Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dziwię się ludziom że mają takie zdanie o ciężarnych. Choć sama jestem w c.

Polecane posty

Gość gość
Musiała się pochwalić na forum, że jesteś "zadbana, łądnie ubrana i szczupła, ona totalne przeciwienstwo"? :D Dodaj jeszcze, że jesteś rekordowo pusta :P Bo właśnie to się rzuca w oczy.

Gość gość
15:40 może jej przykro z tego powodu, jak została potraktowana? nie żeby poczuc sie lepsza, moze po prostu jej przykro że jakaś ciężarna na niej się wyżywa, bo więcej przytyła od autorki w ciązy i wygląda gorzej? ja tam autorke rozumiem az za dobrze...wiem jakie są te grubsze ciężarne....bez kija nie podchodz.

Gość gość
Tu autorka. napisałam "jestem w c." bo się nie zmieściło w temacie więcej słów, wiesz, tłuku? Rozumiesz co to są skróty, czy masz 3 klasy skończone na dwójach??? x A ciebie w ogóle ktoś próbował nauczyć, megaTŁUKU, czegokolwiek o skrótach? W twojej szkole specjalnej uczono, że "c" jest skrótem od słowa ciąża? To gratulacje, przynosisz wątpliwą chlubę placówkom specjalnym :P Zanim zechcesz kogoś pouczyć, TŁUKU, najpierw sprawdź, jak tworzy się skróty. I nie, ciąża nie usprawiedliwia twojego rozmiękczenia mózgu.

Gość gość
15:43 czytasz to co chesz odczytać. wyławiasz jakieś jedno zdanie z jej całej wypowiedzi, to, które jest największą wodą na twój młyn, a resztą (istotną resztę) wypowiedzi ignorujesz. Może byś się zastanowiła nad zachowaniem babola który ją wyfuczał i obdarzył wrednym spojrzeniem? czy nadal bedziesz sie skupiac na tym ze autorka zna swoją wartość i nie udaje że jest brzydka, żeby tobie było lepiej.

Gość gość
Mi tez ktoś życzył tutaj, zeby "mój bachor zdechł". Nie zrobiłam nic złego, po prostu, zwykła zazdrośnica. Tydzień później poroniłam... Wiem, ze to pewnie przypadek, ale teraz jak zajdę w ciążę to nigdy juz na to forum nie wejde. Nawet nie wiecie jaka sile ma ludzka zawiść.

Gość gość
"dobrze ze ty nie masz roszczeniowej postawy ale uwierz mi inne maja. a co mnie to obchodzi ze ktos sie zle czuje? ja mu tego dziecka nie zrobilam. poza tym co to za hipokryzja jakas pier999olona? ma sile isc na zakupy, ma sile dojsc do przystanku ma sile isc do knajpy to co, nie ma sily wstac i przepuscic kogos kto chce wyjsc?" Jeżeli ciebie nie obchodzi że ktoś sie źle czuje to czemu kogoś ma obchodzić że ty sobie wymyśliłaś przed nim przejść ? Wiesz sorry ale dla mnie takie twoje gadanie to też hipokryzja. Ktoś przytył ? Dobra. Też nie znoszę otyłości bo mi się nie podoba, ale mścić się na kimś że ma niewdzięczny organizm ? Tak tak dokładnie tak bo ja osobiście żre wszystko na co mam ochote i cały czas waże 57 kg przy stosunkowo wysokim wzroście i co mi zrobisz ? Jakoś nie zbieram cięgów za swoje obżarstwo a ktoś inny może w porównaniu do mnie jeść nawet mniej a tyć chorobliwie od byle czego i będziesz go wyzywać od obżartuchów. Obwinianie kogoś za otyłość że jest leniem to nie do końca jest sprawiedliwe. Ja sie nie dziwie że komuś jest ciężko. Dużo otyłych musiałoby prowadzić dosłownie ascetyczny tryb życia aby wyglądać jak inni. Od ascezy można zwariować albo wpaść w depresje, bo życie i tak jest wystarczająco parszywe. Ja sie nie dziwie że ktoś z takim niewdzięcznym organizmem ma efekty jo jo, nie radzi sobie, bo to jest trudny problem. Sama ledwie sie zmuszam nieraz żeby wstać rano z łóżka bo życie bywa często okropne i sto problemów innych jeszcze nie zawsze do rozwiązania. U mnie w przedszkolu też było przedstawienie i tam siedziała taka matka która wyglądała na 140 kg siedziała pomiędzy ławkami na krześle. Też myślałam żeby przejść obok niej bo chciałam usiąść z boku troche za nią ale stwierdziłam że nie będę nawet próbować pertraktować, bo wystarczyło spojrzeć i szkoda było zachodu, po prostu przeszłam naokoło sobie pomiędzy szczupłymi. Wszystko trwało kurde 5 sekund dłużej. Ale afera faktycznie. W życiu mi nie przyszło zakładać topik z powodu takiej durnoty

