to jest normalne. Dla nich to jest jakiś kosmos. Też kiedyś miałam 18 lat i myślałam że starzenie się czy ciąża to coś co mnie nigdy nie spotka. Prawo dżungli jest nie tylko w sklepie i w autobusie ale również o wiele ostrzejsze na rynku pracy czy w innej walce o przetrwanie, nawet w szpitalu proszenie się pielęgniarki o coś nie zawsze jest miłe i niekoniecznie kończy się spełnieniem prośby. Taka jest ponura rzeczywistość życia i tak ma każdy, każdego czasem coś spotyka niefajnego. Ciesz się że jesteś sprawna i masz dobre samopoczucie, bo jakbyś tego nie miała to byłby większy problem

Gość gość
16:21 ok ale Ty jesteś teraz w cąży, czy ogólnie tak masz że jak nie zjesz to na wymioty Cię zbiera?

Gość gość
A ja myślę że jakby tamta babka odpowiedziała uśmiechem na uśmiech,autorka nawet by nie wspomniała w tym wpisie że była gruba itd..a tego wpisu pewnie by nie było

Gość gość
A dla mnie ciekawe jest to, ze autorka radosnie nazywa tamta kaleka I daleko po niej jedzie. A moze by tak pomyslec logicznie, zachowala sie jak kaleka i wygladaja jak kaleka to moze wlasnie nia jest. Moze ledwo sie na te zajecia dowlokla i faktycznie bylo to dla niej duzym problemem, ale widzac wasze podejscie do otylych wstydzila sie powiedziec, ze nie moze, bo Piekna I Szczupla by ja wysmiala za obzarstwo w ciazy i ze sie tu rozwalila I sie nawet kaleka nie ruszy. Autorka w pierwszym poscie poleciala w tak obrazliwe okreslenia, ze tego wlasnie bym sie po niej spodziewala.

Gość gość
16:27 no ale jest dietetyk, są różne sposoby...dziewczyny błagam, przestańcie się usprawiedliwiać że w ciąży nie ma się kontroli nad wagą. ma się. Wystarczy zamiast smażonego i słodyczy przestawić się na warzywa, chude mieso, biały ser. uczucie głodu tez trzeba troche poignorować, no bez kitu

Gość gość
Autorko czy ty uwazasz ze ta osoba bedac nie w ciazy bylaby mila i kulturalna...Co za glupi post.Ciaza determinuje Twoim zdaniem wredny charakter czy jak...Po prostu trafilas na taka osobe i tyle.Fakt ze grube osoby generalnie sa niemile wbrew glupiej opinii ze jest odwrotnie jednak oczywiscie ze to zadna regula bo i otyle sa super ludzmi...Po prostu beznadziejne upgolnienie. A i jeszcze cos Bezwzgledna zasada DLA KAZDEGO KULTURALNEGO CZLOWIEKA Ciezarnym sie ustepuje i traktuje wyjatkowo Cham i prostak tego nie pojmie wiec co tu sie rozpisywac.Tylko ostatni cham siedzi w np.tramwaju i nie jest mu wstyd mimo ze nad nim brzuchata pani stoi w ciazy.Tak serio umieja tylko Rasowe ćwoki. dziękuję pozdrawiam

Gość gość
16:29 dokładnie, ja też jestem zdania że autorka jest zła po prostu na te sytuacje...bo podeszła do kogoś miło i z kulturą, a ktoś jej na to z buta....dlatego szuka sobie przyczyn... że moze zazdrośc, może kompleksy...to normalne, wszyscy tlumaczymy sobie, dlaczego ktos traktuje nas po chamsku , skoro sami sie staralismy byc ok. ja tez sie czasem zastanawiam dlaczego ktos mnie zle potraktowal mimo ze np.bylam mila, grzecznie o cos spytałam czy cos. tez uwazam ze jakbh tamta jej nie zjechala prychaniem to tematu by nie bylo, ani rozkmin odnosnie wagi

Gość gość
Nie będę sobie odmawiać jędzenia jezeli chce mi sie jesc komuś sie nie podoba to niech nie patrzy proste??????proste

Gość gość
Jestem w drugim miesiacu. I fakt, tak mialam juz wczesniej, od dziecka, ale nie czesto, a teraz jest koszmar.

