Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przed chwilą pokazywali w Panoramie dziecko kalekę z

Polecane posty

Gość gość

zniekształconą jakąś przepołowioną przez środek czaszką, wielkie wystające gałki oczne jak śliwki , otwarta buzia i rurka wyssywa ślinę, dziecko dyszy , leży nieruchomo,podłączone do aparatury, kobieta jakaś go całuje zbierają pieniądze od kibiców czy piłkarzy , półtora miliona na operacje w stanach. Masakra takie dziecko , nigdy nie było zdrowe, wygląda jak potwór i jeszcze kupe milionów dolarów zbierają żeby coś w jego życiu poprawić np żeby mogło oddychać bez rurki nie wiem czy to jest humanitarne trzymanie tego przy życiu :O

Gość gość
Czyś Ty kurwa ochujał???????????????????????? To jest czyjeś dziecko, największy skarb i rodzice zrobią dla niego wszystko. Na tym polega macierzyństwo.

Gość gość
ja bym takiego życia nie chciała mieć, jestem za aborcją jeśli dziecko ma urodzić się poważnie chore i być roślinką

Gość gość
gość 1834 Szacun! autora/rke tego s**tu zwanego tematem jak bedzie chora eutanazja!

Gość gość
jaki skarb?? to jest utrapienie, codzienny ból, łzy i wyrzeczenia. cierpią rodzice i cierpi dziecko

Gość gość
a jakby operacja kosztowała 3 miliardy dolarów? co wtedy?

Gość gość
a pomyślał ktoś z was obrońcy życia kto sie takim dzieckiem zaopiekuje jak rodziców zabraknie? pewnie lepiej nie zabijać życia nawet gdy dziecko urodzi się zniekształcone z wypadajacym okiem jak te od Hazana

Gość gość
Niektóre dzieci mogą zachorować po porodzie i wtedy co, do śmieci? Co za k***a śmieć z autora albo autorki tego tematu!!!! Macierzyństwo to nie zabawa na Ibizie cwelu!!!

Gość gość
ale to dziecko wygląda strasznie , oczy mu wyszły z czaszki i takie na wierzchu kulki, czaszka pęknięta w kształcie serca i taki szew przez środek przechodzi i pokazują jak kobieta całuje to dziecko , a to dziecko leży i dyszy, język na wierzchu.Straszny widok, nie wiem czy powinni pokazywać to w panoramie.

Gość gość
jak po porodzie to jest w ogóle inna sprawa, do eutanazji nic nie mam jeśli chory się męczy i chce odejść nie raz podtrzymują przy życiu roślinki które podtrzymuje tylko aparat zamiast pozwolić odejść

Gość gość
wczoraj dopiero pokazywali dziewczynkę ze złażącą skórą która wygląda jak wyjęta w ognia a dziś to dziecko ,niedługo pokażą potworka z jednym okiem pośrodku z nogami i rękami z szyi i będa prosić o 15 miliardów na operację zrekonstruowania twarzy i kadłuba, masakra , kurczę :O nie jestem jakas bezduszna, jestem dobra osobą, pomagam innym ale to zaczyna mnie denerwować

A mnie denerwuje, że te operacje kosztują tyle kasy. Gdybym była chirurgiem, to wykonywałabym je charytatywnie. Nie rozumiem, jak można tak ciągnąć miliony z cudzego nieszczęścia.

Gość gość
Ale jednak zrozumcie trochę rodziców, że chca utrzymać swoje dzieci koniecznie przy zyciu, obojetnie jakie się one urodzą... choć dla dobra tych dzieci nie powinny się one urodzić bo albo przezyja krotko ,albo zostana kalekami i co to za zycie? Tak samo jak dzieci z zespołem Downa, przecież oni nic w zyciu nie osiągną, nie będą w pełni samodzielni i szczęśliwi..

Gość gość
nie, to NIE JEST macierzyństow. To jest najczystszej próby skrajny egoizm!!! Skazywanie w imię zaspokojenia swojego instynktu na życie w cierpieniu istoty ludzkiej, która w naturalnych warunkach by umarła. Tak działa dobór naturalny. A tacy rodzice to zwyczajne samolubne potwory.