Gość gość
15:47 a co miała napisać, jak inny skrót się nie mieści? np. zostało miejsce na jedną literę, co miała zrobić, np. napisać "nie dziwię się że o ciężarnych złe zdanie, choć sama jestem w ciąży"- wtedy słowo "ludzie" albo "mają" się nie zmieści, tłuku do mielonych. wtedy byscie sie jej czepily ze nie umie zdania ułożyć. Weź wyjdź i nie wracaj, polonistko za 5 groszy

Gość gość
Tu autorka. napisałam "jestem w c." bo się nie zmieściło w temacie więcej słów, wiesz, tłuku? Rozumiesz co to są skróty, czy masz 3 klasy skończone na dwójach??? x Chamstwo i prostactwo aż od ciebie bije. Faktycznie, załóż jeszcze kilka tematów o tym, że jesteś szczuplejsza od innych ciężarnych, bardziej od nich zadbana i "ładniej ubrana", bo kompletnie nic sobą nie reprezentując, możesz się dowartościować tylko w ten sposób.

Gość gość
Na miejscu autorki zlalabym sprawę i jeszcze specjalnie za każdym razem szeroko uśmiechała się do tej niezbyt dobrze wychowanej pani, bo to wyłącznie kwestia jej wychowania.Ja chamstwo właśnie zwalczam w ten sposób i zapewniam,większości przypadków robi się zwyczajnie wstyd za własną bucowatość. ;) pozdrawiam M.

Gość gość
Ani mi się śni, niedouczony tłumoku :D To, że jesteś "szczupła" i "ładnie ubrana" :D /i nic więcej/ nie upoważnia cię do decydowania o tym, kto i skąd ma wyjść :P Pilnuj swego nosa, prostaczko :P

Gość gość
Och nie, wredne spojrzenie! Bedzie sie biedna tygodniami laczyc z tej traumy.

Gość gość
gość dziś 15:47 a co miała napisać, jak inny skrót się nie mieści? np. zostało miejsce na jedną literę, co miała zrobić, np. napisać x Wszyscy inni jakoś sobie tu z tym radzą :P

Gość gość
15:49 oby Twój przypadek nie ziścił się u innych...masakra, ale wiesz co, mi się wydaje że to był przypadek. Nie ma takiego czegoś że ktoś może ci życie swoimi przeklenstwami ustawiać. miałam ciotkę, która straciła dziecko, wymarzonego syna, a miała dwie córki. Moja babcia miała 4 synów i 2 córki, tamta nas nienaiwdziła, przeklinała dziadka i babcie, zyczyla im wsystkiego co najgorsze i to ona zle skonczyła, jest kaleką, męczy sie, umiera juz 8 lat, ciagle szpitale, kroplowki a jakos smierc jej zabrac nie chce, kobieta sie męczy. ze swoją nienawiścią też. uwazam, ze ten co tak komus zyczy to sam potem ma przeyebane, wiem bo znam wiele takich przykladów.

Gość gość
15:52 musisz być mega tłusta i brzydka, skoro ciagle odwolujesz sie jak do mantry do tych słów autorki o byciu szczupła. a ja podziwiam laski które znają swoją wartosc i o niej mówią, np. Doda z mediów jest takim przykładem. Nienawidzicie takich kobiet bo do piet im nie dorastacie.