Gość gość
Ja się nie spotkałam z takim zachowaniem ze strony grubszych osób. Może dlatego, że nie daję nigdy nikomu odczuć, że jest gorszy bo gruby a ja lepsza bo szczupła.

Gość gość
16.31 bede jadła co bede chciała komuś sie nie podoba niech sie nie patrzy. Proste?????proste:)

Gość gość
16:31 cała rzesza polskich nastolatków, nastolatek, mężczyzn i kobiet w wieku 20-50 by Cię nie poparła. Bo tak się składa że przez całą ciążę mojej siostrze nikt z wyżej wymienionych grup wiekowych nie ustąpił miejsca. Pamięam jak jechałyśmy metrem w Warszawie do mieszkania mojej siostry, siedzą faceci, jeden taki tłusty, drugi szczypior, patrzą się jej w brzuch ale żaden miejsca nie ustąpił. Ale żenada...siostra mi mówiła że jej ustępowały starszne panie. tylko one. a jej było głupio siadać, bo starsza pani też moze upasc skoro jest o lasce.

Gość gość
ale warwsiawa to osobny temat. To jest nie tylko stolica kraju. To jest siedlisko buractwa, karierowictwa i egoizmu. Czego się siostra tam spodziewała> tam są same chamy. wiem bo bylam tam na pare tyg.

Gość gość
A ja wole osoby grubsze nigdy się nie spotkałam z ich strony z niemiłym traktowaniem wręcz przeciwnie.

Gość gość
16:35 ok, ktoś broni? Nie. ale błagam, nie wyzywajcie później na forach osób a la Doda, które mówią: "Jestem piękna, szczupła, zgrabna i wiem o tym" :) Bo mogłybyście być jak ona, ale wam się nie chce. Jakimś cudem słowa autorki że jest szczupła, zadbana i ładna tez was bolą. Może ktoś i jest odważny a nawet pachnie to egoizmem czy prostotą wypowiedzi, ale jakbyście nie mialy kompleksów tobyscie nie szczekały. powiedzcie mi dlaczego ta Doda czy inna Rozenek jest hejtowana? na pewno nie daltego ze jest brzydka :P

Gość gość
16.38 zgodzę się!!!! Ja urodziłam się w wawie mieszkałam do 19 rż jestem drugim pokoleniem a mini tego wywiało mnie stamtąd i fakt okropnie tam jest. Nigdy bym nie chciała tam mieszkać. Wolę stukrotnie Trójmiasto

Gość gość
Jak chodzi o ten wpis gdzie ktoś życzył śmierci dziecku to zapamiętajcie sobie ta osoba do rozpoznania po używaniu w swoich wpisach słowa gówniak. To nie pierwszy wpis tej osoby bo ja tego "gówniaka" to już na innych watkach od jakiegoś czasu tu widuję. Osoba ta nie dyskutuje, wchodzi i zostawia jeden jakiś popieprzony wpis celem wyładowania nienawiści i znika.

Gość gość
Pojecia nie mam, dlaczego Doda jest hejtowana :D Kurcze, tyle piekny kobiet a ty sobie te wybralas na przyklad :D moze z ta drugs ci lepiej poszlo, nie wiem, bo nie ogladam tv

Gość gość
16:44 no to nie wiem, ogólnie mówię że ładne kobiety są hejtowane, a jak już jakaś się przyznaje że ma wysokie poczucie wartosci to chcą ją zeżreć polskie kury. tak jak tu na forum ;) tu wchodza w 90% frustraci i osoby ktorym "znowu w zyciu nie wyszło" :P