Gość gość
ja rozumiem że rodzice mogą kochać dziecko nawet chore, to oczywiste ale powinni też wiedzieć na co skazują takie dziecko i nie myśleć egoistycznie

Takie dzieci też maja prawo do życia. Gdybyś je zapytała, czy chcą umrzeć, to chyba raczej odpowiedziałyby ci, że chcą wyzdrowieć i żyć. Ci którzy motywują chęć dokonania eutanazji kwestiami materialnymi, to po prostu zabójcy. Każde życie ludzkie należy ratować.

Gość gość
Też to widziałam, masakra :o

Gość gość
nie da sobie rady w dorosłym życiu

Gość gość
Poczytałam własnie o nim, mówią że te wady da się całkowicie wyleczyć, tylko że słono to będzie kosztować, ale chyba jest o co walczyć??

Gość gość
19.15 to co twoim zdaniem tacy rodzice powinni zrobić z chorym dzieckiem? zastanow się co piszesz, bo chyba nie znasz znaczenia słowa "egoizm"

Gość gość
Takie ciąże powinny być terminowane, a jeśli już się urodzi nie powinni takich dzieci sztucznie podtrzymywać przy życiu, a pozwolić im odejść godnie

Gość gość
Bóg daje życie i tylko on ma prawo je odebrać. A rodziców którzy dbają o takie dziecko mimo wszystko należy tylko pochwalić bo sa dobrymi ludźmi.

Gość gość
up: nie każdy jest wierzący, więc argumenty o Bogu do takich ludzi nie przemawiają

Gość gość
a ja podziwiam takich rodzców, oddaliby wszystko za dziecko. latwo powiedzieć, ze chorych dzieci nie powinno się potrzymywac przy zyciu, komuś kogo to nie dotycz, albo komuś kto nie ma dzieci, ci to najlepiej niech się nie wypowiadają.

Gość gość
To jest głupota. Co innego zbierać kase na kogoś kto ma szanse wrócić do zdrowia,kto kiedyś był zdrowy.a nie warzywo. Z drugiej strony ja też bym zbierała kasę na zdrowie mojego psa. To moja największą miłość. Na szczęście jest zdrowy. A chorych dzieci mi nie żal. To wina ich rodziców ze nie badali się pod katem obciążeń genetycznych

Zawsze znajdą się niestety osoby, które przedkładają życie psa nad życie i zdrowie człowieka. Ja życzę tym dzieciaczkom, żeby zostały całkowicie wyleczone, obojętnie jakim kosztem i żeby miały długie, szczęśliwe i spełnione życie.

Gość gość
a ty gdybyś sie urodziła z oczami wiszącymi, jęzorem na wierzchu, z jakimś zespołem, leżysz i wegetujesz to chciałabyś żyć ? robić operacje za milion dolarów, leżysz, rehabilitacja, cierpisz, karmią przez rurkę bo ja nie chciałabym tak wegetować i ja bym sobie nie życzyła uporczywego podtrzymywanie życia wiedząc że nigdy nie będziesz zdrowa a operacje za miliony dadzą ci to że np będziesz mogła ręką ruszać albo na wózku jeździć

Gość gość
Ty to Ty świat nie kręci się wokół ciebie. To że ty byś chciała umrzeć nie znaczy ze i to dziecko chce.

A dlaczego ci tak bardzo przeszkadza, że te dzieci są leczone i będą nadal żyć? Pieniądze przeznaczone na ich leczenie i tak by do ciebie chyba nie trafiły, więc nie masz się co rzucać i pyszczyć za eutanazją. Dla mnie bardziej bezwartościowi są ludzie bez serca i uczuć wyższych, niż ciężko chorzy. To, że ktoś jest chory, nie oznacza, że trzeba go niejako wyrzucić na śmietnik, bo sam sobie nie poradzi. Ktoś się będzie nimi opiekował, ty zapewne nie bo będziesz ze swoim psem.