Gość gość
Nie macie kompletnie racji. Ze skróceniem ewidentnie się nie popisała. Czytając w temacie " Choć sama jestem w c. " zastanowiłam się, jakim wc jest autorka :P

Gość gość
15:53 ja piertole ale masz problem...lepszych nie było? tylko czepianie się jak coś ujęła autorka? do osoby powyżej, która zlewa takie niekulturalne panie jaką opisała autorka: ja tez jak ktos do mnie chamowato wyjezdza to tylko się uśmiecham pod nosem i mysle "ale ma kompleksy, musi neizle zazdrosic" i czuję się wtedy super :)

Gość gość
15:49 Twoja wypowiedz to najlepsze co zostalo napisane w tym temacie. Dobrze wiedziec ze sa "jeszcze" myslacy ludzie ktorzy rozumieja, ze nie kazdemu niektore rzeczy przychodza tak latwo jak nam, a czasem i wcale. Mam nadzieje ze cos super fajnego ci sie dzis przydarzy, chocby za to jak poprawilas mi humor.

Gość gość
"nie dziwię się że o ciężarnych złe zdanie, choć sama jestem w ciąży"- wtedy słowo "ludzie" albo "mają" się nie zmieści, tłuku do mielonych. wtedy byscie sie jej czepily ze nie umie zdania ułożyć. Weź wyjdź i nie wracaj, polonistko za 5 groszy x Nie kompromituj się, tępoto. Przeciętny użytkownik kafe doskonale sobie z tym radzi, niepojętna kwoko. Tłukiem do mielonych głaskali cię po główce rodzice, osiągając taki spektakularne efekty edukacyjne. Weź to swoje 5 groszy i poproś w Caritasie, żeby ci za nie udzielili korepetycji, może się zlitują.

Gość gość
Mogę o coś zapytać? Mam kilka pytań i liczę na normalne odpowiedzi, sama jestem po stronie autorki, miałam podobną sytuację nie dalej jak miesiąc temu... 1) Dlaczego czepiacie się szczegółów, np. jak ktoś ujął temat, albo że autorka powiedziała, że jest zadbana - to jest istotne w tym temacie? 2) Dlaczego nikt nie komentuje zachowania baby, która zamiast powiedzieć "przepraszam, ale nie mogę teraz wstać", fuczy i jęczy do niej. To dla was jest normalne? 3) SERIO uważacie, że to autorka jest niekulturalna, a tamta biedna., pokrzywdzona OTYŁA kobieta jest oazą kultury i zachowała się ok? Rynsztok tu siedzi, nie ma co

Gość gość
15:59 czujesz się już lepiej? Twoje życie ma inny smak? Masz satysfakcję, że powyzywałaś sobie kogoś na forum? Kompleksy wyleczone? Matko, jaka ty musisz być niespełniona, że tak jedziesz po kimś, wymyślając najrozmaitsze określenia. Masakra, jakich to ludzi ta ziemia nosi :)

Gość gość
gość dziś 10:22 masakra. MASAKRA jak można komuś czegoś takiego życzyć. Autorko no tak można było się tego spodziewać...tu siedzą same lochy .. x I czym się nakręcasz, bystra inaczej. To wciąż ten sam kretyn, wstawiający swoje "życzenia" w każdym temacie, z tą samą pisownią. Ogar. A lochy z tobą na czele? :P

Gość gość
15.56-nr wiem czy ktoś mi zazdrości czy nie i absolutnie mało mnie to obchodzi,mam własne życie,wspaniałego i troskliwego chłopaka,który w środku nocy kupi mi lody,na które mam ochotę w tym momencie,mała biedronke pod sercem,własne mieszkanie,czego chcieć więcej?Wyzywanie na innych to ostatnia rzecz która bym zrobiła z prostego powodu-jest mi w życiu dobrze i nie szukam powodu żeby psuć sobie dzień ;)

Gość gość
15.54 tez mysle, ze to przypadek, ale wiesz, tak dziwnie to wyszlo... Ogólnie założyłam temat o tym, ze nagle zniknęły mi wszystkie objawy ciąży. Spytałam czy ktos tak miał. A ktos mi napisal: "twój bachor zdechł, będziesz kolejna aniołkową mamą na kafe". Powiedzcie mi skąd w ludziach tyle jadu, nienawiści i to do zupełnie obcych ludzi? Nic im nie zrobiłam tylko zadałam pytanie. I tylko się zestresowałam. Potem faktycznie poroniłam. Teraz jak zajdę w ciążę i będę na zwolnieniu to tu nie wejde choćby nie wiem co. Znajdę sobie inne rzeczy do roboty

Gość gość
a wiecie co mnie najbardziej zastanawia? że tu się wypowiedziało kilkanascie osób i tylko jedna lub dwie uważają, bez względu na swoje zdanie o autorce, że ta kobieta która ją tak opryskliwie potraktowała, ma poroblemy z kulturą. tylko dwie osoby to zauwazyly ... widać u reszty z kulturą też jest na bakier, zreszta wystarczy poczytac "tłukiem do mięsa cię głaskali". :) współczuję wam, serio :( jesteście taką wydmuszką człowieka. takim zerem jakimś, aby dowalić innym, aby zgnoić, im ktoś sie gorzej poczuje tym wy lepiej. przegrywy grube :D GRUBAAAAASY :P

Gość gość
gość dziś 15:59 czujesz się już lepiej? Twoje życie ma inny smak? Masz satysfakcję, że powyzywałaś sobie kogoś na forum? Kompleksy wyleczone? Matko, jaka ty musisz być niespełniona, że tak jedziesz po kimś, wymyślając najrozmaitsze określenia. Masakra, jakich to ludzi ta ziemia nosi x Zadałaś najpierw sobie te pytania do lustra? Obmawiając jakąś inną kobietę w ciąży tylko dlatego, że miała, jak ktoś normalny już napisał, gorszy dzień i waży 100 kg? Masakra, to mało powiedziane. Wytępić przy pomocy DDT.

Gość gość
Wy sie przede wszystkim powinnyście określić czy tu pijecie na ciężarne czy na otyłe, bo temat sie rozjeżdża na dwa horyzonty różnych spraw. Jak widać otyła ciężarna to podwójna nienawiść podobnie coś jakby żydowski gej hehe Co kogoś obchodzi że ktoś zaszedł w ciążę. A jak ty sie nagle źle poczujesz nie będąc w ciąży i będziesz potrzebować czyjejś życzliwości albo jak się bedziesz czuć tak ciulowo że będziesz zmuszona wręcz domagać się o nią to co wtedy będziesz oczekiwać. Możesz napotkać na kogoś kto nie tylko będzie nienawidził ciężarnych ale w ogóle wszystkich ludzi i ci może powiedzieć: "a co mnie obchodzi że twoja matka sobie wymyśliła rozłożyć nogi i cie wydać na świat 25 lat temu ?" czy tam ile masz lat to sobie w miejsce cyferek wpisz swój wiek Co dajesz ludziom to sie spodziewaj czegoś podobnego od nich dla siebie

Gość gość
No, cóż, od TŁUKÓW zaczęła wyzywać autorka :D To do niedowidzących, którym to dziwnym trafem umknęło :D

Gość gość
Nic, tylko przynieść sobie popcorn :D "Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" jak zwykle niezawodna :D Jedna małomądra założy temat i już kwoki sobie piórska wydzierają :D :P

Gość gość
15:59 my (jak I srodowisko medyczne) widzimy otylosc jako chorobe, a nie pretekst do poczucia sie lepsza od grubaski. Gdyby autorka takiej wagi do tego nie przywiazala, nikt by sie tego nie czepil. Zreszta sama przestalaby wiedziec w tej sytuacji taki problem, gdyby zdala sobie sprawe z tego, ze to, ze jest sprawna I szczupla to w wiekszej mierze szczescie niz jej zasluga. Wtedy spojrzalaby ze wspolczuciem na fukajaca babke, pomyslala sobie cos na ksztalt 'kurde, co to sie dzieje z ludzmi' I nie marnowala cennego czasu zeby nam powiedziec o ile ona jest lepsza od tamtej.

Gość gość
"Choć sama jestem w c." Wow.. Czy to wyznanie muszli ceramicznej? :D